Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 29.04.2012.
09:27
B92 A

Kog muzičara treba "vaskrsnuti"?

Legendarni Džimi Hendriks našao se na vrhu liste muzičara koje bi uz pomoć holograma trebalo vratiti na scenu, objavio je 26. aprila američki časopis "Rolling Stone".

Muzičari koji pripadaju famoznom klubu "27": Džimi Hendriks, Kurt Kobejn, Dženis Džoplin, Džim Morison i Ejmi Vajnhaus
 

Hendriksa je izabrao veliki broj čitalaca tog časopisa, uz komentar da bi 3D hologram morao biti savršeno izrađen, ne bi li bar ličio na Hendriksovo muziciranje iz najboljih dana.

U tesnoj trci za prvo mesto manje uspeha imao je Kurt Kobejn, gitarista i pevač benda "Nirvana" koji se našao na drugom mestu. Iako iz časopisa napominju da bi Kobejn verovatno bio protiv ovakvih ideja, to nije zaustavilo njegove fanove da glasaju u velikom broju.

Treće mesto pripalo je Džonu Lenonu. Iako je Lenon bio "suviše ljudski, suviše divlji" muzičar, uredništvo časopisa smatra da ne bi bilo loše napraviti psihodelični hologram Lenona kojeg bi pratio živi bend.

Četvrto mesto zauzeo je Fredi Merkjuri, čiji bi hologram došao kao poručen za najavljene koncerte sastava "Queen", dok je na petom mestu Džim Morison. Jedina dama koja je dospela na listu je Dženis Džoplin, iako iz pomenutog časopisa tvrde da bi bilo teško izraditi njen hologram zbog spontanosti i nepredvidivosti ove pevačice na nastupima.

Hologrami preminulih muzičara ponovo su dospeli u centar javnosti nakon nedavnog "nastupa" repera Tupaka Šakura na festivalu "Coachella". Trodimenzionalni hologram preminule rep legende oduševio je publiku pa mediji već danima nagađaju ko bi mogao biti sledeći.

ANKETA
Kog muzičara biste vaskrsnuli?

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.04.2012. 10:13
Glasao sam za Fredija, i nisam bio puno iznenađen kad sam video da vodi na ovoj listi! Svi su bili posebni, na svoj način, ali za razliku od ostalih koji su postali žrtve sopstvenih šoubiz individua (Džim večito pod "narkozom", Kurt introvertan, Džimi zubi i gitara, etc.) Fredi je do kraja igrao svoju jedinstvenu životnu ulogu. Živeo hologramski Fredi!
Nedelja 29.04.2012. 10:10
Ako to moze nova tehnika nek se vrate...oni su obelezili jedno vreme pokazali kvalitet u muzici...danas nema niceg posebnog...
Nedelja 29.04.2012. 11:47
Da se ja pitam, ne bi oziveo Fredija, Hendriksa, Morisona I Rej Vona, vec bi pobio danasnju ekipu, britni, madonu, kejti peri, rianu i ostalo, e to bi preporodilo muziku...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online