Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.12.2012.
12:37
Mondo A

Pre "Gangam stajla" pevao o ubijanju vojnika

Veseli "Gangam stajl" je zaludeo celu planetu, a Psy postao jedan od najpopularnijih izvođača na svetu i vlasnik najgledanijeg Jutjub klipa. Međutim, američka štampa pronašla je njegove rane radove, pesmu od pre deset godina u kojoj je opevao "sporo i mučno ubijanje Jenki vojnika". Pesma je naime snimljena u znak protesta zbog prisustva 37.000 američkih vojnika u Koreji.

"Poubijaj te je*ene Jenkije koji muče iračke zarobljenike, poubijaj im ćerke, majke, snaje i očeve, poubijaj ih sve polako i mučno" - deo teksta pesme od pre deset godina
 

Te 2002, održan je protest zbog stradanja dve devojčice iz Seula u saobraćajnoj nesreći koju su izazvali Amerikanci u vojnom vozilu, i Psy je izveo svoju pesmu "Killer". Učestvovao je i u antiameričkim demonstracijama nakon što je jedan južnokorejski diplomata ubijen u Iraku u znak odmazde zbog podrške te zemlje invaziji SAD na Irak.

Američka štampa sa užasavanjem prenosi delove teksta o ubistvima američkih vojnika, kao i izveštaj koji navodi da je Psy tokom tih protesta na bini lomio makete američkih tenkova.

"Poubijaj te je*ene Jenkije koji muče iračke zarobljenike, poubijaj im ćerke, majke, snaje i očeve, poubijaj ih sve polako i mučno", samo je deo teksta pesme "Dear American".

Psy je izdao saopštenje u kojem se izvinjava američkom narodu i svoje rane radove ocenjuje kao plod "veoma emotivne situacije".

- Dolazim iz Koreje, ali živim u Americi i znam kakve žrtve svakodnevno podnose Amerikanci koji odlaze u vojsku da bi štitili slobodu i demokratiju. Sporna pesma nastala je pre više godina, u emotivnom i teškom trenutku. Znam da se tekst može loše protumačiti (?!), i duboko se izvinjavam svima koje sam uvredio, naveo je Psy i dodao da podržava američku vojsku što je, kako kaže, dokazao nastupom za vojnike.

- Nadam se da će oni kao i svi drugi Amerikanci prihvatiti moje izvinjenje. Želim muzikom da razveselim ljude i dam im razlog za osmeh, ne za bes, istakao je Psy.

Psy je u Americi postao neverovatno popularan, "Gangam stajl" je najskidanija pesma na servisu iTunes (tri miliona), i samo od te pesme i spota zaradio je više od osam miliona dolara.

POVEZANE VESTI

Subota 08.12.2012. 15:01
Podrzavas ti moj *****. Nego ajde da ti oprostimo, barem uzmi love od neprijatelja, i to je nesto...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online