Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 27.03.2012.
14:10
E.V. A

Glumci na političkoj pozornici

Izborna kampanja u Srbiji polako se zahuktava, a na političkim skupovima, mitinzima i tribinama sve je više javnih ličnosti koji su svoje ime, obraz, kredibilitet i popularnost stavili u službu politike i raznih stranaka. Posle pevača koji su masovno nagrnuli da se učlane u razne partije, u izbornu kampanju uključili su se glumci, reditelji i scenaristi, ljudi koji su nekada važili za kulturnu elitu Srbije.

ZA ČEDU: Seka Sabljić

Glumac Predrag Ejdus sve je aktivniji član Demokratske stranke, a uz predsednika Borisa Tadića viđen je nedavno na obeležavanju devet godina od ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i na finalu takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje je održano u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Najaktivniji u izbornoj kampanji biće, naravno, Branislav Lečić kao potpredsednik Demohrišćanske stranke. On se već godinama pored glume aktivno bavi i politikom, pa zajedno sa partijskim kolegama obilazi sela i gradove i ubeđuje ljude da glasaju baš za njegovu partiju. Minulih godina on je prošao kroz nekoliko stranaka od DS-a preko LDP-a do Demohrišćanske stranke, jedno vreme bio je i ministar kulture, dobro se izveštio u političkim igrama i uspešno kombinuje oba zanimanja - posao glumca i političara.

Njegovim stopama, ali sa manje uspeha ide i Tihomir Arsić. Nekada je bio poslanik u Skupštini Srbije kao član Nove demokratije Dušana Mihajilovića, potom je uzeo člansku kartu Demokratske stranke Srbije na čijoj je listi bio kandidat za poslanika, a danas je član rukovodstva Srpske napredne stranke i aktivni učesnik u izbornoj kampanji rame uz rame sa Tomom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem.

U redovima naprednjaka je i Radoslav Pavlović, scenarista serije "Moj rođak sa sela", ali će ga malo ko prepoznati u stranačkoj kampanji. Mnogo popularniji i poznatiji je čuveni scenarista i povremeno reditelj Siniša Kovačević (filmovi "Bolje od bekstva", "Zečji nasip", "Sinovci") koji se nalazi na izbornoj listi Demokratske stranke Srbije.

Uhlebljenje u političkim redovima našao je i reditelj Srđan Dragojević koji se priklonio Ivici Dačiću i Socijalističkoj partiji Srbiji. Ipak, čini se da najviše poznatih ličnosti ima u redovima LDP-a Čedomira Jovanovića koji je pored brojnih pevačica uspeo da ugrabi i ponekog glumca. Aktivni članovi njegove stranke su Seka Sabljić i Bora Todorović (čuveni tandem Kristina i Đenka iz kultnog filma "Maratonci") kao i Lena Bogdanović. Nju je politikom "inficirao" Srđa Popović, nekada visoko pozicionirani član Demokratske stranke s kojim je godinama bila u romansi. On se oženio drugom, a Lena je ostala u politici, ali u konkurentskoj stranci.
 

Nevena kod Velje


Poslednjih dana mediji su zatrpani slikama Nevene Adžemović, bivše članice grupe Models, koja je postala član Nove Srbije i nalazi se na njihovoj listi za poslanika. Ona je očigledno na vreme shvatila da je jedini pravi biznis u Srbiji politika i odlučila je da sedne u poslaničku klupu. Em te niko ne pita da li imaš školu, em dobijaš dobru platu i beneficije za malo posla i bog da te vidi. Posle propale pevačke karijere i braka sa biznismenom Srđanom Adžemovićem rešila je da se uozbilji i posveti - politici.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.03.2012. 14:29
Ako Kristina i Djenka misle da nam njihova stranka radi ono sto su radili kraj jezera-----------MALO SU SE ZEZNULI ! To mogu u okviru LDP-a..
Utorak 27.03.2012. 16:26
Покрет Двери - ЗА живот Србије не купује подршку , њима прилазе они који себе такође не продају ! Добрица Ерић је на пример један од њих .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online