Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.12.2012.
13:03
V. Tasić - Vesti A

Ivana Selakov: Neću na Beosong

U tradicionalnom izboru "Vesti", Ivana Selakov je za godinu koja upravo odbrojava poslednje dane, dobila dva priznanja. Po izboru čitalaca, Ivana je pop pevačica godine. Po izboru kolega, duet koji je snimila sa Acom Lukasom, "Daleko si", izabran je za folk pesmu godine.

Dva priznanja za Ivanu: Pevačica sa nagradama "Vesti"

Tako se pevačica istovremeno našla u dva tabora, i u zabavnjačkom, i u narodnjačkom. Kojem, u stvari, pripada?
- Ja sam, bez dileme, pop pevačica. Kad se kaže folk, to me asocira na teške narodnjake sa kojima nemam ništa zajedničko. Odrasla sam na pop muzici i ne vidim sebe u svetu narodnjaka. Ni po muzičkom vaspitanju, ni po muzičkom ukusu. Što se tiče pesme "Daleko si", pojma nemam gde bih mogla da je svrstam. Uostalom, nije ni važno gde spada. Neuporedivo je važnije da se dopada publici - kaže Ivana Selakov.
 

Slažete li se sa tvrdnjama mnogih pop pevača da su ih folkeri potpuno potisnuli u drugi plan?
- Oni koji su potisnuti, sami su krivi. Znači da nisu publici pružili ništa atraktivno i kvalitetno! Činjenica je da ima dobrih pesama i u folku i u popu, iako folkeri mnogo više snimaju. Mada, ja uopšte nisam sigurna u to da je folk muzika prevagnula i dobila bitku. Tokom protekle godine bilo je mnogo više hitova u popu. Odlične pesme su snimili Dženan Lončarević, Tropiko bend, Legsington, Miligram... A ne mogu da se setim nijednog ovogodišnjeg folk hita. Gotovo svi na estradi kažu da je mnogo unosnije i isplativije biti folk pevač.

Šteta što nismo iskoristili Evroviziju

Da li je Marija Šerifović mogla bolje da iskoristi svoju šansu kad je pobedila na Evrosongu?
- Sigurno da je mogla. Moram da priznam i da smo i mi, nas pet članica grupe Bjuti kvins, očekivale više, bar da ostanemo zajedno posle turneje po regionu. Nažalost, tadašnji menadžer Marije Šerifović, Saša Mirković, je smatrao da grupa Bjuti kvins više ne treba da postoji! Bile smo tu malo naivne, mislile smo da smo ekipa. Kad se pravila turneja po trgovima, bilo je nekako logično da idemo zajedno. Nijedan koncert posle nismo zajedno uradile. Šteta! Uživale smo u divnim trenucima, ali je to prekratko trajalo. Iako smo nas pet u kontaktu, iako smo ostale u korektnim odnosima, teško da ćemo se ikada ponovo okupiti.


Hoćete li se prijaviti na Beosong, izbor za našeg predstavnika na Evrosongu i iskoristiti svoje dvostruko iskustvo?
- Ni slučajno! Ne znam šta uopšte da mislim o tom takmičenju. Bila sam u muzičkom timu koji je osvojio Evropu. Sa grupom Bjuti kvins pratila sam Mariju Šerifović. I posle sam učestvovala na izboru za pesmu koja nas je predstavljala u Evropi. Bio je to cirkus u kojem smo deblji kraj izvukle Ana Nikolić i ja. Nismo prošle, pa smo posle kao prošle. Bilo je potpuno bezveze! Učestvovanje na festivalu koji se ponovo uvodi je mač sa dve oštrice i igranje sa karijerom. Ako ne pobediš, propao si. A i ako pobediš, opet si propao.
 

Mislite na to što je Milan Stanković posle učešća na Evrosongu upropastio karijeru?
- Da, da, ali ne mislim samo na njega. Ako pogledamo unazad nekoliko godina, svi izvođači koji su nas predstavljali na evropskom muzičkom takmičenju brzo su potonuli, nestali sa muzičke scene! Mala Nina Radojičić, Marko Kon. Izuzimam Željka Joksimovića. Ni Nini Badrić, prošlogodišnjoj predstavnici Hrvatske, to nije trebalo. Divno je predstavljati svoju zemlju, to je velika čast, ali je i igranje sa karijerom, a meni to u ovom trenutku ne treba.
 

Laureati

Dok je Ivana Selakov u izboru "Vesti" proglašena pevačicom godine po izboru čitalaca, po izboru kolega ta laskava titula je pripala Aleksandri Radović.
Dok je "Daleko si" pesma godine po izboru kolega, čitaoci su izabrali pesmu "Probudi me kad sve bude gotovo" u interpretaciji Cece Ražnatović za folk hit godine. Kada je reč o Željku Joksimoviću, i njegovoj pesmi "Nije ljubav stvar", bili su jedinstveni i kolege i čitaoci, pa je Joksimović četvorostruki dobitnik priznanja koje dodeljuje naš list. Publika i kolege su se složili da je folk pevačica godine Ceca Ražnatović. Po izboru kolega, folk pevač godine je Aca Lukas, dok su čitaoci odlučili da to bude Saša Matić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online