Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.03.2012.
14:04
S. Đurić - Vesti A

Zdravko Čolić: Ćerka Una voli kamere

Posle tri godine Zdravko Čolić (61) nastupiće 8. marta na Dan žena u zagrebačkoj Areni. Zajedno s bendom ovih dana u Novom Sadu vredno radi i uvežbava pesme koje će pevati. Na njegovim koncertima je sve češće i njegova jedanaestogodišnja ćerka Una. Iako Čola ne želi da eksponira porodicu i izbegava slikanje sa suprugom i ćerkama, njegova naslednica ima drugačije planove.

- Ne mogu na ćerkama da treniram strogoću. Kad nešto požele Una i Lara, najviše vole tatu, a ja im ne mogu reći ne. Starija Una voli da se slika i uvek mi govori da želi da bude poznata. Dolazi na moje koncerte i stoji sve vreme sa strane na bini. Mlađa Lara je malo drugačija, ne interesuje je to mnogo kao Unu - kaže Zdravko Čolić.

Sve žene su divne: Zdravko Čolić


U karijeri mnoge pesame ste posvetili ženama...?
- Da, pevao sam o Kristini, Jasmini, Emili i Ivani... Za mene svako žensko biće i ime ima specifičnu energiju i značenje. Nije ovo fraza i zaista mislim da su sve žene divne.


Da li to znači da niste slučajno odabrali baš 8. mart za koncert u Zagrebu?
- I jesmo i nismo, jer ovo nije tradicionalni osmomartovski koncert. U Zagrebu ponovo pevam posle tri godine, zapravo od objavljivanja albuma "Kad pogledaš me preko ramena", pa da je ovo lepa prilika da predstavimo ove pesme zagrebačkoj publici i jedva čekam njihovu reakciju. U Zagreb sam često navraćao, i to privatno,

Energija mladih


- Pored mene na sceni zagrebačke Arene biće deset članova benda, gudači, balerine, a u pauzi kao specijalni gost nastupiće bubnjar Dragoljub Đuričić. Verujem da će publika u zagrebačkoj Areni uživati u hitovima kao što su "Stanica Podlugovi", "Ti si mi u krvi", "Pjevam danju, pjevam noću"... Primetio sam na koncertima da uz samu binu najviše ima mladića i devojka od dvadesetak godina i baš oni daju ogromnu energiju koja potrebna svakom pevaču. Mnogo mi je drago što znaju sve moje pesme, i nove i one stare koje sam pevao kada se oni nisu ni rodili - kaže Čolić.

ali kada tamo nastupam to je uvek poseban događaj. Koncerti u ovom gradu za nas pevače koji smo bili popularni u vreme bivše Jugoslavije oduvek su bili stvar prestiža. Zagreb je uz Beograd i Sarajevo jedan od gradova koji su me odredili. Pa, i prvi deo moje karijere je vezan za zagrebački Jugoton.


Šta vam je najteže na velikim koncertima?
- Da izaberem repertoar pesma i sve uklopim u predviđenu satnicu. Ali, ako publika poželi da me sluša i duže od predviđenog nemam ništa protiv, pa ćemo produžiti koncert. Inače, danas ima dosta pevača i desi se i da posete budu skromne. Teško je bilo kom izvođaču da napuni veliki prostor za koncerte, ali ja se nadam da će moj nastup u zagrebačkoj Areni biti posećen kao koncert pre tri godine.


Ima li i koje su razlike između beogradske i zagrebačke publike?
- Nema razlike, mada je publika u Zagrebu probirljiva. Možda smo medijski manje prisutni u Hrvatskoj, ali to nije nikakva smetnja za lepo druženje. Što se tiče energije koja vlada na koncertima, tu nema razlike. Nedavno su na moj nastup u Ljubljani došli i Srbi, i Bosanci, i Hrvati...


Za razliku od ostalih naših pevača, vi ste jedan od retkih koji je dobio pažnju hrvatskih medija?

- Da, čak su izvukli slike iz nekadašnjeg lista "Polet " na čijim sam stranama izlazio i objavili u novinama, što me je baš prijatno iznenadilo. Koncert u Areni reklamira i Hrvatska televzija, a uz "Jutarnji list" biće i moj CD. To me raduje, jer znači da se unapređuje čitava stvar.

Od Zenice od Pariza


Kakvi su vam planovi za ovu godinu?
- U planu su koncerti u regionu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na primer u Zenici, zatim u Londonu, Parizu. U planu je i turneja po Americi i Kanadi. Sve u svemu čeka me radna godina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.03.2012. 16:58
Ne sekiram se ja za Čolu, on je brend Balkana, nešto kao Coca Čola!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online