Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.02.2012.
13:08
E. V. A

Brega i Raka ne pričaju, ali sarađuju

Već duže vreme na srpskoj estradi priča se o navodnoj svađi dugogodišnjih prijatelja i saradnika Rake Marića i Gorana Bregovića. I dok se među muzičarima spekuliše o razlozima njihove svađe, pominje se novac i navodne tezge, poznati menadžer Raka Marić ne krije da je došlo do manjih nesuglasica između njih dvojice, ali da poslovna saradnja nikada nije prekidana.

Ovde potpis

- Goran i ja ne pričamo privatno, ali poslovnu saradnju nismo prekinuli. Sve je u najboljem redu što se tiče posla, radimo normalno sve vreme, tako da to što privatno ne razgovaramo ne utiče na posao. I muž i žena se posvađaju, pa se pomire, ne vidim ništa spektakularno u tome. Ljudi se nekad ne slažu u pojedinim stavovima, ali vremenom se pomire. Pomirićemo se i mi jednog dana - objasnio je za "Vesti" Raka Marić, ne želeći da ulazi u detalje o razlozima njihovih nesuglasica.

S druge strane, Goran Bregović se nije oglašavao povodom svađe sa Marićem, već privodi kraju album "Šampanjac za Cigane" koji će predstaviti 24. marta na rođendanskom koncertu u sarajevskoj Zetri, iako će 62 godine zapravo napuniti dva dana ranije. Da ne funkcioniše sve kao ranije između Bregovića i Marića bilo je jasno još pre dva meseca kada je obelodanjeno da bosanski menadžer Faruk Drina organizuje ovaj Bregin rođendanski koncert.

Od Cece do Stonsa

Tokom dugogodišnje uspešne menadžerske karijere Marić je sarađivao sa najpoznatijim jugoslovenskim zvezdama. Ceci Ražnatović je organizovao prvi koncert na Marakani 2002. godine, stao je iza Severine Vučković kada je pre dve i po godine zapevala u Beogradskoj areni i upoznao je srpskim biznismenom Milanom Popovićem, što je hrvatskoj zvezdi promenilo život. Marić je odgovoran i za stvaranje koncertnog prostora na beogradskom Ušću, koje je jedno od najlepših koncertnih prostora na otvorenom na kome su svirale mnoge svetske zvezde od Polis do Madone. Kada je organizovao koncerte Rolingstonsa u Crnoj Gori i Beogradu, poneo je titulu najvećeg estradnog menadžera.

Za mnoge je to bilo iznenađenje, s obzirom na to da Marić i njegova producentska kuća Mjuzik star prodakšn već godina organizuju nastupe Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sahrane. Osim toga njih dvojicu veže dugogodišnje prijateljstvo još iz perioda Bijelog dugmeta. Marić je zvanično postao menadžer Dugmića 1981. godine iako je sa njima pre toga sarađivao. Bio je i inicijator ponovnog okupljanja Bijelog dugmeta 2005. godine koje je rezultiralo sa tri oproštajna koncerta u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

Međutim, nakon ovih nastupa usledili su problemi sa pevačima dugmića Željkom Bebekom, Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem, koji su pretili tužbom Mariću i Bregoviću tražeći pravo na prodaju DVD-a sa ovih koncerata. Ali, kako je Marić imao sva prava na taj DVD, od tužbe nije bilo ništa. Trojica bivših pevača Dugmeta još nekoliko godina su nastupali po dijaspori na koncertima pod imenom "Kad bih bio Bijelo dugme", ali su se u međuvremenu posvađali i rasturili.

Iako je nedavno Faruk Drina (navodno je pokušao da umeša prste u Bregin i Marićev poslovni odnos) najavio da će se na Goranovom rođendanskom koncertu u Sarajevu pojaviti i Bebek, Alen i Tifa, oni su to demantovali i neće se ponovo naći zajedno na sceni sa nekadašnjim šefom u Bijelom dugmetu.
 

Alen Islamović: Ne znam za svađu

Iako je pre nekoliko godina imao nesuglasice sa Marićem, Alen Islamović treći i poslednji pevač Bijelog dugmeta, sad priča drugu priču.
- Sa Rakom Marićem imam jako dobra i lepa iskustva. Dok smo sarađivali sve je bilo u najboljem redu i on je kao menadžer uvek bio korektan i sve dogovoreno je ispoštovao. Ne znam šta se to moglo desiti da Raka i Goran ne pričaju. Posebno lepo iskustvo i saradnja između Rake i mene je bilo za vreme ona tri velika koncerta Bijelog dugmeta, ali i dok sam '80-ih godina bio u Dugmetu sve je bilo u najboljem redu - kaže Islamović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online