Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 15.02.2012.
00:47
Blic A

Dragojević: Posle Grčke, revolucija stiže u Srbiju

Film Srđana Dragojevića "Parada" prikazan je na Berlinskom filmskom festivalu, povodom čega je režiser dao intervju nemačkom "Špiglu" u kome je, između ostalog, govorio o homofobiji na Balkanu.

Srđan Dragojević
 

Dragojević je novinaru "Špigla" rekao da je "Paradu" snimio jer veruje da umetnost može da promeni stav ljudi, kao i da, za razliku od američkih studija, on ne potcenjuje inteligenciju svoje publike. Posle pitanja da li smatra da je uspeo da poromeni homofobične stavove, izrazio je optimizam.

- Mislim da je većina ljudi homofobična. Uprkos tome, reakcije su uglavnom bile pozitivne. Jedan prijatelj mi je rekao da je njegov sin tinejdžer pošto je video "Paradu" kući došao loše raspoložen. Mislio je da je film loš jer, kako je rekao, nije više mogao da mrzi gej populaciju. Za takve ljude sam napravio film - rekao je Dragojević.

Jedno od pitanja je bilo i da li bi političke i ekonomske promene u Srbiji mogle da promene položaj manjina na Balkanu.

- Apsolutno, polažem velike nade u novu socijalnu revoluciju. U Grčkoj će se to desiti, a godinu kasnije će biti naš red - izjavio je srpski režiser.

Jedno od zanimljivijih pitanja je bilo zašto u "Paradi" nije prikazan nijedan poljubac između homoseksualaca.

- Da sam snimio poljubac izgubio bih hiljade potencijalnih gledalaca. Ima dovoljno intimnosti i nežnosti između njih dvojice, pa je jasno da su par. Pored toga, ja sam stidljiva osoba i ne snimam ni eksplicitne scene heteroseksualnih parova - zaključio je Srđan Dragojević.

Sreda 15.02.2012. 06:29
Sta ako se ciklon promeni pa zahvati Krvatsku i desi se socijalna revolucija u njihovoj" ljepoj"! Ovo je moguce! SRBIJI JE SVEGA PREKO GLAVE ,TREBA MALO BALANSIRATI SA Ciklonom socijalne revolucije, cisto zbog ravnoteze!
Sreda 15.02.2012. 07:07
Pa, dobro Sđane, zar si čak tamo morao da odeš da bi nam saopštio da stiže opet neka nova Revolucija! Valda kad' krene ODOZDO, terba prvo da prođe Makedoniju da zakači malo njihovu "Državu Kosovo" pa tek onda kod nas. Da imamo fore, da se pripremimo i za to čudo.
Sreda 15.02.2012. 09:45
Primetio sam juče kako mediji egzaltirano izveštavaju o uspehu "Parade" u Berlinu,ali to ništa nije čudno, jer Berlin svake godine organizuje najveću gej paradu na svetu gde učestvuje preko milion pozadinaca i pozadinki. Dragojeviću, javi se kad u nekom normalnom gradu dobiješ aplauz od 20 minuta,a primiti ovacije za gej tematski film u Berlinu je isto kao kada bi svinjar doterao mangulicu na slaninijadu! I vrlo ciničan je komenmtar da ne snima eksplicitne scene jer je stidljiv,a svi znamo koliko bolesnih scena ima u poslednja dva "Anđela" pa se pitam da nije Srđan možda žmurio dok ih je režirao?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online