Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.11.2012.
15:29
T. Božović - Vesti A

Svadba među ajkulama

Iskusni ljudi vole da kažu da brak liči na groznicu, pre venčanja javlja se zebnja, na početku braka bukti vatra, a kasnije sve to prerasta u užasnu glavobolju. Uprkos ovom jasnom upozorenju onih koji su preboleli ovu groznicu, širom planete utrkuju se u tome ko će smisliti najmaštovitiju prosidbu, najneobičnije venčanje. Mladi danas u brak ulaze pod vodom, na ledu, u vazduhu, u zoo vrtu...

Ovih dana je objavljeno da je banjalučki biznismen Jovo Vidojević kupio rusku podmornicu koju će potopiti u Balkana jezero kod Mrkonjić Grada, s namerom da se već početkom iduće godine u njoj obavi prvo venčanje pod vodom. Vidović, koji na Balkani već ima hotel i dvadesetak bungalova, na ovaj način je želeo da obogati turističku ponudu jezera na planini Lisina, koja se nalazi na 900 metara nadmorske visine.

Podmornica, koju je Vidojević kupio od jednog Rusa, već je na putu ka novom odredištu. Zainteresovani parovi moći će da izgovore sudbinsko "da" na dubini od devet metara. Jovo Vidojević planira i da izgradi crkvu u kojoj će se mladenci, ukoliko žele, venčavati pred Bogom nakon što izađu iz podmornice.

Skok sa bandžija

Jeroen i Sandra Kipers iz Belgije odlučili su da svoje venčanje zaslade skokom sa bandži platforme u bezdan. Za vreme ceremonije, platforma s parom i 20 gostiju podignuta je 50 metara iznad zemlje, a po izricanju zaveta, par je skočio s platforme da bi zapečatio savez. Zvanice su potom na uzvišenoj platformi uživale i jelu i piću, naravno pošto se platforma prvo spustila po venčani par i ponovno ih podigla.

U podmornicu može da stane 12 odraslih osoba, pa će venčanju pod vodom osim mladenaca, matičara i kumova, moći da prisustvuje još samo najbliža porodica. Ostali svatovi moći će na kopnu da prate direktan prenos venčanja.

"Da" na Mont Everestu

Neko voli dubine, a neko visine. U februaru 2010. godine oko 800 planinara iz cele Srbije stiglo je na vrh Trem na Suvoj planini. Beograđanka Tatjana Rašević poželela je da fotoaparatom ovekoveči trenutak osvajanja vrha. Ispala joj je rukavica, ona se sa rancem na leđima sagla da je podigne i propala u ambis. Čudom je preživela, a posle više od devet sati do nje su stigli spasioci među kojima je bio i Nenad Podovac, pripadnik 161. brigade za obezbeđenje aerodroma u Nišu. Baš na mestu gde se okliznula, Tanja se u avgustu ove godine venčala sa Nenadom. Oboje su na Trem stigli u punoj planinarskoj opremi. Tanja se hitro presvukla i obukla venčanicu.


Nepalci Pem Dorjee i Moni Mulepati bili su prvi u istoriji koji su se venčali na samom vrhu Mont Everesta. Kako do poslednjeg trenutka nisu znali hoće li uspeti da se popnu do vrha, svadbeni plan je držan u tajnosti sve do 10 minuta pre nego su se venčali. Nakon što su stigli na vrh, Pem i Moni su se kratko odmorili i zatim uz par udisaja kiseonika iz svojih maski rekli jedno drugom: "Da"!

Godišnja plata za ruže

Neki mladići su pravi romantičari, a tako je i u slučaju mladog Kineza Ksia Vang, koji je potrošio svoju godišnju platu kako bi oduševio svoju buduću suprugu. On je kupio 99. 999 ruža i nima okitio sve automobile koji su učestvovali u svadbenoj povorci. Mladić je odabrao naravno omiljenu vrstu ruža njegove drage, a sve je učinio u najvećoj tajnosti.

Lisa Grant i Aleks Piling iz istočnog Jorkšira, kako piše britanska štampa, odlučili su da najsrećniji dan u životu repriziraju 30 puta! I to na različitim mestima. Od prošlog leta Lisa i Aleks putuju Južnom i Severnom Amerikom i venčavaju se gde stignu. Dosad su to uradili 22 puta, a čeka ih još osam venčanja.


- Na kraju putovanja odlučićemo na kojem ćemo se mestu i zvanično venčati - obećavaju mladenci koji su "da" izgovorili na Havajima među delfinima, kao vampiri u Los Anđelesu, u vinogradu u Kvebeku, na plaži u Meksiku... Od prvog venčanja u Mančesteru par vodi blog na kojem objavljuje tekstove i fotografije o svojoj ljubavnoj pustolovini. Da bi platili putovanje, prodali su Aleksovu radionicu i kuću, a žive u 25 godina staroj kamp kućici.


Lorin i Dejvid Bler iz Tenesija ušli su u Ginisovu knjigu rekorda jer su se za 27 zajedničkog života venčali čak 100 puta. Prvi put su pred matičara stali 1984, a od tada su zavete obnovili još 99 puta. Poslednji put su se venčali u kafeu Hard rok na Havajima. Interesantno je da je Dejvid zaprosio Lorin 1982. godine, ali ga je ona tada odbila.

Svatovi klovnovi

Turski ronioci Birkan Erdem i Ajsel Kerimoglu venčali su se u julu ove godine istanbulskom akvarijumu, a svedoci su im bile ajkule! Upoznali su se baš u tom akvarijumu u kojem živi više od 500.000 morskih životinja, pa su poželeli da se na večnu ljubav zakunu na tom mestu. Mladenci, kumovi i matičar bili su u ronilačkoj opremi. Nakon venčanja Birkan i Ajsel su i zaplesali na dnu akvarijuma, a kad su izronili, počeli su da primaju čestitke zvanica koji su venčanje gledali kroz staklo.

Pivo pokvarilo iznenađenje

Erika i Greg
 

Par iz američke države Montane Greg i Erika bili su prvi put na bejzbol utakmici, a Greg je isplanirao da taj događaj bude poseban. Dogovorio se s organizatorima da na semaforu, tokom rotacije između ininga, objave njegovo pitanje kojim je planirao da zaprosi Eriku.

 

Ali, kada se na ploči pojavilo pitanje: "Erika, hoćeš li se udati za mene", nje nigde nije bilo. Naime, nekoliko trenutaka pre toga ona je ustala i otišla po pivo. Sve se ipak dobro završilo, jer je Erika, kad se vratila, videla Grega kako kleči na kolenu i čeka je s prstenom.

Tod Lambert i Amanda Kusumano venčali su se u oktobru ove godine u kući njenih roditelja u Mičigenu maskirani kao zombiji. Tod je imao crno odelo, dodatke za zube i sočive da bi izgledao što strašnije, a lice je ofarbao u sivo. Mlada je nosila crnu somotsku haljinu, našminkana kao junakinja nekog filma strave i užasa. Venčao ih je sveštenik obučen kao Šerlok Holms.


Tina Milhon i Robert Sajfr venčali su se u ukletoj kući izgrađenoj na starom indijanskom groblju. Mladina venčanica bila je poprskana crvenom bojom, a mladoženja je izašao iz kovčega, dok je matičar bio maskiran kao Smrt.


Amerikanci Kerol Baner i Morgan Nilsen veliki su ljubitelji klovnova, pa su se venčali maskirani kao pajaci. I svatovi su bili obučeni kao klovnovi.


Englezi Kejti Hodžson i Daren Mekvolters izgovorili su "da" vezani na krilima aviona zajedno sa matičarem, da bi se bolje čuli, koristili su radio stanice, a svatovi su svečani čin pratili na aerodromu preko razglasa.


Oni koji su želeli da se na venčanju osećaju apsolutno nesputano, uradili su to pre devet godina u Australiji na Dan zaljubljenih. Tada se 29 parova venčalo bez komada odeće na sebi.


U želji da razbiju maler, odnosno da im se brak ne pretvori u tonu smeća, Roki Graham i Dejv Hart venčali su se na gradskoj deponiji. Tri godine ranije upravo su se upoznali na tom mestu. Pošto veoma vode računa o ekologiji, na tu deponiju su redovno donosili svoje smeće na reciklažu. Buknula je ljubav, pa je Roki, u venčanici od 7.000 dolara i u đubretu do kolena, izgovorila: "Da".

U tajnosti pred oltar

Miloš Šobajić
 

Holivudski glumci Rajan Rejnolds i Blejk Lajvli venčali su se ovog septembra u južnoj Karolini, bez mnogo pompe i znanja medija. Zvezda serije "Tračara" je pre Rajana bila u vezi sa Leonardom Dikaprijem, dok je on bio u braku sa glumicom Skarlet Johanson od koje se razveo 2010, nakon dve godine zajedničkog života. U javnost nije procurela nijedna fotografija sa venčanja, a da su u braku saznalo se kada je Rejnolds prijavio policiji pokušaj provale u njihovu kuću.


Glumci Džastin Timberlejk i Džesika Bil venčali su se u oktobru ove godine u Italiji, a ceremoniji su prisustvovali njihovi najbliži. Da misterija može doneti veliki profit, pokazuje podatak da su njih dvoje prodali slike sa venčanja za 240.000 dolara magazinima "Helou" u "Pipl".


Na otvaranju Jesenje izložbe u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", slikar Miloš Šobajić se nije pojavio samo kao laureat izložbe već je to bila i prilika da prvi put zvanično širem društvu predstavi svoju suprugu ženu Draganu Jugović del Monako. Oni su se prethodno venčali u Monte Karlu u prisustvu najužih prijatelja. Javnost nije mnogo znala o njihovoj ljubavnoj romansi, još manje o nameri da sklope brak, pa je mnoge iznenadila ova vest.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online