Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Nedelja 17.02.2013.
21:36
Alo A

Tom Henks: Kosovo je oduvek srpsko!

Čuvena holivudska zvezda, dvotruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks, neočekivano je stao na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice "E" rekao da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo!

Holivudski glumac Tom Henks
 

Henks je naime, govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka Izraelske države u produkciji Stivena Spilberga a gde će igrati jednu od glavnih uloga, uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba.


- Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa "Dogodine u Jerusalimu". Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore "Kosovo je Srbija", poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima - rekao je Henks.


Tom Henks je inače poznat u Holivudu po svom interesovanju za istorijske teme, učestvovao je zajedno sa Spilbrgom i u dokumentarno-istorijskom filmu o Drugom svetskom ratu a važi za jednog od ne samo najboljih već i najobrazovanijih holivudskih glumaca.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.02.2013. 21:41
bilo kakav komentar je bespotreban.
Nedelja 17.02.2013. 21:58
Bravo pravoslavac! Sad jos da izanimiras Spilberga da snimite Jasenovac, kad vec nece 'Srbi' koji nas vode.
Nedelja 17.02.2013. 21:49
Vidi se da je tekst napisao neki bulevarski list kao što je "Alo". Pa, ALO BRE! Šta ima tu neočekivano da T.Henks bude na srpskoj strani kad je pravoslavac! Bilo bi pohvalno kada bi i ostali, možda manje inteligentni, ali ne i manje značajni glumci Holivuda, kao što su npr.Dženifer Aniston i Džonatan Džekson, pružili podršku Kosovu i Metohiji. Pravoslavci su i pevač Depeche Mode-a -Dave Gahan, Naomi Kembel, a meni posebno zanimljivo je i pravoslavno ispovedništvo pokojnog Džejmsa Belušija jednog od braće Bluz koji je poreklom Albanac!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online