Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.11.2012.
12:36
S. Đurić - Vesti A

Od države do grčkih tajkuna

Posle informacija da su tajkuni umešali prste i u srpske medije, "Vesti" istražuju ko su vlasnici srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Kod mene se sve zna: Željko Mitrović, vlasnik RTV Pink
 

Od pet televizija sa nacionalnom pokrivenošću u Srbiji, ako se izuzmu dva javna servisa - RTS i Radio-televizija Vojvodine, samo se za dve televizije zna se ko je vlasnik - TV Pink i TV Hepi. Stopostotni vlasnik ružičaste televizije je Željko Mitrović, koji je nedavno na kablovskom sistemu preuzeo mesto nekadašnje Avale u kojoj je, iako to nije dozvoljeno zakonom, imao deo vlasničkog udela. Na kablovskoj poziciji nekadašnje Avale on sada emituje Pink 2, ali u Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da to nije protivno zakonu.

Štrajk u RTS

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije Nezavisnost najavio je za danas štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada. Radnici traže isplatu zaostalih zarada, isplatu zarada u utvrđenim rokovima, isplatu nadokande za dolazak i odlazak s posla i zaključenje Kolektivnog ugovora. Sindikat je u saopštenju upućenom medijima obavestio javnost da će prekinuti rad na sat vremena i protestovati u krugu poslovnog prostora.

Avali je nacionalna frekvencija oduzeta nakon odluke RRA nakon što nisu izmirili višemilionska dugovanja prema ovoj agenciji.


Hepi televizija je započela kao dečja televizija i zajedno sa TV Košavom dobila je nacionalnu frekvenciju. Kasnije su se ujedinile u jednu televiziju, a vlasnik je bila porodica glumice Bojane Maljević. Hepi televizija je emitovala 12 sati dečjeg programa, da bi posle 18 sati frekvenciju preuzela Košava. Danas postoji samo TV Hepi, program za decu je smanjen, a današnji vlasnici su preduzeća Kanal 1 i Ideogram d.o.o, a oba pripadaju izvesnom Predragu Rankoviću.


U trenutku davanja dozvole nacionalne frekvencije nekadašnjoj televiziji Foks vlasnici su bili "Nenjs Netherlands", Dragan Karanović, Preduzeće za  konsalting i menadžmet ITV 2066 i Istočna televizija. Međutim, u Agenciji za privredne registre kao vlasnik danas se navodi kiparski Njarraner Limited i beogradsko preduzeće čiji je vlasnik grčka Antena. S novim vlasnikom i televizija je promenila ime u Prva srpska televizija. Nije poznato, ali se pretpostavlja da iste kompanije učestvuju u vlasništvu B92, kojoj je promenom vlasnika promenjena i programska šema.

Naime, pre dve godine grčki i švedski investitori kupili su televiziju sa nacionalnom frekvencijom B92. Većinski vlasnik je firma Astonko d.o.o. koju su osnovali jedan od dosadašnjih akcionara švedski investicioni fond Ist kapital preko kompanije Salink i grčka firma Lejk Bjeld u vlasništvu Stefanosa Papadopulosa. Kako se u javnosti šuška Papadopulos nema vlasničkog udela u grčkoj TV Antena, koja je većinski vlasnik TV Prve, ali jeste akcionar u jednoj od grčkih nacionalnih TV kuća.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online