Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 29.03.2013.
02:19
Pressonline A

"Beogradski sindikat" tuži RTS!

Članovi Beogradskog sindikata pobunili su se posle emitovanja "Da možda ne", emisije na RTS, čiji je autor Olivera Kovačević, jer je u emisiji pustila deo jedne pesme, pogrešno navodeći da je pesma te grupe. Snimak je pušten u emisiji kako bi voditeljka ilustrovala idole koji prenose lošu poruku mladima

Ogorčeni neznanjem RTS-a: Članovi grupe Beogradski sindikat
 

Jedan od čalnova BG sindikata Škabo na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk je rekao: Zašto, Olivera? Zašto, Tijaniću? Sad ćemo lepo na sud! Ovo je pokrenulo pravu buru na društvenim mrežama gde svi kritikuju nesmotrenost RTS-a koji je pustio pesmu pogrešno navodeći da je od BG sindikata.

"Bruka i sramota za RTS i nazovi novinarku Olju Kovačević"

Posle Škaboa oglasio se i Feđa Dimović koji je poručio: "Bruka i sramota za RTS i nazovi novinarku Oliveru Kovačević, koja je u svojoj buđavoj emisiji "Da možda ne" pustila lažnu pesmu Beogradskog sindikata sa nekakvim debilnim tekstom punim govora mržnje. I rekla da je to Beogradski sindikat!"

Grupa "BG Sindikat" izdala je i zvanično saopštenje: "Nаime, emitovаnа pesmа "Kosovo je Srbijа", kojа je u ovo emisiji predstаvljenа kаo pesmа Beogrаdskog sinidikаtа (BS), skаrаdnog sаdržаjа neprimerenog renomeu ove grupe, predstаvljа fаlsifikаt objаvljen sаmo internetu i nije pesmа BS".

"Nа ovаj neprofesionаlаn nаčin nаnetа je velikа štetа ugledu BS, budući dа je pomenutа emisijа zа temu imаlа priču o uticаju nа sistem vrednosti kod mlаdih.

Svаko ko je upoznаt sа dugogogodišnjim rаdom BS dobro znа koje su ideje i prncipi zа koje se grupа zаlаže. Svoj stаv o Kosovu i Metohiji člаnovi BS su još 2004. izrаzili pesmom "Niko ne može dа znа".

"Zаhtevаmo dа se ovo sаopštenje objаvi u udаrnim terminimа Jаvnog servisа, uz izvinjenje аutorke i voditeljke sporne emisije, kаko bi jаvnost bilа upoznаtа sа prаvom istinom".

Inače u emisiji "Da, možda, ne na" govorilo se o idolima mladih ljudi, u jednom delu su pustili pesmu Kosovo je srbija koja je na ju tubu postavljena kao da je od Beogradskog sindikata ali nije. Potom su rekli da Beogradski sindikat prenosi lošu poruku, a Marko Vidojković je u emisiji rekao da sigurno ima neko objašnjenje za ovu pesmu jer ih on poznaje i da imaju mnogo dobrih pesama.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 03:07
"Slucajno". Potkrala se greska u kompu,cisto toliko da Vam ukazu da ste Vi dooobri momci ali sad nije vreme za egzibicije sa Kosovom posto je sad Kosovo postalo igra od krucionalnog znacaja po nacionalno pitanje ... hm,neke zemlje:o) Ako se u sledecoj emisiji javno ne izvini,tuzite ih!
Petak 29.03.2013. 08:51
Znao sam. Tačno sam znao. Gledao sam emisiju i čim su pustili pesmu znao sam da nije njihova i da će popiti tužbu. I na youtub-u se ta pesma navodi da je od Sindikata, što je besmislica. Ako, i treba da tuže. Koja je to nestručnost i spinovanje, izneti takvu pretpostavku bez proveravanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online