Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 28.09.2012.
08:44
Alo A

Bora Čorba postao četnički vojvoda

„Svim silama ću čuvati i braniti Srbiju, srpsku zastavu i njen grb“, ponosno je izgovarao u četvrtak u prepodnevnim časovima muzičar Bora Đorđević, taze četnički vojvoda.

Četnički vojvoda: Bora Đorđević ima novu titulu
 

Frontmen legendarne rokenrol grupe "Riblja čorba“ je u četvrtak, na Krstovdan, u Crkvi Svetog Ilije Proroka u selu Ba, položio zakletvu i dobio titulu na koju je oduvek čekao.

Baja Mali Knindža među prvima čestitao Bori

U trenutku kada su sve vojvode čestitale Đorđeviću, stigao je porukom pozdrav od folk pevača i vojvode Baje Malog Knindže, koji je iz Republike Srpske muzičaru sa radošću čestitao. Sa svih strana su dolazile poruke i pozivi, a Bora je ponosno svima zahvaljivao.

Pošo je od starijih vojvoda na poklon dobio plaketu (gramatu) i kokardu, upitali smo ga da li će sa njom otići u Hrvatsku, gde će, kako je ovog leta najavio, sa svojim bendom konačno održati koncert posle pauze od dvadesetak godina.

"Veoma sam počastvovan ovom prestižnom titulom. Kažu da sam je zaslužio, a ja sam samo ono što bi svaki pravi Srbin trebalo da radi. Moje obaveze su iste kao i ranije, baviću se rok muzikom, održavaću koncerte na kojima ću propagirati Srbiju i srpstvo.

Ne moram uvek da nosim uniformu četničkog vojvode, dakle neću nositi ni kapu ni kokardu, ali grb koji imam na ruci, njega nosim. U Zagrebu će se veoma obradovati mojom novom titulom", rekao je Bora za beogradski Alo.


Inače, u trenutku kada je Đorđević zvanično proglašen za četničkog vojvodu, iz puške je ispucano tri metka, a na svečanom ručku su se svirale gusle i "Marš na Drinu", kada su sve vojvode ustale na noge. Vojvoda Miša Draić pozdravio je Boru istakavši da mu je žao što se ovako nešto nije desilo dosta ranije. Svi članovi ravnogorskog četničkog saveza, a bilo ih je stotinak, čestitali su čuvenom muzičaru i poklonili mu uniformu.

Bora: Žena me je podržala

Frontmen grupe „Riblja čorba“ istakao je za „Alo!“ da je veliku podršku imao od svoje supruge Aleksandre, koja tog dana nije bila sa njim jer, kako je on rekao, izbegava javna pojavljivanja.

- Ona je bila prva koja je stala uz mene i ovaj čin je prva podržala. Uvek je uz mene kada je potrebno - rekao je Bora.

POVEZANE VESTI

Petak 28.09.2012. 10:13
da li zasluzio da se nadje medju cetnickim vojvodama. ja sam siguran da ne. draza se u grobu prevrce.
Petak 28.09.2012. 09:20
Иако мислим да се војвода постаје само заслугама у рату, ипак честитам.
Petak 28.09.2012. 09:48
Sve same Vojvode i Djenerali a Garde nigde
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online