Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.02.2012.
11:04
Pressonline A

Tajne holivudskog žigola

U svojim memoarima Skot Bauers opisuje kako je od marinca postao elitni "rent-a-dečko" koji je orgijao sa divama Vivijen Li, Edit Pjaf i Ritom Hejvort, a seksualne usluge plaćali su mu i Keri Grant i Spenser Trejsi

Prisetimo se i filma "Američki žigolo" i sjajne uloge Ričarda Gira
 

Iako još nije ugledala svetlost dana, kontroverzna knjiga bivšeg američkog žigola Skota Bauersa već je podigla prašinu u Holivudu i bacila senku na biografije brojnih zvezda iz prve polovine prošlog veka.

U dugoočekivanim memoarima pod naslovom "Puna usluga: Moje avanture u Holivudu i tajni seksualni životi zvezda", koji izlaze za nekoliko dana, 88-godišnji Bauers otkriva da je decenijama pružao seksualne usluge „teškoj kategoriji" iz zlatnog doba Holivuda, u kojoj su mnogi prikrivali da su lezbijke i homoseksualci.


Od pumpadžije do seks-mašine

Penzionisani žigolo je godinama odbijao ponude da napiše knjigu i filmski scenario o svom životu, čak i slavnog američkog dramskog pisca Tenesija Vilijamsa, koji se 60-ih zanimao za njegovu životnu priču.

- Ne radim ovo zbog novca. Ćutao sam svih ovih godina jer nisam želeo nikog da povredim. Većina danas nije živa i istina im više ništa ne znači - izjavio je bivši žigolo pre nekoliko dana.

Karijeru žigola Bauers je počeo davne 1946, imao je 23 godine i tek što se vratio iz marinaca. Atraktivni mladić je zarađivao za hleb na benzinskoj pumpi u blizini kompanije „Paramaunt pikčers", gde se odigrao sudbonosni susret koji će mu zauvek promeniti život.

Zapao je za oko glumcu Volteru Pidženu, koji mu je rekao da je šteta da se truje i propada točeći benzin i predložio mu je bolji način da osigura egzistenciju. Bez mnogo razmišljanja pristao je da za 20 dolara ispuni sve Volterove seksualne želje.

Posle avanture s Pidženom, priča o zgodnom marincu proširila se "fabrikom snova" i vinula Skotija, kako su mu tepali klijenti, u svet razvrata. Sve što se od njega tražilo bilo je da pruži divlji seks pohotnim filmskim divama.

Tvrdi da je spavao sa engleskom divom i "zvezdom najboljeg filma svih vremena" Vivijen Li, a grejao je i postelju francuskoj pevačkoj ikoni Edit Pjaf. Jedan od njegovih najredovnijih klijenata bio je glumac Keri Grant, koji se ženio pet puta, a 12 godina je bio u vezi sa kolegom Rendolfom Skotom.


Afera sa vojvodom od Vindzora

Modni novinar Ričard Blekvel tvrdio je da je odnos Granta i Bauersa bio mnogo više od klijent - prostitutka i da su jedno vreme živeli kao gej par. Na spisku njegovih mušterija bio je i Spenser Trejsi, koji je, kao i Grant, bio biseksualac. Osim što je bio žigolo, Bauers se bavio i podvođenjem. Za Spenserovu ljubavnicu, glumicu Ketrin Hepbern, godinama se šuškalo da je bila lezbijka, a to potvrđuje i Skotova knjiga, u kojoj otkriva da je slavnoj zvezdi velikih seksualnih apetita namestio čak 150 ljubavnica.

Jedan od najkontroverznijih delova knjige odnosi se na seks-aferu sa nesuđenim kraljem Velike Britanije Edvardom VIII, vojvodom od Vindzora, i njegovom suprugom, Amerikankom Volis Simpson. Penzionisani žigolo otkriva da je sa stricem kraljice Elizabete Druge završio u krevetu samo 20 minuta pošto su se upoznali.

Oni koji su u beležnici imali Skotijev broj telefona za "hitne usluge" bili su i Rok Hadson, Džordž Kukor, Kol Porter, Rita Hejvort, kao i izdavač Alfred Nop. Posao je cvetao četrdesetih i pedesetih godina, sve do otkrića side koja je, kako navodi Skot, sve upropastila.

- Ova bolest je označila kraj seksualnim slobodama u Holivudu - kaže Bauers, koji se od 60-ih do 80-ih izdržavao od prostitucije, kelnerisanja i majstorisanja po kućama. Danas je u srećnom braku sa 27-godišnjom suprugom Luis, s kojom živi na Holivud Hilsu.

- Uvek sam više uživao u ženskom društvu - tvrdi Bauers.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2012. 11:55
bilo bi interesantno da neko napise o nasim "divama" heehhhee.
Subota 11.02.2012. 12:38
Po njegovim rečima dvoje najlepših Američkih glumaca, Rok Hadson i Keri Grant bili su biseksualci, a glumili su neodoljive lomitelje ženskih srca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online