Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 22.01.2012.
15:28
Srna A

Kusturica: Nikolaidis poziva na ubijanje

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica rekao je da je savetnik predsednika Skupštine Crne Gore Andrej Nikolaidis, koji smatra da bi aktiviranje eksploziva u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci predstavljalo "civilizacijski iskorak", ekstremista koji pripada psima rata, čije je zaduženje da pripreme scenografiju za neko buduće zlo.

Poznati režiser: Emir Kusturica
 

"Ne znam šta planiraju da rade sa običnim narodom ako su za čelnike Srbije, Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve namijenili eksploziv. Taj čovek poziva na ubijanje. Scenario je isti, kao i prilikom rušenja Jugoslavije: psi rata su imali funkciju da nas pripreme za užas koji neko negde priprema, da uguše glasove razuma", rekao je Kusturica.

On je ocenio da je posao Nikolaidisa da plasira laži, te istakao da je suština da prilikom svakog osvajanja ovih prostora okupatore dočekuju sluge koje se utrkuju da im pomognu.

"Međutim, psi rata su sada glasniji, ne govore samo laži o meni, u međuvremenu su njihove težnje evoluirale: sada prizivaju 'civilizacijski iskorak", rekao je Kusturica za beogradske "Večernje novosti".

Na pitanje može li da zamisli Srbiju i Srpsku posle takvog "iskoraka", Kusturica je istakao da sve može da zamisli, ali da neće, te dodao da bi, kada bi bio na mestu predsednika Srbije Borisa Tadića, pribegao jednostavnom rešenju.

"Predsednik svakome od 'prijatelja', pre svega beogradskih, koji sada brane predlagača 'civilizacijskog iskoraka' i brane tezu da su nam dva predsednika i patrijarh bolji mrtvi nego živi - treba da zalepi šamarčinu! Sve uz komentar: 'Izvini, nisam znao da si to ti'. To bi najefikasnije rešilo situaciju. Ja svoju priliku da to učinim, ako mi se ukaže, ne bih propustio", poručio je Kusturica.

Govoreći o rediteljskom ostvarenju Anđeline Džoli - filmu "U zemlji krvi i meda", u kojem su Srbi prikazani kao ubice i silovatelji, Kusturica je rekao da je njen posao da sferu činjenica zameni lažima.

"Ona je posle 20 godina portparol ideje o onom broju od 250 000 mrtvih, među kojima Srbe niko ne pominje. Kada se uzmu u obzir njene izjave da su joj u pisanju scenarija pomagali Vesli Klark i Ričard Holbruk, oni koji nisu uspeli da dosegnu broj od 250 000, sve je jasnije. Kakav autorski tim! Na najvišem nivou", istakao je Kusturica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.01.2012. 15:56
sta reci, sem; postovanje i naklon za velikog coveka i Srbina
Nedelja 22.01.2012. 17:52
Neznam što pridavati toliku pažnju nekakvoj budaletini iz Crne Gore ?
Nedelja 22.01.2012. 20:58
Николаидис је само јасно и недвосмислено обелоданио виђење ''цивилизацијског искорака'', из угла пудлице ''Новог светског поретка'', кога дели са осталим бизарним ликовима типа ''НВО сестринство и братство''. Људи тог профила свакодневно демантују свакога ко не мисли да је ''цивилизацијски напредак'' (по пудлицама ''НСП'') ишта друго осим галоп у камено доба. Они су такви какви јесу и апсолутно нису одговорни што их ико ишта пита за било шта, већ они што их подржавају у пропаганди у корист антицивилизацијског пројекта ''Нови светски поредак''.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online