Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.10.2012.
14:27
B. Miličić - Vesti A

Brega oduševio zemljake i Nemce

U subotu je u minhenskoj Mufat hali gostovao Goran Bregović (62) sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane. Prepuna dvorana poklonika njegove pesme i svirke uživala je u već poznatim ritmovima, koje su posebno začinili trubači.

Goran Bregović pred publikom u Mufat hali
 

Kao iskusan šoumen, Brega je lako pronašao put do publike, tako da su već s prvim ritmovima ljudi u hali zapevali, zaigrali i veselili se. Pored naših zemljaka koji žive i rade u Minhenu, u hali je bilo mnogo Nemaca, ali i drugih stranaca koji su iskoristili priliku da uživo vide i čuju Bregovića, njegove pevače i svirače, rado viđene na evropskoj muzičkoj sceni.

Prebukiran raspored

Goran Bregović jedan je od retkih muzičara koji i po godinu dana unapred ima zakazane nastupe, pa je njegov rokovnik prebukiran. Već ima zakazane brojne nastupe i do kraja 2012. godine imaće koncerte u Francuskoj, Italiji, Bugarskoj, Rusiji i Litvaniji, a uveliko dobija i pozove za gostovanje u 2013. godini.


Uživanje uz brze ritmove i pesme na romskom i srpskom jeziku kod publike je dostiglo vrhunac prilikom izvođenja nekih od dobro poznatih melodija s kojima je Brega prosto "zapalio" publiku u Mufat hali. Ali, poput iskusnog dirigenta, Bregović je dalje vešto upravljao publikom, čas podižući njihovo raspoloženje uz brze pesme, čas ih "hladio" laganijim ritmovima, a potom znalački ponovo podizao temperaturu u dvorani.

Dobro raspoloženje u publici
 

Svi koji su bili te večeri u Mufat hali izašli su zadovoljni i raspevani posle koncerta. Među njima je bila i Biljana Đorđević iz Augzburga, koja redovno dolazi u Minhen na različita kulturna dešavanja, a Bregin nastup nije mogla da propusti.


- Za mene je ovo bilo fantastično! Ja sam pre dve godine bila na koncertu Gorana Bregovića u Frankfurtu i od tada se promenio sastav grupe. Sada mi se čini da imaju još bolji repertoar, a posebno mi se dopada što ima ciganske muzike. Odličan je uz Gorana bio i njegov bubnjar i pevač, kao i one Bugarke. Posle svega mogu da kažem da ne znam šta je bolje - pesma ili svirka!

Biljana Đorđević iz Augzburga za vreme koncerta

- Zanimljivo je da su tako koncert doživeli i drugi posetioci, čak i stranci jer prosto nisu dozvolili Bregoviću da napusti binu. On im se sa svojim orkestrom odužio izvodeći na bis još pet-šest pesama - oduševljeno je iznela svoje utiske Biljana Đorđević.

Ona ističe da posebno ceni Bregovića jer na svakom nastupu, bez obzira koliko bilo publike i u kakvom prostoru svira, daje sve od sebe. Kako kaže, osetila je koliko je i on zajedno sa svojim orkestrom uživao tokom dvoiposatnog nastupa u Minhenu.


S obzirom na to da je Mufat hala bila prepuna publike, bilo je i dosta gužve, pa je bilo nemoguće progurati se blizu bine, što je većina želela, a to je jedina zamerka Biljane Đorđević posle subotnjeg koncerta Bregovića u Minhenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online