Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.08.2012.
14:01
S. Đurić - Vesti A

Dvostruki vojvoda u Zagrebu?

Bora Đorđević (59) sa Ribljom čorbom u beogradskom studiju "O" na Dedinju snima 18. po redu album koji producira britanski producent Džon Mekoj (64). I dok oni vredno rade, prašina koja se podigla u srpskim i hrvatskim medijima posle njegove izjave da će održati koncert u Zagrebu se ne stišava.

Snima 18. album: Bora Đorđević ne isključuje mogućnost da održi koncert u Zagrebu
 

- Postoji veliki broj Hrvata koji su obožavaoci Riblje čorbe i dolaze da nas slušaju. Kad se vraćamo iz Slovenije putujemo kroz Hrvatsku, pre svega hrvatskim zaleđem.

Carinici i policajci se slikaju sa nama. Jedan od tih koji vole da nas slušaju pozvao nas je da svratimo kod njega u Čakovec. I pošto nas večito pitaju kad ćemo doći u Zagreb, a meni dosadilo da stalno govorim nikada, nikada, onda sam rekao da - kada se srpska vlada seti da ima najbolji bend u istočnoj Evropi i odluči da pošalje nas u zvaničnu, državnu posetu Hrvatskoj, e onda ćemo doći u Zagreb na velika vrata sa sve ovim srpskim grbom istetoviranim na mojoj ruci. Eto, tada ćemo doći - kaže Bora i objašnjava da, kada je obelodanjena ova vest, osećao se kao da je bacio atomsku bombu, s obzirom na medijsku buru s kojom je propraćena ova priča.

Rok do 7. septembra

- Ugledni britanski muzički časopis NME svojevremeno je objavio tekst u kome je pisalo da ploče koje je producirao Mekoj grupi nemogućeg imena su postale najznačajnija stvar posle Tita u Jugoslaviji. Posle snimanja za nas, on kreće na turneju, zato posao moramo da završimo do 7. septembra. Imamo zakazanu Arenu 8. decembra, ali ne znam da li ćemo pomeriti koncert da publika nauči pesme. Moram da kažem da album ima epohalno važnih pesama, biće ljubavnih i dnevnopolitičkih hitova - otkriva Đorđević.

- Počeli su da me pljuju i ekstremni Hrvati, i naravno Srbi u Srbiji. U međuvremenu sam dobio zvanje vojvode, i to duplo. Ja sam jedini vojvoda na kvadrat u Srbiji. Dve četničke organizacije su me proglasile za vojvodu. Eto vojvoda na kvadrat zapadnomoravski stiže u Zagreb, uz dužno poštovanje za moje obožavaoce u ovom gradu.

-Naime, vojvoda Čele me proglasio za vojvodu, i to je linija vojvode Đujića, a postoji i savet vojvoda po Dražinoj liniji, odnosno ravnogorci. I taj savet me proglasio za vojvodu i u selu Ba će biti inauguracija.


Ipak, Đorđević bi radije da priča o saradnji sa Džonom Mekojom. Članovi benda ne kriju oduševljenje što posle više od 20 godina ponovo sarađuju sa čovekom koji je radio na tri najprodavanija albuma Čorbe - "Mrtva priroda", "Buvlja pijaca" i "Istina". Sa visokom temperatuorm i jakom prehladom, zbog čega mora svaki dan na infuziju, Mekoj neprekidno radi jer sve mora da bude gotovo do septembra.

Obnovljena saradnja: Bora Đorđević i Džon Mekoj sa članovima benda
 


- Džon Mekoj je pristao da radi sa nama album bez razmišljanja. Kad smo se posle toliko godina sreli zaplakali smo od sreće, kao da smo se juče rastali. Čoveka koji košta 800 funti dnevno, koji je producent BBC, koji ima svoju grupu GMT, koji je radio sa Motorhedom i drugim poznatim svetskim grupama nije interesovao novac kad smo mi u pitanju jer nas mnogo ceni kao bend koji dugo traje - kaže Đorđević.
 

Čorba je jedinstvena

Džon Mekoj nakratko je pozdravio ekipu "Vesti" i rekao da mu se u Beogradu mnogo sviđa, kao i to da mu je dargo što ponovo sarađuje sa Čorbom.
- Riblja čorba zaista odličan i jedinstven bend. I neobičan, jer su toliko dugo zajedno - rekao je Mekoj.
- Beograd mu se mnogo sviđa, čak mu odgovara i studio, a razmišlja da svoj album snimi ovde. Snimamo svakodnevno po sedam-osam sati tako da ga nismo vodili u noćni život - dodaje Bora.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 16:24
Ebem ti Četništvo sa ovakim vojvodama , sprdačina .
Utorak 28.08.2012. 17:12
najvise mi smeta kada hrvatski pjevaci dolaze redovno u Srbiju i pune dzepove a poznato je koji su srbomrsci(Dado Topic ne spada u tu grupu a ni momci iz parnog valjka) , e upravo mi je zbog toga drago da nas Cetnik i pravi Srbin za postovanje odlazi kod njih uspravna cela, neka oni izmedju sebe talasaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online