Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.05.2012.
14:42
E.V. A

Željko je zvezda u Bakuu

Željko Joksimović (40), predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, održao je prvu probu u Kristalnoj dvorani, ali i prvu konferenciju za medije u utorak ujutru.

 

- Imali smo prvu probu na kojoj smo uglavnom obraćali pažnju na ton. Bilo je manjih problema sa rediteljem prenosa, jer imamo posebne zahteve za nastup, ali nadam se da ćemo to korigovati do 24. maja. Prva konferencija za medije bila je veoma rano, ali je prošla uspešno. Za sada sve lepo funkcioniše, a Željko je sjajno prihvaćen, kao što smo i očekivali. Oko 40 televizijskih kuća i pisanih medija čeka pojedinačni intervju s njim, što znači da za srpskog predstavnika vlada veliko interesovanje. Jedno je sigurno - Željko je u Bakuu prihvaćen kao velika zvezda - otkriva za "Vesti" iz Azerbejdžana Duška Vučinić Lučić, izvršni direktor Evrosonga za Srbiju.
 

Srpska delegacija smeštena je u elitnom hotelu Hilton, a Željko je dobio luksuzan apartman. Domaćini su ga već na aerodromu dočekali kao jednog od favorita i mada umoran od puta, on je odmah otišao u Kristalnu dvoranu gde će se održati takmičenje. U razgovoru sa novinarima evrovizijske televizije srpski predstavnik je rekao "da bi bio srećan da pobedi na Evrosongu, ali da mu je jako važno da u Bakuu stekne dobre prijatelje".

Novinari su posebno bili zainteresovani za violinistkinju Kseniju Milošević, koja je bila u pobedničkom timu Marije Šerifović u Finskoj pre pet godina i veruju da će ona i Joksimoviću doneti sreću. Optimizam pred put u Baku nije krio ni Željko, koji je novinarima pred put poručio da će se u Srbiju vratiti kao pobednik.


 

- Očekujem i nadam se pobedi, to nisam krio od samog početka. Verujem da ću zajedno sa Ad hok orkestrom dostojanstveno predstavljati Srbiju u Bakuu, kao što jednako verujem da se pesma "Nije ljubav stvar" izdvaja kvalitetom kompozicije.

Nedeljama unazad pripremao sam nastup koji će biti jednostavan, ali otmen i drugačiji od do sada viđenih - otkrio je Joksimović pred odlazak u Azerbejdžan.

Iako je najavljivao da će u Bakuu s njim biti i supruga Jovana, ona je zbog poslovnih obaveza u RTV Pinku ostala u Beogradu, ali će se suprugu pridružiti za nekoliko dana. Inače, u Baku svakodnevno pristižu delegacije 42 zemlje učesnice, a najviše pažnje prethodnih dana privukao je Rambo Amadeus, predstavnik Crne Gore koji je na prvoj konferenciji za medije pao s stolice! U Azerbejdžan su doputovali i Nina Badrić, predstavnica Hrvatske, dok je makedonska predstavnica Kaliope Bukle domaćine i novinare oduševila snažnim glasom.

Iako je raspored za takmičare zgusnut i neće imati mnogo slobodnog vremena, balkanski predstavnici veruju da će naći neki slobodan trenutak za druženje u Azerbejdžanu.
 

Glasajte za Željka


Predstavnik Srbije Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stvar" otvoriće drugo polufinalno veče 24. maja. On će nastupiti pod rednim brojem 1, a za njega će moći da glasaju TV gledaoci u svim evropskim zemljama (izuzev u Srbiji) putem SMS na brojeve koji će tokom prenosa biti objavljeni na programima nacionalne televizije emitera. Kao i prethodnih godina, plasman Srbije zavisi od naših zemljaka širom dijaspore, koje pozivamo da glasaju za Željka.

 

Susret sa Bregom


Zbog nastupa u Bukureštu, u isto vreme kad se za put spremao Joksimović, na beogradskom aerodromu se zateko i Goran Bregović, koji je pre dve godine učestvovao na Evrosongu kao kompozitor pesme "Ovo je Balkan", koju je pevao Milan Stanković. On se pozdravio i kratko porazgovarao sa Željkom kome je poželeo sreću na predstojećem takmičenju u Azerbejdžanu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online