Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 25.03.2012.
09:33
Večernje novosti A

Joksimović spreman da osvoji Evropu

Predstavnik Srbije na "Evrosongu" Željko Joksimović spreman je da ponovo osvoji Evropu! Pop pevač, koji će u Azerbejdžanu, od 22. do 26. maja, braniti boje naše zemlje pesmom "Nije ljubav stvar" veruje da će njegova autorska kompozicija očarati publiku i da će se vratiti kao pobednik, saznaju beogradski mediji.

- Od početka evrovizijske priče nisam krio da mi je osnovni cilj pobeda - započinje priču za "Novosti" Željko. - To je i logično s obzirom na to da sam dosad na ovom takmičenju osvojio treće mesto, kao kompozitor "Lejle", odnosno drugo mesto sa pesmom "Lane moje". Ono što je posebno važno već sam ostvario, a to je kvalitetna kompozicija koja i za Srbiju i za mene predstavlja korak dalje u odnosu na dosadašnje učešće na "Evrosongu". "Nije ljubav stvar" je dobra pesma koja već dobija komplimente, a šta će biti u Bakuu, ostaje da vidimo. Za mene je, ipak, to samo tri minuta života, ali, ponavljam - verujem u pobedu - objasnio je on.

Inspiracija mu bile Jovana i Mina: Željko Joksimović

Kako će izgledati vaš scenski nastup?

- Biće svakako drugačiji nego u Istanbulu, jer je ideja bila da i s kompozicijom i samom prezentacijom napravimo iskorak u odnosu na prethodne godine. Sa mnom će na sceni biti ljudi koji takođe imaju veliko iskustvo. Sad ćemo se posvetiti pripremama za scenski nastup i o tome ću više govoriti drugi put.

Da li vas je Jovana inspirisala za pesmu?

-Jovana je moja životna inspiracija, kao i moja ćerka Mina. Obe su mi mnogo pomogle tokom kreativnog rada na pesmi.

Kako komentarišete napise pojedinih medija da je vaša kompozicija plagijat?

- Te priče su potpuno deplasirane, pa ih neću ni komentarisati.

Kako vam se dopada konkurencija iz regiona? Ko je vaš favorit?

- Po mom, ali i po mišljenju mnogih evrovizijskih znalaca, najveći favorit je pesma Srbije "Nije ljubav stvar", ali ne bih ni da prejudiciram. Ostalo je, zaista, mnogo vremena i rada na promociji i kampanji pesme. Na plasman utiče veliki broj različitih činilaca. Inače, sve pesme iz našeg regiona su dobre, dolaze od renomiranih izvođača i čini mi se da smo sve ukupno doprineli kvalitetu ovogodišnjeg takmičenja.

Nedelja 25.03.2012. 09:49
Cenim Zeljka ali ove izjave mi se bas ne svidjaju puno...nikad ne volim da unapred prognoziram uspesnost neceg sto sam uradila i treba da prikazem...pesma jeste dobra ali ne treba potcenjivati ostale...mozda se kao sto je to cesto obicaj glasa i izglasa neka pesma koja to ne zasluzuje pa od te slave nema nista...posle se svuda prica da smo uskraceni da su nas ostetili i sl...sta vredi...ja sam za ono "prvo skoci pa reci hop"
Nedelja 25.03.2012. 12:04
Nikad nisam voleo Džoksimovića, on je za mene uvek bio nalickani peder koji pravi bljutave volim te-molim te-bolim te-ljubavi...pesme. Ali, bez sumnje je odličan kompozitor, majstor svog posla, pa se i meni desi da zatresem nogavicu kad čujem na radiu neki visoko kotirani hit. Ne bih previše šansi davao ovoj, i po evrovizijskim standardima, izraubovanoj gudačkoj temi s klavirskim pasažima, koje autor žmurećki interpretira do krešenda koji valjda treba da razgali sva jevropska srcad! Pesma će biti kap sličnih kompozicija u moru ostalih. Mada, ako ovako sigurno predviđa uspeh, moguće je da ima neku štelu (vezu)! Kakogod, moji favoriti su one Babuške!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online