Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 29.08.2012.
13:01
D. Dušanić - Vesti A

Bolesna Danijela još čeka pare!

Željko Mitrović (45), vlasnik RTV Pink, obavestio je javnost da se kompanija Pink finansijski oporavila, da nema više problema s likvidnošću, da su isplatili svojim radnicima zaostale plate, a i namirili sva ostala dugovanja, zatvorivši "rupu" od 40 miliona evra u obrtnom kapitalu. Da bi pokrio dugove, on je, kako je rekao, prodao fabriku vode i dao svoj novac.

Uplate još čekaju: Željko Mitrović obevestio javnost da su svi dugovi izmireni, ali...
 

Međutim, uprkos tvrdnjama Željka Mitrovića, izrečenim na konferenciji za medije u ponedeljak, da su svi dugovi izmireni, mnogi koji očekuju pare od Pinka kažu da uplate na njihove račune još nisu stigle. Na račun teško obolele Danijele Kovačević, o čemu su "Vesti" već pisale, još nisu stigle obećane pare od pobede njenog druga u šou-programu "Plesom i igrom do snova".

Kako kaže njen otac Đorđe, na Danijelin račun ovih dana Pink je uplatio milion dinara, odnosno oko 8. 500 evra, ali on nema nameru da povuče podignutu tužbu protiv RTV Pinka koji je tužio zbog neisplaćenog novca neophodnog za lečenje njegove ćerke.

U budnoj komi: Danijela Kovačevićsa ćerkicama

- Prvo su nam krajem juna sa šest meseci zakašnjenja uplatili 1,68 miliona dinara
(14.240 evra), a onda prošlog ponedeljak još 8.500 evra. Ali, još nije isplaćen ceo iznos, koji je u međuvremenu devalvirao zbog inflacije. U trenutku kad je trebalo da se naplati nagrada, to je bilo oko 40.000 evra, ali dinar je pao. Izgubili smo dragoceno vreme za njeno lečenje, Danijela je i dalje smeštena u banji Slankamen, a imala je novih zdravstvenih komplikacija. Bio sam na sastanku u Pinku, obećali su da će posle uplate od pre dva dana uskoro sve namiriti. Samo, ja im više ne verujem, toliko toga je rečeno, obećano, pa zaboravljeno...

Tužbu protiv Pinka nemam nameru da povučem - rekao je za "Vesti" Đorđe Kovačević i dodao da mora da se potrudi da njegovo dete do kraja godine ode u kliniku u Štutgartu, gde su mu rekli da bi posle lečenja Danijela mogla kući da se vrati u svesnom stanju. Ali, samo za prvu terapiju, koja traje između šest i osam nedelja, neophodno je 60.000 evra.


I učesnici brojnih rijaliti programa emitovanih na Pinku na kašičicu su dobijali pare od dogovorenog honorara. Bivši farmeri i dvorani ponadali su se da će konačno dobiti svoj novac, ali...

Još čekam novac: Lana Toković, bivši učesnik Dvora

- Videla sam u medijima šta je Mitrović rekao, da je predstavio nove direktore i da je prodao fabriku vode kako bi namirio dugove kompanije. Ali, na mom računu i dalje nema para koje je trebalo da dobijem. Od marta prošle godine čekam da mi uplate honorar za koji smo se dogovorili, a do sada sam dobila samo 60 posto para.

Poslednja uplata bila je u decembru, a ostatak rekoše garant stiže do aprila ove godine. Prođe april, maj, jun, jul, a evo i avgust je pri kraju. Svaki put kad sam se raspitivala hoće li biti najzad namiren dug prema dvoranima, dobijala sam odgovor - za 10 do 15 dana. Ostalo je samo da se nadam da će jednog dana dobiti svoj novac - kaže Lana Toković, bivša učesnica Dvora, a slično je reagovala i Vanesa Šokčić, koja još čeka novac od učešća u istom rijaliti programu.

Zaposleni ćute

Zaposleni u RTV Pinku kojima su navodno isplaćene sve zaostale plate koje čekaju već mesecima ne žele javno da govore o novcu da ne kasnije imali problema. Bilo je i onih koji su smatrali da nije u redu "pljuvati u bunar iz koga vodu piju". Ipak, rekli su da su ovih dana dobili deo zaostalih plata, uz obećanje pretpostavljenih da će do kraja meseca biti uplaćen kompletan iznos. Da li će to obećanje biti ispunjeno, znaće se veoma brzo.


- Biće, biće, ali zamalo. Naravno da još nisam dobila sav novac. Nije bilo uplate ni pre tri meseca, ni prošle nedelje, pa ni u ponedeljak, kada je rečeno da nam je novac uplaćen. Poslednji put kada se raspitivala naša koleginica rečeno je da će sve platiti posle izbora, pošto legne novac od marketinga, reklama i zakupljenih termina tokom predizborne kampanje. Ali, ćorak, ne dobismo ništa.

Sreda 29.08.2012. 13:12
A Mitrović izjavio da je podmirio sva dugovanja.
Sreda 29.08.2012. 15:44
Koja god vlast da dodje ovaj covek im se ko "kameleon" prilagodi i uspe sve da ih vrti...ako se stvarno ceslja sta je ko radio i ako ovaj narod zaista pocinje da veruje da ce se svim lopinama stati na put zasto se malo ne udje u carstvo Zeljka Mitrovica i vidi sta on tu muti...kome vraca dugove sta je priajvio sta nije i zasto ono sto je obecao ne ispunjava...ako se tu nista ne pokrene razocarana cu shvatiti da je drzava i dalje u ljubavi sa onima koji obrcu veliki novac..ne moram sad da mesam "babe i zabe" ali afere se otkriju onda kad vise nema poslusnosti...a primera ima...jednom cemo sigurno citati sta je sve Pink radio ali ne zbog prevarenog naroda vec zbog neceg drugog izgleda...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online