Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.12.2011.
10:44
Alo A

Davor: Nadao sam se da ću nešto naučiti od Vlade, ali...

Davor Jovanović je postao "Prvi glas Srbije". Dan kasnije počele su priče da je takmičenje između njega i Igora Terzije u stvari pritajeni obračun između Joksimovića i Georgieva, a da je ovaj put pobedio Željko, čiju je pesmu pevao sam pobednik!

Davor zabavio i publiku i sebe pevajući "Vlajnu"

Međutim, nosilac titule "Prvog glasa Srbije" kaže da o tomene treba ni pričati.


"Apsurdno je pričati o tome, jer je ovo takmičenje u izražavanju pevačkih mogućnosti u raznim žanrovima i stilovima muzike. Pobedili su emocija, performans i profesionalizam", rekao je Davor, otkrivši da se pre ovog takmičenja prijavio i za "Zvezde Granda", ali je brzo odustao.


"Bio sam upoznat sa konceptom 'Granda' iz prethodnih serijala, jer sam se prijavio za 'Zvezde Granda', ali samo zato što nije bilo drugih takmičenja takvog tipa. Brzo sam odustao pošto mi je fakultet bio primaran. Nisam više ni razmišljao o eventualnom učešću u nekom takvom projektu, ali pojavio se 'Prvi glas Srbije' i odlučio sam da se prijavim, jer sam znao da je to jedini šou u kome sam mogao da iskažem sve svoje vokalne sposobnosti u svim žanrovima", priča Davor, čija je popularnost naglo skočila posle izvođenja pesme "Vlajna", ali on smatra da to nije razlog pobede.


"Ne, naprotiv. Verujem da je publika podržala moju priču o potrebi za očuvanjem foklora, ja sam je samo ukrasio pesmom koja je izraz moga kraja. Dičim se time što sam narodne pesme izneo na pravi način, a publika je izabrala onog koga je ona htela. Onaj ko ne voli narodnu muziku, laže", iskreno će Davor.

Pobednik "Prvog glasa Srbije" osvrnuo se i na Vladu Georgieva, člana žirija koji ga je najviše kritikovao.


"Vlado Georgiev me je najviše kritikovao. Nijedna kritika me nije uvredila, ja sam sve to shvatio kako treba i pokušaću da to kroz dalju karijeru ispravim. Naučićemo i taj engleski, kao i italijanski što smo naučili. Vlado nije davao nikakve savete, uglavnom je samo kritikovao. Od njega sam očekivao neki savet, ali, nažalost, nijedan nisam dobio, što znači da mogu samo da kažem njegovu repliku: 'Odlično pevaš i odličan si momak!'", zaključuje Jovanović.


Zanimljivo je da se on od svih takmičara prvi našao u duelu! Tada ga je spasao žiri, a sada je publika bila ta koja ga je dovela do pobede.


"Najviše ću pamtiti trenutak kada sam pevao pesmu 'Deset mlađa' samo da bih se vratio ponovo u takmičenje. To je bio nezaboravan trenutak, tada sam zaista dao sve od sebe, pogledao sam Vladu u oči i rekao: 'Na vrhu uvek ima mesta, ako se krene sa dna'", kaže Davor, koji je na poklon je dobio album u novoj izdavačkoj kući "Prva rekords".
 

"Voleo bih da Merlin radi na albumu, kao i Joksimović, Opačić, Nikola Jašović... Videćemo, koliko nam budžet dozvoljava", kaže Davor, a na pitanje sa kim bi radije sarađivao - sa Barbom ili Lanetom - pobednik je odgovorio diplomatski.


"Sarađivao bih sa obojicom! To bi zaista bilo ostvarenje mog sna", završava Davor.
 

Neveni i Igoru kamen pao sa srca


Nevena Đorđević i Igor Terzija izgubili su u okršaju sa Davorom, ali, kažu, ne žale zbog toga: "Želim da čestitam Davoru, koji je izvrstan pevač, i drago mi je što je pobedio. U stvari, svi smo pobedili", rekao je Igor.

 

On planira da snimi pesmu, napravi jedan humanitaran koncert posle Nove godine, neki dobar spot i da dobije sedmicu na Latou.

 

Nevena je nešto skromnija - ona uskoro snima duet sa jednim od takmičara. "Možete se nadati nekoj pesmi, a možda i nekom zanimljivom duetu sa nekim od učesnika, ali neću otkrivati sa kim" kaže Nevena.

Četvrtak 29.12.2011. 07:34
он је тотални промашај.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online