Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 08.05.2012.
04:49
Večernje novosti A

"Metalika" za večeras sprema "ludnicu"

Američki hevi metal bend iz Los Anđelesa "Metalika" održaće večeras koncert na beogradskom Ušću, inače, svoj drugi u Srbiji. Za razliku od pre osam godina, kada su na stadionu Partizana održali koncert u okviru dvogodišnje svetske turneje, Džejms Hetfild, Lars Ulrih, Kirk Hamet i Robert Truhiljo sada stižu u sklopu turneje kojom proslavljaju 20 godina od objavljivanja legendarnog albuma "Metallica".

Članovi legendarnog benda drugi put u Beogradu
 

Bend će svirati svih 12 pesama sa ovog albuma ("Enter sandman", "The unforgiven", "Nothing else matters", "Sad but true"...) prodatog u više od 25 miliona primeraka širom sveta, ali i hitove sa ostalih albuma.

Članovi "Metalike" u Beograd stižu u utorak oko 16 časova, a odlaze odmah posle koncerta. Mada važe za jedne od najvećih svetskih zvezda, Hetfild, Ulrih, Hamet i Truhiljo nisu imali velikih prohteva i zahteva što se tiče rajder liste.

Tako će se na njihovom meniju naći različite vrste organskog mesa (narezana šunka, salama i ćureće grudi), veganska i vegetarijanska jela, špagete, sveže voće i povrće (šargarepa, celer, brokoli, zelena salata, paradajz i luk) i nekoliko vrsta sireva (bri, čedar, mocarela i švajcarski). Od pića, "metalni momci" tražili su energetska pića bez šećera, vode i sokove hlađene na sobnoj temperaturi, votku, vino i viski "džek danijels".

Glavni ulaz na Ušću ima 21 kapiju, a biće otvorene od 16 časova. Predgrupe "Gožira" i "Mašin hed" izlaze na scenu od 18.30. Bina je, zbog eventualne kiše, natkrivena, a okolo je postavljena specijalna cirada kako se ne bi stvaralo blato.

Unutar koncertnog prostora postavljene su VIP tribine, punktovi za hitnu pomoć i policiju, šankovi, toaleti i štandovi za prodaju suvenira. Ulaznice za fan pit i tribine su rasprodate, a u prodaji su ostale samo karte za parter po ceni od 3.300 dinara.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.05.2012. 07:46
Mudrače, prvo zini pa tek onda reci "zen"! Metalika upravo i jeste vrlo uspešna, tražena i tiražna jer odstupa od uobičajenih mračnih metal stereotipa koje su nametnuli Black Sabbath, Zeppelin i ostali pioniri teškog roka. Od prvog do poslednjeg albuma Metalika se bavi prizemnim temama muzički uzvišenim utoliko što nikad pre nije zabeležena na vinil ta količina energije, borbe sa negativnim okruženjem i bedastoćama režimske politike. Nije teško pronaći tekstove i uveriti se koliko su bezbedni za tvoje poimanje širenja zapadne kulture, jer Metalika jeste br.1 zato što je univerzalna, i priča priču celog sveta!
Utorak 08.05.2012. 10:12
МЕТАЛИКА ЈЕ МОЈ ДРУГ !!!!!
Utorak 08.05.2012. 05:52
Да , сигуран сам да ће бити лудница . Поред грандових крекетуша долази нам и сатанистичко зло али са оне друге стране где сунце залази . Ко год пази на своје духовно здравље тај неће сигурно ићи на овај концерт . Данашња музика је пре свега поглед на свет и средство ширења западне некултуре на остатак света , тако да није ни мало случајно што смо након 2000 год. почели да дочекујемо којекакве мадоне , ролингстонсе и сл. Али зар ми не желимо да будемо део те исте јеретичке ватиканско протестантске Јевропе и да бацимо у заборав нашу предивну изворну народну музику ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online