Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 16.11.2012.
17:45
Telegraf.rs A

Džiboni, Oliver i Tereza Kesovija oduševljeni presudom

Slavne ličnosti iz naše susedne zemlje presrećne zbog oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Oliver Dragojević, Tereza Kesovija i Džiboni
 

Vest broj jedan u medijima svakako jeste oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koji su abolirani od Haškog tribunala. Njihovu oslobađajuću presudu s velikim oduševljenjem proslavile su mnoge zvezde iz Hrvatske.
 

Poznati kantautor Oliver Dragojević istakao je da je oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču radosna vest.
 

- Sa suprugom Vesnom u Veloj Luci pratio sam čitanje oslobađajuće presude. Tako radosna vest! Cela Hrvatska znala je da su u zatvoru ni krivi ni dužni i sada smo napokon doživeli zadovoljstvo. Apsurdno je da je jedna država poput Amerike ocenila "Oluju" kao najbolju oslobađajuću akciju, a onda Hag osudi generale, toga nema ni u stripovima. Istina je morala doći – kazao je Dragojević.
 

Svoje ushićenje nije krio ni Zlatan Stipšić Džiboni.
 

- Hvala Bogu da se nevini mogu vratiti svojim porodicama kao slobodni ljudi. Zadivljujući je mir i dostojanstvo kojim smo prošli put od optužbe do oslobađajuće presude. Dobro došli kući – rekao je muzičar.
 

Pevačica Tereza Kesovija istakla je da je plakala od sreće kada je pročitana konačna presuda.
 

- U devet sati trebalo je da budem na rehabilitacijskim vežbama zbog operacije kolena, a došla sam u 10.30 jer sam pratila čitanje presude. Suze su mi potekle i ništa me više ne boli! Jako sam srećna, nemam reči! Poznajem Antu Gotovinu, predivan je čovek bez trunke grubosti u sebi i s ogromnim osećajem za pravdu. Želim mu da sad uživa u deci i da njega i Mladena Markača milijardu puta čuva dragi Bog – nije krila emocije Kesovija.
 

Marko Perković Tompson se kratko oglasio na svojoj Fejsbuk stranici: ”Dobro nam došli, GENERALI!”
 

Književnica Vedrana Rudan je oduševljena jer nije očekivala oslobađajuću presudu.

"Oduševljena sam. Ja sam od prvog časa bila uz Gotovinu, on je meni oduvek bio heroj, a ne zločinac i tome sam i pisala. Očekivala sam robiju, što drugo očekivati od Haga. Ali, iznenadili su me, naravno, ugodno. Ovo je važan dan za sve hrvatske građane", navela je ona.

Pevač grupe Psihomodo Pop Davor Gobac slaže s odlukom Haškog suda.

"Super mi je to, totalno neočekivano. Mislio sam da će kazna biti smanjena ili tako nešto, ovo me baš iznenadilo. Slažem se s odlukom, baš mi je drago zbog njih", rekao je Gobac.

I Sanja Doležal, pevačica Novih Fosila je takođe bila iznenađena presudom.

"Nadala sam se takvom rezultatu, ali moram priznati da sam strahovala. Očekivala sam to, ali nikad ne možeš znati šta se može dogoditi, uvek se setim prvostepene presude. Naravno, sad sam presretna, čak su i suze potekle", poručila je ona. Skijaš Ivica Kostelić, svoje oduševljenje presudom podelio je na Fejsbuku.

"Rat je konačno gotov. Hrvatski vitezovi jašu kući. Hvala im što su toliko izdržali za Hrvatsku", napisao je.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 19:13
A sad će organizirati gala koncert u Sava centru za sve presrećne "drugosrbijance".
Petak 16.11.2012. 21:40
Eh, kada se setim kako je ova Tereza Kesovija plalaka pred tv kamerama i govorila kako su nju nabedili da je htela rat, da je bila za ustase, i zvala nas na svoj koncert sa onom odvratnom pateticnom porukom: "prijatelji stari, gde se sada" ili tako nesto. E, moji glupi Srbi, samo vi trcite na koncerte. Jesam za suzivot, jesam za mir, ali neka dodju neke nove generacije, novi ljudi. Oni mogu pricati o miru a ne Kesovija ili Dragojevic. Najvise me je iznenadila knjizenica Vedrana Rudan, koja se nije skikadala sa B92 sa svojim antiratnim stavovima, sa pricama o evropskoj Hrvatskoj i Srbij i tome slicno. Lepo kaze nas narod: Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaze trag.
Petak 16.11.2012. 20:56
Samo vi i dalje njih ugostite glupi Srbijanci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online