Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.10.2012.
11:14
Blic A

Da li je šaptao psima preglasno?

Poznati dreser pasa Cezar Milan, koji u emisiji "Šaptač psima" pokazuje vlasnicima kako da prevaspitaju svoje ljubimce, naišao je na osudu javnosti zbog metoda koje neki nazivaju "varvarskim".

Cezar Milan: Plemeniti dreser ili mučitelj životinja?

Više od 1.000 korisnika Tvitera i 1.600 korisnika Fejsbuka zahtevalo je da se otkaže snimanje emisije voditelja Alan Tičmarša, u koju je kao gost pozvan popularni dreser Cezar Milan.

Smatrajući da je Milan suviše nasilan prema životinjama, korisnici društvenih mreža nisu želeli da ga vide u šouu. Kada su članovi udruženja za zaštitu životinja pretili da će upasti u studio, producenti su aganžovali dodatno obezbeđenje.

U saopštenju Britanskog društva za zaštitu životinja navedeno je da su tehnike treniranja koje Cezar Milan koristi "nasilne, izazivaju bol i strah kod pasa i mogu dodatno pogoršati njihovo ponašanje".

VIDEO: Insert iz emisije "Šaptač psima" koji pokazuje sporne metode:

Neuobičajene metode vaspitavanja nedisciplinovanih pasa, koje Milan promoviše u emisiji "Šaptač psima", dele publiku još od emitovanja prve epizode. Dok jedni tvrde da je dreser plemenit i sjajan u svom poslu, drugi smatraju da je upotreba fizičke sile i bodljikavih ogrlica potpuno neprihvatljiva.

U ovoj drugoj grupi našao se i televizijski voditelj Alan Tičmarš, koji je javno osudio Cezarove metode.

"Vaše tehnike su veoma kontroverzne, a mnogi ih nazivaju i staromodnim. Vi kažnjavate pse, udarate ih... Video sam da ste jednog psa udarili u vrat kako biste ga naterali da se lepo ponaša. Za mene je to neprihvatljivo", rekao je Tičmarš.

Naviknut na osude, Milan je odgovorio da se ne radi o udarcu, već o dodiru.

Voditelj, koji je i pored apela korisnika društvenih mreža odlučio da snimi emisiju, na to je uzvratio: "Kada bi neko mene tako "dodirnuo", to bi me bolelo. Udarili ste psa u vrat, a on vas je ugrizao za ruku."

Dok je voditelj insistirao na tvrdnji da Milan maltretira pse, dreser je tvrdio da on zapravo ne želi da nanese bol životinji, već da joj skrene pažnju.

"Ali takođe koristite bodljikave ogrlice i elektrošokove, koji zaista mogu da naude psu. To je prilično varvarski tretman", nastavio je Tičmarš, zahtevajući od Cezara da ponudi argumente za svoje metode.

Milan je insistirao da je intenzivan dodir neophodan kako bi se pas trgao iz stanja zanesenosti i doveo u stanje kada je sposoban da sluša vlasnika.

VIDEO: Razgovor Alana Tičmarša i Cezara Milana:

Petak 26.10.2012. 14:17
Ovog coveka mogu da osudjuju samo ljudi koji misle da je zivotinja=covek... Po meni je maltretiranje psa kad ga neko drzi u stanu, ili u kuci bez dvorista, a pogotovo ako psu vlasnik ne pokaze ko je glavni. Covek je sjajan! Treba da je sramota ove sto ga optuzuju, jer vecina njih sa psom nije povela ni 1h svog zivota, a ovi drugi misle da je pas beba, dete, igracka ili sta vec, pa se u skladu s tim ponasaju, npr kad pas laje na drugog psa, umesto da ga ''trgnu'' iz tog stanja kratkim dodirom, oni ga vuku k sebi i time nanose psu ogroman bol, i izazivaju bes kod zivotinje. Ovom coveku treba spomenik da podignu, jer spase svakog psa bez obzira na to koliko ga vlasnik upropasti!!!
Petak 26.10.2012. 16:12
Polu-inteligentni tip koji mrzi u sustini Meksikance pravi se vickast i svasta zapaza i zamera. Imbecilni Ameri, velika vecina, to vole, ali ne shvataju svoju glupost. Milan je sjajan, mirno mu je sve odgovorio i nije pokazao ni jednim gestom uznemirenost, mada mu se verujem povracalo od vickastog i glupave publike. Meksikanci ne samo da spasavaju pse, vec i dekadentnu naciju od genetske propasti. Uznemireni su da li se pas cusne, a to sto sirom sveta ubijaju i sakate decu, boli njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online