Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.06.2012.
09:26 >> 12:32h
Mondo, Kurir A

Zaz za nezaborav!

Deset meseci nakon spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, francuska pevačica Izabel Žefroa, poznatija kao Zaz, sinoć je pred sedam hiljada ljudi održala koncert u Beogradskoj areni. Mi smo naučili tekstove njenih pesama, ona srpski kako bi mogla da komunicira sa publikom, pa joj dođemo jedno veliko "merci"!

Izabel Žefroa poznatija kao Zaz digla je publiku na noge
 

Izabel Žefroj (32) ponovo je bila pred srpskom publikom u punom sjaju, pevala je sat i po vremena dok nije počeo da joj "puca" glas, i potpuno nas je očarala muzikom, ali i neodoljivim šarmom i energijom.

"Francusko veče" u Areni otvorila je grupa Nuvel vag, drugi put u Beogradu za isto toliko meseci. Domaća publika očigledno ne može da se zasiti francuskih bossa nova obrada pesama kao što su "Master and servant" i "Just can't get enough" Depeche Mode, "Too drunk to fuck" Dead Kennedys, "This is not a love song" Public Image Ltd, ali ni božanstvenih glasova pevačica koji "Guns of Brixton" pretvaraju u flert.

Zaz je sa bendom na binu izašla oko 22.30, razuzdano vrisnula i zaplovila u "Les passants". U crnoj haljinici i mrežastim čarapama, od početka nas je gađala koketnim osmesima, a prepoznatljive šiškice brzo su joj se zalepile za čelo od znoja.

Punu raskoš glasa koji upoređuju sa Edit Pjaf, Izabel je pokazala u živahnijim pesmama, ali i nežnim baladama kao što je "Port Coton". Bilo je uživanje slušati je i kako podvriskuje i sketuje uz svoj fantastični bend, grmi emocijom koja se obično pronalazi samo kod njenih fado koleginica, pa čak i mjauče ili reži na bini. Slušati ovu ženu kako peva, ili ispušta bilo koji drugi zvuk, je pravi šou!

Najveće zvezde koncerta, pored Izabel, bili su brojni klinci školskog, ali i predškolskog uzrasta. Herojski su izdržali budni do pola 11, mada je bilo i onih koji su dremnuli na maminom ili tatinom ramenu, a zatim su đuskali i pevali iz petnih žila na francuskom najbolje što su mogli.

Čitava Arena je pevala na francuskom, a Zaz pričala na srpskom, i to ne samo "hvala" ili "dobro veče", već je držala čitave monologe, od kojih je najslađi bio jedan posvećen ljubavi.

"Da biste mogli da volite drrrruge, morrrate prrrvo da volite sebe", rekla je ona.

Opšta histerija nastala je uz njen najveći hit "Je veux", kao i "I'm so excited" od The Pointer Sisters, a onda je Zaz izvela devojku iz publike na binu da nam prevede njenu priču o ulici u kojoj nemaju svi dovoljno da jedu, u kojoj miriše svež hleb, ali i kanalizacija, ali je dovoljno što "znamo da smo zajedno, i da smo kod kuće"… "Dans ma rue" privela je kraju ovaj zaista fantastičan koncert.

Ovoga puta, ni pevačici, a ni nama, nije se ispunila želja da se družimo pod vedrim letnjim nebom, ali sudeći po atmosferi koju najbolje opisuje reč "uživancija", družićemo se uskoro opet.

POVEZANE VESTI

Subota 02.06.2012. 11:06
Živa bila Isabelle Geffroy!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online