Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 23.12.2012.
06:16
Večernje novosti A

“Prljavo kazalište“ oduvalo “Arenu“

Zagrebačka rok grupa “Prljavo kazalište“ održala je u subotu, posle 26 godina, koncert u beogradskoj “Kombank areni“ pred oko 13.000 posetilaca. Mada “Prljavci“ nisu tražili da ih čuvaju specijalci, u najvećoj dvorani na Balkanu bilo je mnogo pripadnika žandarmerije, a pretres na ulazu je bio rigorozan.

"Prljavci" na sceni

Jasenko Houra sa cilindrom na glavi i njegovi dečki na binu su izašli u 21.10 sati i nastup otvorili pesmom “Ljubav je“, a publika ih je pozdravila ovacijama. Posle numere “Dobar vetar u leđa“, pevač Mladen Bodalec pozdravio je prisutne rečima:

- Jesi li dobro Beograde, jesmo li svi veseli? Sve ruke su u vazduhu, svi smo u istom ritmu!


Onda je zapevao “Sve je lako kad si mlad“, ali ga je publika nadglasala. Slično je bilo i na “Kiše jesenje“.

Talasao se parter, ali i tribine. Malo ko je sedeo. Publika šarolika, uglavnom tridesetogodišnjaci i oni stariji, ali je bilo i mnogo roditelja koji su poveli svoju decu.


Hrvatska šestorka zvučala je odlično, baš kao i ozvučenje. “Kazalište“ je odsviralo po strofu i refren nekoliko svojih ljubavnih pesama, poput “Ma kog me boga za tebe pitaju“, a onda je Bodalec zapevao “Tu noć kad si se udavala“, sišao u publiku i počeo da se zdravi sa njom. Vođa “Prljavaca“ Jajo Houra je zatim otpevao “Voli me“, sa njihovog upravo izašlog albuma “Možda dogodine“, a kada je ispunio želju svog basiste Dubravka da otpeva “Stand by me”, svetla u dvorani su utrnula i jedan reflektor obasjao je Houru, koji je otpevao jednu od najjačih pesama svoje grupe “Heroj ulice“. Publika ga je i ovog puta nadglasala.


Kada su se u “Areni“ začuli prvi taktovi pesme “Mojoj majci (ruža hrvatska)“, kojom je Bodalec pozdravio gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u loži, publika koja je do tada bila i te kako glasna, odjednom se utišala. Mada su svi u dvorani znali reči pesme, gotovo niko je nije pevao!


Situacija se promenila već na sledećem hitu “Crno bijeli svijet“, koju je otpevao prvi pevač “Kazališta“ Davorin Bogović. Usledila je “Mi plešemo“, koja je horski otpevana u originalnoj verziji “Mi pijemo“, a Houra ju je najavio kao novu himnu Evropske unije.

Publika ovacijama dočekala i ispratila "Kazalište"
 


- Hvala vam na gostoprimstvu, nadam se da ćemo sledeći put kad dođemo da vas zateknemo u istom raspoloženju - oprostio se od Beograđana Bodalec, kada je na kraju zvaničnog dela koncerta otpevao “Marinu“, zajedno sa devojkama koje je izveo iz publike.


Trupkanje nogu o pod vratilo je “Kazalište“ na bis, na kome su izveli “I fought the low” od “Kleša“ i “Sretno dijete“.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.12.2012. 08:58
Nakon toliko pljuvanja sa stranica ovih novina "prljavci" su super odsvirali a ruzu smo pevali svi, jer na koncertu su bili samo Beogradjani, ni najmanjeg incidenta nije bilo sto znaci konzertu nisu bili prisutni opancari i doslje, bravo prljavci
Nedelja 23.12.2012. 08:15
U kuriru piše da je 15000 Srba ipak pevalo " Ružu hrvatsku " a ovde piše da je niko nije pevao tako da ja ne znam ko sad tu koga laže ! Ako je to uopšte i bitno ....
Nedelja 23.12.2012. 11:40
Ovo je jos jedan dokaz uspesnog eksperimenta drzave bez drzave i naroda bez naroda koji se zove Srbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online