Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.07.2012.
14:03
Beta A

Exit: Oblaci prašine i senzualnost Erike Badu

Pretposlednje večeri Egzita (Exit) sa dvadesetak minuta zakašnjenja na glavnu binu je izašla Erika Badu, jedna od najpoznatijih svetskih neosoul diva.

Erika Badu sinoć na Petrovoradinu

Nastup je započeo jedan od članova benda sa di-džej uvodom, tokom koga se publika zabavila uz hitove Sjapres hila i drugih poznatih izvođača, a izlazak Erike na binu obožavaoci su propratili gromoglasnim aplauzom.

Erika Badu se zahvalila što je dobila priliku da nastupa na festivalu i rekla da sve što ona i njen bend rade dolazi "direktno iz srca".

"Hvala vam što ste nam dozvolili da na ovoj bini radimo ono što najbolje znamo, jer to radimo od srca. Sada imam porodicu i u Srbiji", rekla je Badu i rukom pokazala na prepun prostor ispred Mejn stejdža.

Okupilo se 34.000

 

Treće večeri muzičkog festivala Egzit, na Petrovaradinskoj tvrđavi okupilo se oko 34.000 posetilaca, a policija je od 45 osoba oduzela opojne droge.

 

Novosadska policija je saopštila da tokom treće festivalske večeri nije bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira, ali da je zbog posedovanja narkotika uhapšeno devet stranih državljana, od kojih su dva puštena. Dodaje se i da je policija zadržala tri osobe iz Srbije zbog prodaje narkotika u Egzitovom kampu.

Glavna egzitova bina ne pamti toliko senzualnih fanki i soul ritmova, koji su mnogobrojnu publiku naterali da plešu bez prestanka tokom blizu dva sata dugog nastupa.

Pre Erike Badu, publiku na glavnoj bini sjajno su zabavili britanski bend Plen b, zajedno sa gostom pod nazivom Es ef iks, koji je u bitboks aranžmanu "otpevao" neke od poznatih svetskih hitova kao što su "I like to move it" ili "Ain't no sunshine".

Koncert Plen bi je nastavljen uz podršku bitboksera Es ef iksa, a obožavatelji su mogli da čuju velike hitove benda kao što su "Prayin'" i "Peices", koje su sa svojim idolima otpevali u glas.

Iznad glavne bine tačno u 21 čas digao se ogroman oblak prašine na prve taktove pesme "You can't bring me down", kojom su svoj nastup počeli američki hard kor pank bend Suisajl tendensiz. Već druga pesma koju je bend odsvirao bila je jedna od njihovih najvećih hitova pod imenom "Institutionalized", koji je u publici izazvao potpuni haos i "šutku" u prvim redovima.

Pevač benda i jedini stalni član Majk Muir silazio je više puta u publiku i pevao sa njima. Poručio je svojim obožavateljima da se mnogo loših stvari dešava svaki dan i da se politika neprestano meša u živote ljudi, ali da je tu muzika koja nudi slobodu.

"Život je često nepravedan, ali mi imamo muziku. Ona nam ne služi da se uklopimo u takav svet, već nam donosi slobodu", rekao je Majk posle čega su počeli i prvi taktovi pesme "Freedumb".

Bend je odsvirao i sjajnu pesmu "Cyco Vision", nakon čega je pevač Majk pozvao nekoliko desetina svojih obožavatelja na binu da mu se pridruže, sa rečima "ovo je koncert za vas, ovo je vaše vreme", pa se skakanje i pevanje za najbrže fanove nastavilo zajedno sa članovima benda.

Suisajdl tendensiz su se već jednom predstavili publici Egzit festivala nastupom na Eksploziv bini pre nekoliko godina.

U ponoć je pred prepunom Fjužn binom nastup počeo i metal bend Hejtbrid iz Amerike, koje su obožavaoci dočekali sa ogromnim uzbuđenjem i već tokom prvih taktova nastupa publika je skakala kao jedan.

Na istoj bini su tokom večeri nastupili i Šon Kuti end Idžipt 80 iz Nigerije, koji na ovogodišnjem Egzitu nastupaju u sklopu projekta "Multikulturalizam u muzici", čiji je cilj da pokrene saradnju po pitanju muzičkog multikulturalizma u celoj Evropi.

U okviru ovog projekta, na Egzitu će se predstaviti i sastav Buraka Som Sistema koji nastupa na istoj bini poslednjeg dana festivala, a ceo program Rege bine odigrava se u znaku ovog programa. Tokom treće večeri Egzita na Fjužnu su nastupili i domaći bendovi Električni orgazam, Obojeni program i Goribor.

Nastupi na atraktivnoj i sjajno osvetljenoj Dens areni počeli su 21 čas, nastupom dama - Kristine Lalić i Lee Dobričić, a zatim i Tijane T i poznate Maje Uzelac koje su atmosferu među ljubiteljima elektronske muzike dovele do vrhunca.

Oko dva časa ujutru na Dens areni su se začuli i prvi ritmovi di džej nastupa Mis Kitin, posle kojeg je usledio zvezda večeri Riči Hotin. Poslednji su na Dens areni nastupili Tobi Nojman i Gidis, koji su svoj muzički blok u pola sedam ujutru radili zajedno, ili popularnije rečeno "bek tu bek".

Egzit festival traje do sutra, kada će nastupiti i poslednji "hedlajneri" Gans end rouzis i Volfmader.

Ovogodišnji Egzit festival održava se 13. put, a tokom četiri dana će na preko 20 bina nastupiti oko 400 izvođača i umetnika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online