Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.04.2013.
14:02
N. Popović - Vesti A

U subotu poklon čitaocima "Vesti": Latino ritam "Blu Bosa"

Naredne subote, 4. maja, sigurno će biti jagma za "Vestima"! Naime, uz svaki primerak najtiražnijeg dnevnika dijaspore, naši čitaoci dobiće i muzički poklon - CD "Mala garava", grupe "Blu Bosa" (Bleu Bossa ), iz Frankfurta. Biće to prvi u nizu muzičkih poklona kojima će "Vesti" i u narednom periodu obradovati verne čitaoce širom Zapadne Evrope.

Senad i Vojkan na balkonu "Alte Oper" u Frankfurtu
 

"Dva tela, jedna duša" - tako bi se pesnički mogli opisati autori tog nosača zvuka, kragujevačko-sarajevski duet, Vojkan Runjaić (gitara, buzuki, tambure, aranžmani) i Senad Ajanović (vokal-gitara), koji su se prstom sudbine pronašli u Frankfurtu na Majni još pre punih 15 godina, na radost mnogih koji su imali prilike da uživaju u njihovoj pesmi i svirci.

CD je njihovo čedo: Senad i Vojkan

- Počelo je slučajno jedne noći u Bornhajmu (deo grada Frankfurta), priseća se danas Senad Ajanović. - Svirao sam u kafiću i negde pred kraj priđe mi čovek (Vojkan Runjaić), pokaže gitaru i pita da li može malo da svira sa mnom. Čovek počne svirati i tako prođe 15 godina.


U međuvremenu, na balkanskim prostorima malo poznati, jer karijeru grade "preko grane", gde obojica i žive, postali su nezaobilazan "dekor" kafea "Stara opera" ( Alte Oper) u Frankfurtu, gde već godinama sviraju za probranu nemačku publiku.

Ni poznati proizvođači automobila "folksvagen" ili "porše", kada predstavljaju novi model u ovom delu Nemačke, to obavezno čine uz gitare i pesmu grupe "Blu Bosa" kojima se, po potrebi i prilici pridružuju i drugi muzičari.

Susret u redakciji "Vesti": Urednik Nebojša Popović, Senad Ajanović, direktor Nidda Verlag (izdavač "Vesti") Aleksandar Vidaković, Keri Kueljar i Dragan Kostić Šajko
 

Tako su i za realizaciju CD "Mala garava" okupili malu, ali probranu "ekipu" sa kojima su često nastupali i svirali, i dele iste poglede na svet i muziku.

CD poklon vernim čitaocima "Vesti"

Aranžmane za svih devet numera - u kojima će imati priliku da uživaju čitaoci "Vesti" - potpisuje Vojkan Runjaić (na dve pesme aranžmane potpisuju i Perica Vasić i Toni Lasan), a nimalo nije slučajno da su sve pesme na ovom albumu "obojene" latino-ritmom, omiljenim u svetu, a po muzičkom izrazu veoma blizak i našoj publici.


- Odlučili smo da slušaocima neke stare dobre pop-pesme, ali i poznate narodne i ciganske, predstavimo u potpuno novom ruhu, i verujem da smo uspeli pogoditi ukus široke publike - kaže za "Vesti" Vojkan Runjaić u čijem je studiju " Rox " u Frankfurtu snimljeno svih devet kompozicija.

 
Kubanski šmek: Keri Kueljar

Poseban "šmek" ovom CD dali su mnogi muzičari i pevači, a posebno se ističe Kubanka Keri Kueljar ( Caru Cuellar ), sa kojom su se članovi grupe "Blu Bosa" sreli pre nekoliko godina na jednoj svirci i od tada često sviraju i pevaju zajedno. Njen vokal slušaocima će sigurno biti zanimljiv u izvođenju naše narodne numere "Zorica". Ne sme se zaboraviti ni Dragan Kostić - Šajko, koji je u pesmi "Obršim perela", verujemo, uspeo da dočara magiju kralja ciganskog bluza, pokojnog Šabana Bajramovića.
 

Svirali i pevali

Na CD "Mala garava", pored dueta Vojkan i Senad pevali su i svirali:
Perica Vasić - violina, Robert Varadi - violina, Aleksandar Pantović - akustični bas
Vadim Abramof - klavijature, Hamdi Laribi - udaraljke, Toni Lasan - klavijature, Ivan Filipović - klavijature, Anto Filipović - harmonika, Ivan Mikulić - harmonika, Dragan Grego - cimbalo, Norbert Port - truba, Prateći vokali: Mihaela Sotele, Marko Pavić, Dragan Kostić - Šajko i Keri Kueljar.


I sin se bavi muzikom

Vojkan Runjaić u braku je sa Ljiljanom i imaju sina Pavla (10) koji pohađa gimnaziju i bavi se, naravno, muzikom. Svira klavir, gitaru, violu i bubnjeve. Od Elize do roka je njegov repertoar.

 

Žena obožava klasiku

Senad Ajanović, više od 17 godina stanovnik metropole na Majni, oženjen je Suzanom, diplomcem muzičke Akademije. Sinovi Mak (14) i Din (12) slušaju moderni elektro pop, supruga obožava klasiku a Senad latino i džez, tako da su u njihovoj kući zastupljeni svi muzički pravci.

 

Promocija u subotu

"Blu Bosa" su za subotu 4. maja zakazali promociju CD u Ofenbahu, i za tu priliku podelili su CD svojim prijateljima i poznanicima, pa će u " Hedžne Fabrik" u Ofenbahu ( Nordring 84 ) okupiti dvestotinjak ljubitelja njihove muzike. Ulaznica za promociju je omot njihovog novog CD.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online