Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 11.07.2012.
14:05
D. Dušanić - Vesti A

Kemal Monteno: Pomogao mi Čola i dobri ljudi

Šest meseci posle operacije srca, kada mu je ugrađen trostruki bajpas, Kemal Monteno (63) našao se na listi za transplantaciju bubrega. Kantautor koji više od decenije ima dijabetes, tvrdi da se dobro oseća, da su mu nalazi u redu i sada čeka da se nađe odgovarajući donator. On je optimista, trudi se da živi kao da je sve u najboljem redu, ne voli da se žali i kuka kao mnoge njegove kolege.

Jarani: Kemal Monteno (levo) i Zdravko Čolić
 

- Vraćam se iz Splita kući, bio sam i na dijalizi koja je trajala tri sata. Sledeća će mi biti u Zagrebu. Dijalize su kao vežbanje u teretani - odležim nekoliko sati i bolje sam. Polako se vraćam poslu, imao sam gostovanja u Hrvatskoj, ugovorio sam i nova, stigli su mi pozivi iz Crne Gore, a krajem avgusta ću doći da pevam u Beograd - kaže Kemal.
 

Niste radili šest meseci i ne krijete da niste zaradili ni žutu banku. Od čega živite?
- Pa što da krijem, kad je tako. Pomogli su mi finansijski menadžer Gane Pecikoza, moj jaran Zdravko Čolić i još neki prijatelji. Hvala im, ima još dobrih ljudi. Neće oni da se zna i priča o tome, ali pomogli su mi.
 

Sarajevska raja

- Čola i ja smo raja iz Sarajeva, stari drugari i saradnici. Napisao sam mu 1972. godine pesmu "Sinoć nisi bila tu", koja je meni veoma draga, a koja je Zdravku bila prvi veći hit i sa kojom je na početku solističke karijere osvojio na festivalu Vaš šlager sezone, treću nagradu i priznanje za najbolju interpretaciju. Naredne godine opet smo bili uspešan tandem. Napisao sam kompoziciju "Gori vatra", sa kojom je Čola pobedio na Opatijskom festivalu i time stekao pravo da bude jugoslovenski predstavnik na Pesmi Evrovizije u Luksemburgu.

Zar niste imali neku ušteđevinu?
- Ma kakav štek za crne dane, nisam ja tip koji bi pare ostavljao sa strane. Uvek sam živeo tako, kad imam plaćam, a kad nemam ćutim i pokušavam da zaradim. Nisam službenik koji će dobiti platu na kraju meseca, ili ako sam na bolovanju da primim neki minimalac. Nema toga na estradi. Sviraj, pevaj, komponuj, pa ćeš moći da platiš račune, operaciju, lekove... Nikad mi ništa s neba nije palo. Ali, ne dam se ja!
 

Da li je bar vaša supruga Branka penzioner?
- Nema ona penzije, a i da je prima, verovatno bi mala bila, teško da bismo mogli da otplatimo kredit i namirimo ostale troškove. Vraćam se ja poslu i nema razloga za brigu.
 

Uskoro vas očekuje još jedna operacija, presađivanje bubrega, pa opet mirovanje, nećete opet raditi neko vreme?
- Biće sve u redu! Mnoge kolege me zovu, Dušan Svilar je divan mladić i često me zove. Svi su bili zabrinuti kada su čuli da mi je pozlilo. Kolege i prijatelji su uplašili više od mene i moje porodice kada su čuli da mi nije dobro.
 

Razmišljate li o snimanju albuma, imate već nekoliko novih pesama?
- Kad mi je pozlilo pre desetak dana na Splitskom festivalu, trebalo je da izvedem pred publikom novu numeru "Pođimo opet stazama sreće", ali eto, sticajem okolnosti, nisam uspeo tada da je otpevam, ali biće druge prilike. Nedavno sam snimio duet sa Hankom Paldum, kao i zajedničku pesmu sa Draženom Žerićem Žerom iz "Crvene jabuke". Imam i duet sa Nedom Ukraden "Ako smo vrijedni te ljubavi" s kojom smo pobedili na festivalu Melodije Mostara. Inače, muziku za ovu numeru sam ja uradio, dok je Neda napisala tekst. Imam još pesama, a napisaću i nove.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.11.2012. 07:19
Sve si ti to Kemo zasluzio i kao covjek i kao muzicar. Zelimo ti jos dosta dobrih pjesama za nasu dusu. Zivio nam jos dugo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online