Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 10.11.2012.
04:07
Blic A

"Egzit" sele na hrvatsko primorje!?

Organizacioni tim Egzita ističe da bi voleo da se festival održi naredne godine, ali da to najviše zavisi od podrške države, pokrajine i grada Novog Sada. Najradikalnija mera bilo bi izmeštanje na Hrvatsko primorje.

Da li će najpoznatiji festival na Balkanu doživeti sledeću godinu?
 

- Organizacija Egzita nikada nije bila laka i bilo je pregršt teških trenutaka i momenata kada smo pomišljali da možda i ne radimo, da cela ta priča nema više smisla, ali s druge strane, festival je uvek pronalazio način da preživi i rastao je uprkos problemima. Ja kao jedan od osnivača, zajedno s kolegama koji su tu svih ovih godina, jako bih voleo da se festival ponovo održi. Prosto sada svi mi reagujemo na stvari u okruženju, koje je vrlo dinamično, tako da je još rano za neku definitivnu ocenu, ali ćemo uraditi sve što možemo da festivala bude - kaže Miloš Ignjatović, jedan od osnivača "Egzita".

On ističe da, ukoliko bi došlo do nekih radikalnih promena, odustajanja nekih velikih sponzora zbog recesije ili promena državne politike, to bi neminovno dovelo do promene u koncepciji festivala.
 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je muzički festival Egit veoma važan za međunarodnu reputaciju Srbije i da će ga država i dalje pomagati.

- Ali čak i bez toga festival mora da se menja. Prvo je trajao sto dana, pa devet, pa smo prešli na format od četiri dana, uveli smo "Dens arenu"... Oni koji su dolazili na prvi "Egzit" sada su uglavnom porodični ljudi, a stasala je jedna potpuno nova generacija koja ima drugačije želje i potrebe. Zato bi promena festivala bila najlogičniji korak - objašnjava on.
 

Na pitanje šta bi bila najradikalnija promena ukoliko otkažu sponzori i država ukine pomoć, kaže da bi došlo do onoga što trenutno niko ne želi, a to je izmeštanje s Petrovaradinske tvrđave, pa i iz Srbije.


- Moguće su razne promene, pa čak i izmeštanje festivala. Mi smo dobijali brojne ponude da festival organizujemo na drugom mestu, na primer, najviše ponuda je bilo s Hrvatskog primorja. Recimo, država Hrvatska je prepoznala svoj interes u turizmu i sistematski radi na tome da se taj turizam razvije jer donosi ogromne prihode. Ponude koje smo dobijali dosad nismo ozbiljno razmatrali, ali to bi, recimo, bila najradikalnija promena. Mi bismo, naravno, najviše voleli da festival ostane na Petrovaradinskoj tvrđavi, s obzirom na to da je ta lokacija jedinstvena i neodvojiva od "Egzita" kakav poznajemo - ističe Ignjatović.

POVEZANE VESTI

Subota 10.11.2012. 07:52
Kad moze Guca da se samofinansira moze i Exit.Postali ste kao RTS da necete i pretplatu da uvedete?
Subota 10.11.2012. 05:41
Najradikalnija mera odrzavanje egzita u Hrvatskoj! Zar egzit nije odrzavan da promovise Srbiju i Novi Sad? Onaj ko je ovo predlozio ,nije ni zasluzio da bude jedan od organizatora,i neka ide u Hrvatsku da pravi novi egzit,a originalni i prvi koji je poceo u Novom Sadu,treba da se nastavi....sa onim organizatorima koji zele da egzit i dalje bude u Srbiji, i njima drzava neka pomogne.
Subota 10.11.2012. 09:52
Hrvati bi jedva čekali da prisvoje još jedan Srbski brend i onda kroz par godina bi rekli da su ga oni izmislili po običaju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online