Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.01.2012.
12:48
Pulsonline A

Srpkinje pokorile Holivud

Atraktivne i talentovane devojke našeg porekla u poslednje vreme grade uspešne karijere u Americi. Saša Aleksander je najuspešnija i najpopularnija. Stana Katić u hit seriji "Kasl"

Joše jedna srpskinja koja je pokorila Holivud: Ana Aleksander u seriji "Chemistry"
 

Holivud nikada nije bio okupiraniji atraktivnijim i talentovanijim Srpkinjama. Dok u Americi grade velike glumačke karijere, a mnogi svetski magazini objavljuju njihove intervjue i slike, malo njih zna da su, na primer, Saša Aleksander i Stana Katić, trenutno jedne od najpopularnijih američkih TV glumica, "naše gore list".

Nekada smo se hvalili srpskim poreklom glumica Katarine Oksenberg, ćerke princeze Jelisavete Karađorđević, iliti Amande Karington iz kultne serije "Dinastija", i Mile Jovović iz "Petog elementa", a danas su mnoge naše devojke postale američki san.

Lolita Davidovič isto srpkinja

Još jedna srpska Kanađanka koja se proslavila u Americi jeste glumica Lolita Davidovič. Rođena 1961. godine u Londonu od oca Srbina i majke Slovenke, Lolita je kao dete znala da govori samo srpskim jezikom. Nedavno se pojavila u seriji "Rizoli i Ajls", a trenutno glumi u filmu o našem naučniku Nikoli Telsi.

Najuspešnija i najpopularnija glumica srpskog porekla svakako je Suzana Drobnjaković, poznatija kao Saša Aleksander. Zbog predugačkog imena, roditelji su joj dali nadimak Saša, po starijem bratu Aleksandru, koji je Suzana prisvojila i kao umetničko ime. Našoj publici najpoznatija je po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", u kojoj je igrala tri sezone, kao i u mnogobrojnih filmovima. Trenutno igra glavnu ulogu, doktorku Moru Ajls u najpopularnijoj američkoj kablovskoj seriji "Ruzoli i Ajls". Velika gledanost TV avantura dve najbolje prijateljice, detektivke i forenzičarke, koju redovno prati deset miliona gledalaca, Saši donosi čak 100.000 dolara po epizodi.

Glumica kaže da je do kasnog tinejdžerskog doba dolazila u domovinu svojih roditelja, obilazivši rodbinu na selu, gde je znala da provede ceo letnji raspust.

- Kada bismo došli u tatino selo, presretali bi nas na ulici i svaki put bi me pitali jedno te isto: "Kada ćeš da se udaš?". Zbunjeno sam im odgovarala da imam samo 15 godina i da nisam došla da tražim muža. U Srbiji ako se niste udali kao mladi, automatski dobijate epitet usedelice. Moji roditelji su tradicionalni ljudi, tako da sam rasla pod uticajem raznih srpskih narodnih verovanja. Kao maloj stalno su mi govorili: "Nemoj da stojiš pored vrata, udariće te promaja!". Bojala sam se da je "promaja" strašan zli duh koji će doći po mene, a kada sam odrasla shvatila sam da je reč o običnom vetru - priča u šaljivom tonu Saša, koja tečno govori srpski jezik.

Zanimljivo je to da je Saša udata za sina Sofije Loren, Eduarda Pontija, a da je njen otac u Ameriku stigao zahvaljujući upravo slavnoj glumici, čiji je bio krojač. Pre pet godina poznati par dobio je ćerku Sofiju Lučiju, koju baka Dobrila Pavlović uči da priča srpski.

- Sofiji često pravim gibanicu, koju obožava, kao i punjene paprike. Jela bi ih svaki dan. A kad se nađemo u Los Anđelesu, naručim u kafani kod Vlade Valjevca ćevape koje Sofija tamani. Ma, Sofija i ja kao da smo iz iste porodice - rekla je jedne prilike Sašina majka Dobrila Pavlović.

Mada je rođena u Kanadi, glumica Stana Katić je poslednjih godina postala prava TV zvezda u Americi.

Proslavila se u seriji "24 sata", a pre nekoliko godina zaigrala je glavnu ulogu detektivke Kejt u hit seriji "Kasl". Glumila je i u filmu "Zrno utehe", o Džemsu Bondu, iz 2008. godine. Stanin otac je Srbin, poreklom iz dalmatinskog gradića Vrlika, koji je sa suprugom emigrirao u Kanadu još pre raspada Jugoslavije. Osim srpskog i engleskog, Stana tečno govori još tri jezika, a nedavno je, na njegovo insistiranje, naučila popularnog američkog voditelja Džimija Kimela da psuje na srpskom.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2012. 16:17
Ja glupog teksta !!! .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online