Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.05.2012.
13:54
Blic A

"Reanimirali su me četiri sata"

Rajko Dujmić, frontmen i kompozitor grupe "Novi fosili“, posle četiri dana provedenih u KBC Zagreb juče je pušten na kućno lečenje, uz ozbiljan program lekova za smirenje. Dujmiću je u subotu rano ujutro naglo pozlilo, pa ga je Hitna pomoć prevezla do bolnice. Na sreću, sada se oseća dobro.

Zbog probelma sa srcem, život frontmena "Novih fosila“ bio je ugrožen
 

Oporavak uz muziku


- Život je nepredvidiv scenarista jer sam, pišući pesme za novi album, opisao neke od situacija i emotivnih stanja koji su me umalo koštali života. Doktori su me obavezali da se odmaram, tako da će biti vremena da napišem novu pesmu i završim album. Svi moji prijatelji koji su nekada delili scenu sa mnom voleli bi da „Novi fosili“ i pored svega ponovo izađu pred publiku. Dok sam živ, tako će i biti.

- Četiri sata su me ranimirali jer sam u bolnicu stigao u jako teškom stanju. Doktori su uspeli da mi spasu život jer su nekim cevima kroz moje žile uspastavili normalan protok krvi kroz organizam. Nisam mogao lako da se pomirim s tim da je Bog uzeo mog bliskog prijatelja Nenada Šarića Bradu. San mi nije hteo na oči i bio sam bez apetita. "Novi fosili“ mi, uz moju porodicu, znače najviše u životu. Brada je, posle Đurđice Barlović i Slobodana Momčilovića, treći član mog benda koji je zauvek otišao. S njima neminovno odlazi i deo mene i nemam odgovor na to šta sam loše u životu radio da bih toliko navukao zlu kob na bend i sudbinu meni neizmerno dragih ljudi - priča za list "Blic“ Rajko Dujmić.

Lekari su mu prepisali strogo mirovanje i terapiju lekovima za smirenje, a kako kaže, tek sada je postao svestan koliko mu je teško pao odlazak bliskih prijatelja.

- Pretpostavljao sam da neću uspeti na nogama da izdržim tu količinu tuge. Lekari su me upozoravali i pre da sve previše emotivno primam, k srcu.... I, eto, to moje izranjavano srce na kraju nije izdržalo. Dobro je da su ga lekari oživeli. Gledaću da se smirim koliko to može čovek koji gube najbolje prijatelje s kojima je podelio život - pojašnjava Dujmić i dodaje da se bolne emocije ipak ne mogu izlečiti operacijama.

Inače, početkom maja preminuo je njegov blizak prijatelj i suprug pevačice "Novih fosila“ Nenad Šarić, što je uticalo na loše Dujmićevo stanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.05.2012. 14:02
Rajku Dujmicu dobrom coveku zelim brz oporavak...emotivac po prirodi tvorac pesama koje se i danas rado slusaju nije mogao sigurno a da ne poklekne zbog smrti clana njegove grupe...oni su kao porodica bili i razumljivo je da je bol velika...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online