Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.07.2012.
08:00
T. Božović - Vesti A

Slavne lepotice slomljenih noseva

Nasilje ne bira žrtve. Mnogo je bogatih i slavnih koji se nisu stideli da priznaju da su bili žrtve zlostavljanja u detinjstvu ili kasnije, na vrhuncu karijere. O batinama koje su trpele holivudske zvezde često pričaju njihovi najbliži saradnici.

Zvezde to ne mogu da sakriju: Rijana (fotomontaža posle nemilog događaja)
 

Tako je ovih dana Ajlin Berlin, koja je bila prvi menadžer Toma Kruza, ispričala da je glumac bio često žrtva vršnjačkog nasilja, kao i da je imao problema s ocem koji ga je tukao. Ajlin tvrdi da su traume iz detinjstva krive za raspad njegova tri braka.


Pevačica i glumica Kristina Aligera snimila je dokumentarni film o svom detinjstvu koje je provela u vojnoj bazi, okružena porodicama u kojima su muževi tukli svoje žene.


- Iako bi vojna policija dolazila da interveniše, ništa se ne bi menjalo jer su i njeni pripadnici to isto su radili svojim ženama i deci. Kada govorim o tom periodu života, uvek pokušavam da razumem zašto sam morala da prođem kroz sve to. Sećam se da sam jednom bila malo glasnija, a pošto je tata želeo da spava, uhvatio me je za ruku i tresnuo o pod - opisala je pevačica, koja je ispričala da je bila tema izrugivanja među vršnjacima, kao i da su na na jednom času gimnastike druge devojčice fizički napale!

Bekstvo sa 36 centi


Neprikosnovena kraljica rokenrola Tina Tarner ušla u istoriju kao najuspešnija svetska ženska rok zvezda sa prodatih 180 miliona nosača zvuka. Pevačica, rođena u braku Indijanca i Amerikanke kao Ana Mej Bulok, postala je živa legenda zahvaljujući talentu da dinamičnim nastupima oduševi publiku. Kada se udala za Ajka Tarnera, pionira rok revolucije na američkom jugu, njih dvoje su žarili i palili na binama širom planete. Ali, nakon 16 godina braka, Tina napušta Ajka sa 36 centi u džepu jer je sve vreme besomučno tukao i mučio.

Majkl Džekson žrtva oca


Majkl Džekson je odrastao na sceni, još kao dete su ga nazivali kraljem popa. Harao je svetom i sve obarao svojom magičnom muzikom, ali njegova bliska prijateljica Lajza Mineli je nakon njegove smrti, pre više od dve godine, rekla da je on bio žrtva ucene i pohlepnih roditelja. Lajza tvrdi da je Majkla njegov otac zlostavljao i iskorišćavao od rođenja.

Voditeljka izgubila bebu


TV voditeljka Ljubinka Buba Dobrosavljev izjavila je u novembru prošle godine da je izgubila bebu u četvrtom mesecu trudnoće pošto joj je dečko Nebojša gurnuo tako da je pala na stomak, a onda je i davio golim rukama. Podnela je krivičnu prijavu protiv Nebojše, koji je tvrdio da je Buba sve to izmislila kako bi stekla što veću popularnost.


Prema navodima medija, Maju Nikolić je bivši suprug isterao sa decom iz stana, dok je Stojanka Novaković Stoja bila žrtva muškarca koji joj je naneo teške fizičke i psihičke povrede. Srpski tabloidi su objavili da je nekadašnja misica i voditeljka Sanja Papić navodno dobila batine od dečka, pošto se u jednom beogradskom klubu pozdravila s bivšim momkom, fudbalerom Partizana Stefanom Babovićem.

Goci Tržan pukla bubna opna


Pevačica Goca Tržan je priznala da ju je svojevremeno zlostavljao partner, ali da to nije bio njen bivši suprug Ivan Marinković.


- Prvi put kada je to uradio nisam ga ostavila, ali kada se ponovilo - jesam. Udario me je i probio mi bubnu opnu. Ne želim toga da se sećam, ali dobro je da se zna jer se takve stvari dešavaju i o njima ne treba ćutati! Nikada više neću dozvoliti da neko pomisli da može da me zlostavlja.

Šta ljubav ima s tim?

Fizičko zlostavljanje je možda i naivnije jer prođe, ali psihičko je dugotrajnije i ostavlja dugotrajne posledice.


- I pored svega, ja sam ga volela. Samo nebo zna koliko sam puta pokušavala da pobegnem od njegove teške u ruke, da odustanem od muzike i pristanem da radim i najbanalnije poslove, kako bih othranila našu decu. Ali, on bi nas uvek pronalazio, a onda su sledile batine i nova mučenja - ispričala je u svojoj autobiografiji "Ja, Tina", opisujući Ajka kao narkomana, alkoholičara i ljubomornog tiranina.


Ajk je neprestano zlostavljao Tinu, polomio joj nos, a u jednom trenu ona je digla ruku na sebe u želji da okonča košmar. Nakon jedne svađe, pobegla je puna modrica iz hotelske sobe. Kada su se razveli, Tina se odrekla i novca i nekretnina, želela je samo da zadrži scensko ime koje joj je dao Ajk. Po njenoj autobiografiji snimljen je film "Šta ljubav ima s tim?".


- Kada sam pogledala film, bila sam zaista ljuta, jer je mnogo toga pogrešno prikazano. Onda su počele da mi prilaze žene koje su gledale film i rekle mi da su smogle hrabrosti da se razvedu i da im je film pomogao da se bolje osećaju - rekla je Tina, koja je posle razvoda živela od socijalne pomoći pre nego se vratila na muzičku scenu, pevajući u noćnim klubovima.


Ajk Tarner, koji je umro 2007, u svojoj biografiji je priznao da je "suprugu šamarao", da je umeo da je "obori pesnicom na zemlju bez razmišljanja", ali da je "nikada nije tukao". Film mu se nije dopao i nekoliko godina pred smrt izjavio je da je frustriran zbog načina na koji je "demonizovan u medijima". Tina Tarner se nakon velike svetske turneje 2000. povukla sa koncertnih bina, ali je nastavila da snima. Od 1994. živi na imanju u blizini švajcarsko-francuske granice u skladnoj zajednici sa Ervinom Bahom, rukovodiocem EMI rekorda.

Sve je to gorko i slatko


Holivudska glumica Ešli Džad navela je u svojoj autobiografiji "Sve to je gorko i slatko" da je bila seksualno zlostavljana u detinjstvu. Napisala je da ju je prvi put zlostavljao stariji čovek kada je imala četiri godine, kasnije je silovana kao tinejdžerka, a za televiziju NBC je izjavila da je zlostavljao i rođak čijeg imena se setila tek nakon terapije. Glumica, koja udata za vozača auto-trka Darija Francitija, priznala je da je s emotivnim stresom izborila tek 2006. kada se prijavila na rehabilitaciju:


- Jednostavno nisam znala šta mi je. Spolja sam delovala dobro, ali sam bila nervozna, patila sam od nesanice i na kraju sam uvidela da sam nemoćna da se izborim sa stvarima iz svog detinjstva.


Rijana oprostila Krisu


Američka glumica Vanesa Vilijams koja je 1984. bila i mis Amerike otkrila je javnosti da je sa svega 10 godina bila seksualno zlostavljana.

U svojoj autobiografiji "Ti ne znaš", napisala je da je sa roditeljima bila u poseti prijateljima.


- Njihova 18-godišnja kćerka je došla u moju sobu i skinula mi gaće. Pitala sam je šta radi, a ona je rekla da se ne brinem i da će mi biti dobro. Ležala sam kao paralizovana dok me ona zlostavljala. Na kraju mi je rekla da nikome ne kažem. To me je u potpunosti promenilo. Postala sam drugačija, bezobrazna. Povukla sam se u sebe i nisam se slagala sa roditeljima - napisala je glumica.


Pevačica Vitni Hjuston je, tvrde njeni prijatelji, bila žrtva nasilja u braku sa Bobijem Braunom. To je, kažu, jedan od razloga što se navukla na drogu i alkohol...


Glumica Kim Kardašijan je trpela torturu dok je bila u braku sa muzičkim producentom Dejmonom Tomasom. Njih dvoje su se venčali kada je Kim imala 19 godina. Dejmon ju je zlostavljao svakodnevno, a kada je podnela zahtev za razvod, Kardašijanova je navela da ju je udarao po licu, da joj je usna pucala više puta i da su tuče počele neposredno posle venčanja. Zvanično su se razveli 2004, a Dejmonu je naređeno da Kim isplati 56.000 dolara.


Oskarovka Hale Beri je prvo kao devojčica gledala kako joj otac bije majku. Posle toga, taj obrazac se ponovio i u njenom životu. Priznala je da je 1993. dečko tako pretukao da je 80 odsto ogluvela na desno uvo.


- U trenutku kada je to uradio, napustila sam ga. Mama mi je rekla: "Ako te muškarac udari, ostavi ga" - ispričala je Hale.


Glumica Pamela Anderson se udala za bubnjara Tomija Lija posle samo nekoliko dana poznanstva. Njihov burni brak okončan je posle tri godine, a član Motli Krua u zatvoru je proveo četiri meseca zbog premlaćivanja Pamele. Priča se da je tokom incidenta zbog kojeg je robijao, Tomi oborio i šutirao Pamelu dok je ona u rukama držala njihovog sina Dilana.


Rijana i njen dečko Kris Braun bili su jedan od najlepših i najuspešnijih parova na muzičkom nebu sve dok je on pre tri godine, noć pre nego što je trebalo da nastupe na dodeli Gremi nagrada u Los Anđelesu, pretukao nasred ulice.

Priznao je krivicu, osuđen je na pet godina uslovno i odradio je 180 sati društveno-korisnog rada. Rijana nikada nije svedočila protiv njega, a nedavno su jedno drugom preko Tvitera ponovo izjavili ljubav, pa nije isključeno da će obnoviti romansu...

 

Holivudska idila

Poznato je da holivudski brakovi nisu dugovečni, ali ljubav Goldi Hon i Kurta Rasela je izuzetak koji demantuje pravilo. Oni će sledeće godine proslaviti tri decenije veze. Imaju zajedničkog sina Vajata i troje dece iz ranijih veza, ali još ne planiraju da se venčaju.


Tom Henks i Rita Vilson su 24 godine u braku.


- Rita me je naučila šta je ljubav i to mi pokazuje svakoga dana - kaže Tom.
Denzel Vašington je 29 godina u braku sa pevačicom Poletom. Imaju četvoro dece.
- Čovek postaje kompletno biće tek kada nađe nekoga s kim život poprima puni smisao. A ja sam imao tu sreću.


Dejvid Bouvi i Iman u idiličnom braku su 20 godina.

- Zabavljali smo se tek dve nedelje i dolazila sam iz Pariza za L. A. Čekao me je na aerodromu sa cvećem, bez ikakvog obezbeđenja, okružen gomilom paparaca. Baš ga je bilo briga što ostali gledaju. Tad sam znala da ga treba zadržati - ispričala je sudanska lepotica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online