Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.02.2013.
13:51
V. Tasić - Vesti A

Neće Grand na Beosong

Ako se nastavi kako je počelo, na predstojećem Beosongu će vrveti od skandala. Tek je okončan izbor za petnaest kompozicija koje će se takmičiti na nacionalnom izboru za pesmu koja će nas predstavljati na Evrosongu, a krenule su prozivke i optužbe.


Zvezde Granda neće na Beosong
 

Nezadovoljnih i razočaranih koji nisu ušli u top 15 ima mnogo. Besni su i oni koji su ih podržavali. Objavljivanje imena kompozitora i naziva njihovih pesama koji su, po oceni komisije, zaslužili da se nađu u konkurenciji, izazvalo je gnev čak i evrovizijske pobednice Marije Šerifović. Iako se odabrane pesme nisu čule, niti će se javno čuti pre Beosonga, mnogi komentarišu kako su dobre pesme odbačene, dok su one loše prošle!

Biljana Krstić

- Očigledno da je moja draga Srbija u ozbiljnom problemu. Posebno ako se uzme u obzir da se nakon finalnog izbora naknadno sazivala komisija da bi
pojedini izvođači ušli u top 15. Sramotno je šta se radi i samo ne znam dokle - napisala je na svom Tviter nalogu Marija, besna zbog toga što njen brat po ocu, Danijel Pavlović, neće imati priliku da se pojavi na Beosongu jer njegova pesma nije prošla.


Biljana Krstić i Vlada Maričić, koji su bili članovi komisije, otkrili su za medije da su se oko 12 kompozicija svi jednoglasno složili, ali da su tri bile sporne, ne pojasnivši o kojim pesmama je reč, niti zašto je njihov izbor bio sporan.


Razočaran je čak i kompozitor Vojkan Borisavljević, čija je jedna pesma prošla, dok je druga, pisana za Grandov kvartet, odbačena.

Ko je komisija?

Kako kažu u RTS-u, komisija je odlučivala iza zatvorenih vrata, prema pravilniku festivala. U komisiji su bili Biljana Krstić, Momčilo Bajagić Bajaga, Vladimir Maričić, Dragoslav Stanisavljević i Dobrosav Predić. Imena članova komisije su držana u tajnosti sve dok nije obelodanjen rezultat njihovog izbora.

- Nije mi jasno šta se tu dešavalo ali je očigledno da komisija nije htela grandovce na Beosongu. Pesma koju sam sročio za kvartet Granda je odlična, namenska, prava festivalska i verujem da bi dobro prošla da je poslata na Evrosong. Pesma koju sam komponovao za Kristinu Savić, koja je solista hora Pozorišta na Terazijama, a koja je ušla u top 15 je nešto sasvim drugo. Vrlo je zahtevna i teška. Kristina je fenomenalno peva, ali to nije pesma koja bi mogla da prođe zapaženo na Evrosongu! - iskren je Vojkan Borisavljević.


Očigledno da ni imena vrhunskih kompozitora Vojkana Borisavljevića i Vladimira Grajića, koautora "Molitve" koja je pobedila na Evrosongu 2007. godine, nisu bila dovoljna ulaznica za mlade pevače koji rade pod okriljem Granda. Vladimir Grajić je šokiran činjenicom da njegova pesma, u interpretaciji grandovki Vanje Mijatović i Ivane Pavković nije prošla. Kako kaže, izgleda da je jedini problem bio u tome što one pripadaju produkciji koja ima glasačku SMS moć.

Konačno nema klanova

Maja Nikolić

Dok oni koji nisu prošli tvrde da je izbor rezultat različitih pritisaka i pobeda pojedinih klanova, oni koji su ušli u finale tvrde da je konačno urađen pošten izbor!


- Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Ali, ružno mi je što se ovde sve pretvara u skandal i onda kada nikakvih nameštaljki i zakulisnih radnji nema. Ovo je prvi put
da u izboru pesama nema nikakvih klanova! Za mene nije imao ko da urgira - tvrdi Maja Nikolić.

Doduše, kada je o Grandu reč, prošla je pesma koju peva Dušan Svilar. Kako se priča, neki članovi komisije su smatrali da nema smisla dati šansu Grandovom pevaču jer je to jednom već učinjeno, kada je na Evrosong otišao Milan Stanković! Ali, treba dati šansu mladim pevačima koji su učestvovali u jednom drugom muzičkom takmičenju, Prvi glas Srbije.

Tako bar proizilazi iz izbora jer su u finale ušle čak četiri kompozicije pevača koji su bili deo ovog, nedavno završenog muzičkog nadmetanja. Odmah su krenule priče o tome da se Beosong pretvorio u žestok okršaj dva muzička takmičenja - Zvezde Granda i Prvi glas Srbije. A da li su bolje pesme koje nisu prošle, ili one koje ćemo čuti na Beosongu, moći će da se proceni tek kada ih čujemo!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online