Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.10.2012.
14:02
T. Božović - Vesti A

Vidimo se na sahrani

Obožavaoci mogu poznate ličnosti da dignu do neba, ali isto tako su u stanju da im od života naprave film strave i užasa. Glumci, pevači, režiseri, sportisti, TV voditelji nalaze se pod budnim okom publike koja ih voli, hvali, kritikuje, ali ima pojedinaca koji ih prate, vređaju, prete... Kada obožavanje preraste u bolesnu opsesiju koja može da se izrodi u zločin, na scenu stupa policija.

Rodžer Federer na plakatu u Šangaju
 

Nedavno je Emir Kusturica dobio pretnju smrću od izvesne Sanele Đedović iz Zenice, a ta vest je objavljena na Fejsbuk profilu srpskog režisera.
"Sanela Đedović iz Zenice... Ovo je osoba koja preti ubistvom Emira Kusturice... Savet ovoj mladoj dami da pod hitno pronađe nekog psihologa u obližnjoj ustanovi", piše na fejsbuk stranici Kusturice uz sliku dotične osobe koja mu preti.
 

Emir Kusturica

Pokajničko pismo

Sajber pretnje su postale česta pojava. Anonimni bloger, koji se predstavio kao Plava Mačka, najavio je na internetu da će na turniru u Šangaju ubiti Rodžera Federera i tako iskoreniti tenis! Ova pretnja je, naravno, uplašila švajcarskog tenisera koji u Kindu nije doveo suprugu Mirku i trogodišnje bliznakinje Majlu Rouz i Šarlen Rivu. Organizatori turnira su dobili i montažu koja pokazuje obezglavljenog Federera i čoveka sa sekirom pored njega. Nepoznati Kinez se nekoliko dana potom oglasio na jednom od najpoznatijih kineskih sajtova pokajničkim pismom:


"Strašno mi je žao. Bio sam u žestokoj raspravi sa Federerovim fanovima i onda sam napisao nešto glupo. Nadam se da će me organizatori razumeti, oprostiti mi, i ako je moguće poslati moje izvinjenje Federeru i njegovoj porodici", stoji u poruci.
Da film može postati stvarnost, uverio se Majkl Daglas koji je pre osam godina bio progonjen kao u filmu "Fatalna privlačnost". Studentkinja psihologije slala preteća pisma Majklu i njegovoj supruzi Ketrin Ziti Džons. Pretila mu je i preko telefona, o čemu je svedočila Ketrin.

Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons
 


- Nikada u životu nisam čula strašniju stvar - to je pravi satanizam! Ta žena je pretila Majklu da će ga iseckati na komade i dati psima da ga pojedu - rekla je glumica.
Majkl je dobio pismo u kojem je pisalo: "Gadura će biti zaklana i raskomadana baš kao i Šeron Tejt. Ljubavi, vidimo se na sahrani!" Tek nakon toga je policija uspela da nađe ludu obožavateljku.


Mladi pevač Adil Maksutović nedavno je doživeo neprijatnost dok je pevao na jednom beogradskom splavu. Njegova obožavateljka je četiri sata stajala ispred bine, u želji da upozna pevača, a u jednom momentu je počela da plače. Kada joj je Adil prišao da bi je smirio, kažu očevici, ona je počela da ga preklinje da joj da broj telefona. On to nije učinio, već je rekao da će je on zvati. Kada je ona počela da viče: "Javi mi se, molim te, javi mi se. Ubiću te ako me ne pozoveš."

Marina Tadić

Adilova koleginica Marina Tadić je ovog leta dobijala preteće poruke i mejlove od izvesnog Vladimira P. iz Beograda. On je prethodno kontaktirao s Marinom preko Fejsbuka, pa je saznao i broj njenog telefona. Predstavio se kao Grk koji je otvorio klub u Beogradu i pozvao je na sastanak da bi dogovorili njen nastup. Pevačica je ubrzo shvatila o čemu je reč i poslala mu poruku da ne želi taj posao. Nakon toga su usledile ozbiljne pretnje, pa je Marina prijavila slučaj policiji. U jednoj od poruka, Vladimir je napisao:


"Želim da ti stavim ogrlicu za pse, da te šetam, a zatim da te nateram da pojedeš tu ogrlicu dok si obešena za noge."


- Mislila sam da pojedine koleginice izmišljaju ovakve stvari da bi dobile prostor u novinama, ali sada kad se to i meni desilo ne znam šta da radim. Plašim se, naročito zato što u poslednjim porukama najavljuje da ćemo se uskoro sresti - izjavila je Marina.
 

Muke Lepe Brene

Lepa Brena je nedavno doživela šok. Njena obožavateljka Lili iz Sofije godinama je pratila Brenu na svim njenim velikim koncertima. Ali, Lili je preuzela identitet Brenine obožavateljke Elise iz Švajcarske. Na Tviteru je Lili napravila lažni profil pod Elisinim imenom i počela da zatrpava Brenu uvredljivim porukama i pretnjama. Elisa je slučaj prijavila policiji i shvatila da je Lili ukrala njen identitet. Pevačica i Elisa srele su se posle jednog Breninog koncerta i shvatile da su se našle u Lilinoj zamci.

Lepa Brena i Lili
 


Acu Pejovića na nastupima u stopu prate brojne obožavateljke, a jedna je čak pretila da će se ubiti zbog njega. Prilikom jednog od njegovih nastupa u Bosni morala je čak da reaguje i policija kako bi Pejovića nesmetano sprovela do kola. I dok su ga neke devojke pipkale i štipkale, jedan od njih je uzviknula da će iseći vene ukoliko se lično ne upozna sa njim. Pejović je prišao uznemirenoj devojci, zagrlio je, poljubio i proveo u razgovoru sa njom više od jedan sat. Tek kada se smirila i zadovoljila slikanjem i autogramom, pevač je mogao nesmetano da ode.

Aco Pejović

Turski glumac Kivanč Tatlitug, junak serija "Gumuš", "Zabranjeno voće" i "Sever i jug", nedavno je samo čudom preživeo napad pobesnele obožavateljke ispred jednog tržnog centra u Ankari. Kivanč je proveo dvadesetak minuta u kupovini, nakon čega se uputio ka izlazu i susreo sa tom devojkom. Jedan od očevidaca je opisao događaj:


- Zamolila ga je da se slikaju, što je glumac uz osmeh prihvatio. Devojka mu je zahvalila, ali je samo nekoliko sekundi kasnije pojurila za njim zahtevajući da se ponovo fotografišu jer prva fotka navodno nije ispala onako kako je ona želela. Kivanč je bio u žurbi i nije želeo da se zaustavi, što je bila kobna greška. Devojka je urlala za njim, zatim je sela u auto, dodala gas i na parkingu svom silinom udarila glumca. Odbacila ga je nekoliko metara i pobegla.


Kivanč je zaradio teže povrede butne kosti, karlice i kičmenog stuba, a lekari navode da je mogao mnogo gore da prođe. Policija je uhapsila 33-godišnju državljanku Azerbejdžana i biće joj suđeno za pokušaj ubistva.


Ljubimci lupaju šamare

Dosadila mu gužva: Metju Peri
 

Glumac Metju Peri, zvezda serije "Prijatelji", nedavno je izvređao obožavateljku i odbio da joj da autogram samo zato što ne želi da se seća serije koja ga je proslavila.


- Obožavam seriju "Prijatelji". Volela bih da imam vaš autogram i fotografiju - rekla je nepoznata devojka Periju na parkingu jednog restorana.


Glumac ju je zatim izvređao i rekao joj kako mu ta serija više ništa ne znači, jer se snimanje završilo davne 2004. godine i da je taj period daleko iza njega.


Junak filma "Prohujalo sa vihorom" Omar Šarif poznat je u svetu po svojim ulogama, ali i prekoj naravi. Na filmskom festivalu u Kataru, glumac je iz publike birao jednog po jednog obožavatelja da se slika sa njima. Jedna obožavateljka je imala silnu želju da se što pre fotografiše s poznatim glumcem, pa se Omar razbesneo i udario joj šamar i rekao joj da sačeka svoj red.

Da stvar bude još bizarnija, ona se nakon toga sve vreme smejala, slikala sa njim, kao da se taj šamar nije ni desio. Omaru to nije prvi fizički napad. Još 2003. napao je policajca u kazinu u Parizu, a 2007. pretukao je čoveka koji naplaćuje parking na Beverli hilsu.
 

Od monstrumčića do monstruma

Lejdi Gaga sa obožavateljkom
 

Pevačica Lejdi Gaga ponosi se svojim vernim fanovima ili, kako ih ona naziva, mostrumčićima. Ipak, da neki od obožavalaca znaju da pređu granice normalnog govori i nova priča o Gaginoj obožavateljki, poreklom iz Rusije, koja želi da umre zajedno sa pevačicom.


"Dolaziš mi u snove. Želim da umrem i to zajedno s tobom", napisala je Ruskinja u pismu Gagi.


Anastasija Obukova studira i živi u Njujorku, a u svojim porukama pevačici je opisala kako će uzeti pištolj i ubiti je, a odmah potom će upucati i sebe. Da ovi brutalni planovi nisu samo neslana šala, govori i činjenica da je devojci sudskim putem određena zabrana prilaska Gagi, jer je procenjeno da su njene pretnje ozbiljne.


Obožavalac s makazama

Na imanje pevačice i glumice Majli Sajrus u Los Anđelesu upao je jedan muškarac sa makazama pokušavši da provali u njenu kuću oko četiri sata ujutru. On je uhapšen i policiji je tvrdio da je prijatelj holivudske zvezde. Majli u to vreme nije bila kod kuće, a policija ga je uhvatila u trenutku kada je pokušao da se sakrije iza grma.


Pretnje zbog romana

Isidora Bjelica

Isidora Bjelica je ovog leta dobijala pretnje smrću od nepoznatog muškarca. Navodno je zbog Isidorinog "Romana o preljubi" njegova žena otkrila da je on vara. Isidora je to na Tviteru podelila sa svojim prijateljima.
- Sad mi neki ludak šalje poruke na Fejsu da smo "ja i moj j... roman o preljubi" krivi što je žena provalila da je vara i preti mi i kune me. Prvo me je zvao bivši urednik da urla, sad ovaj manijak. Čoveče, ima neko da me rokne zbog knjige - navela je Isidora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online