Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.01.2012.
14:19
J. Antonijević - Vesti A

U talente niko ne ulaže

Aleksandra Radović (37) priznaje da joj prošla godina nije bila sjajna zbog ekonomske krize, ali se nada da je 2012. godina biti bolja. Priprema novi album, koji će objaviti sredinom godine, ali detalje ne želi da otkriva da joj neko ne bi ukrao ideju.

- Zadala sam sebi dosta zadataka za ovu godinu i polako počinjem da ih ostvarujem. Za mesec dana objaviću singl koji će najaviti moj četvrti po redu samostalni album. Reč je o jednom novom i veoma specifičnom albumu o kome ne mogu puno da otkrivam, jer želim da budem prva u tome - zagonetna je Aleksandra.


Zašto već pune tri godine niste objavili album i da li se snimanje CD danas uopšte isplati?

- Ja konstantno snimam nešto, pre godinu dana sam objavila singl "U inat prošlosti" na srpskom i engleskom jeziku sa jednim od dvojice popularnijih di-džejeva iz dvojca Bitšejkers. Činjenica je da je kriza i da se sve manje albuma objavljuje, jer uloženi novac ne može da se vrati. Ali, ja nikada nisam snimala albume zbog para. Ulazila sam u rizik i kad je bilo mnogo gore vreme, tako da imam veru u sebe i vodim se samo svojim instinktom.

Isključena sa estrade


Kakvo je stanje na estradi?


- Pravo da vam kažem, nemam pojma. Ne pratim ništa, jer sam se jednostavno potpuno isključila iz estrade. Gledam samo sebe, radim kako znam i umem. Neka i svi ostali rade isto tako i svima će biti dobro - smatra Aleksandra.


Šta mislite da li se vaše kolege brukaju po raznim rijaliti šou programima?

 

- Svako ima svoje razloge, ali ja sebe ne vidim u tome ni sada, ni u budućnosti. Ne volim da se zna ni gde idem, sa kim sam, šta radim, gde kupujem... A da me kamere snimaju 24 sata u raznim situacijama, pa to mi je van pameti.

Već godinama imate školu pevanja, možete li da zaradite od toga?

- Školu pevanja sam otvorila jer sam diplomirala muzičku pedagogiju i volim da radim sa decom. Školu pop pevanja imam već šest godina i dobro mi ide za sada. Volim da gledam kako deca polako stasavaju u prave pevače. Najbolje nagrađujem raznim angažmanima, pevaju meni i mnogim mojim kolegama prateće vokale. Mnogi od njih dobro prolaze na muzičkim takmičenjima poput "Ja imam talenat" i "Prvi glas Srbije" što me posebno raduje.


Da li u Srbiji ima previše muzičkih takmičenja?

- Takmičenja nikad nije dosta. Mislim da je to dobro, jer imamo dosta mladih, darovitih pevača samo što im niko ne daje šansu. Jednostavno se nakon jednog glamuroznog takmičenja sve na tome završi, umesto da im tek tada krene karijera. Obično nema ko da ulaže u talente, nikako da im se desi neka dobra pesma, hit ili bilo kakva karijera. Ali na žalost, takvo je stanje kod nas.

Možete li da živite od muzike?

- Neću da se žalim, jer pored škole pevanja koju držim, nastupam po Srbiji. Nastupi nisu baš redovni, ali tako je kako je. Jedino mi je žao što nemam koncerte u Beogradu.

Kako opstati danas na estradi na kojoj ima toliko pevača?

- Prvenstveno je važno na kom nivou pevate, u stvari kako radite posao. Ako ste dobri, za vas nema zime bez obzira na to kojim se muzičkim žanrom bavite. Trenutno ima dosta pevača koji dobro zarađuju, ima i onih koji imaju male honorare ali mnogo rade, pa sve to nekako funkcioniše. Smatram da treba dobro raditi svoj posao bez obzira šta je u pitanju, kriza je svuda, ali daleko sam od toga da nemam posla i da ne mogu da živim od pevanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 15:16
Kvalitetna je i divna osoba ova Aleksandra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online