Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.12.2011.
14:01
A. Krasojević - Vesti A

Nema predaha uz Kustu

U prepunoj hotelskoj sali "X-Tra" u utorak uveče u Cirihu, čuveni režiser Emir Kusturica sa "No smoking orkestrom" razigrao je više od 1.000 posetilaca, koji su došli na njihov koncert i svojom svirkom napravili urnebes u sali.

Na njihov nastup pohrlila je publika i iz okolnih država iz Austrije, Nemačke, Francuske, kao i cele Švajcarske. U trenucima dok se sala "X-Tra" talasala pod udarima poznatih hitova ovog benda, koji je izvodio i muziku iz Kustinih filmova, Emir se povremeno obraćao publici objašnjavajući reči pesama koje su izvodili na srpskom i engleskom jeziku. Pravi urnebes u sali je nastao kada se sa džinovskim gudalom violinista Dejan Sparavalo i Kusturica nadmeću u sviranju.

Naravno, nije izostala ni scena sa gitarom koja lebdi u vazduhu. Veliki broj Švajcarca, koji važe za ljude koji ne pokazuju emocije, poneti muzikom i atmosferom veselili su se i igrali tokom koncerta. Primetno je bilo da sa orkestrom u Cirihu nije nastupio čuveni Nele Karajlić, za koga je rečeno da je bolestan...


Danijela Gloeckner iz Kemsa u Francuskoj i Tanja Ostojić iz Leraha u Nemačkoj koje su došle sa prijateljima kažu da su uživale u svakoj pesmi.

- Koncert mi se dopao, Kusturica posebno, on je jedan kreativan čovek - svira, peva, piše, režira... On je kompletna ličnost što je i dokazao večerašnjim koncertom, tako smo se lepo i ugodno proveli svi zajedno - rekla je Tanja.


I Danijela je pohvalila Kusturicu i njegov orkestar.

Udara u srce


Hans Miler došao je sa društvom iz Nemačke, jer, kako je rekao, voli Kusturičine filmove i muziku.


- Ova muzika udara pravo u srce, razgaljuje dušu, otkidam na nju, a volim i sve filmove Emira Kusturice - kratko i jasno je rekao Hans.


Nele mora da miruje


Publika u Cirihu raspitivala se za Neleta Karajlića, koji je mnogima nedostajao na ovom koncertu. Kako "Vesti" nezvanično saznaju, lekari su konstatovali da Nele boluje od angine pektoris i lekari su mu rekli da mora da povede računa o zdravlju i da ne sme da se zamara. Kako on ne može da miruje na sceni, već igra, skače i fizički se iscrpljuje, na preporuku doktora bio je primoran da propusti ovaj nastup. Inače, bend Emir Kusturica i No smoking orkestra za doček 2012. godine sviraće na Crvenom trgu u Moskvi.

- On je definitivno jedan od najboljih umetnika sa našeg podneblja, čovek koji je imao sreću da mu je bog podario više talentata, jer je stvarno stvoren za sve. Koncert je bio više nego dobar, ponosni smo što su ovi sjajni momci sa naših prostora - rekla je Danijela.

Igor Damjanović iz Ciriha, koji je inače poreklom iz Visokog, kaže da je koncert bio izvanredan, samo mu je žao što je ovoga puta izostao doktor Nele.

- Videli ste i sami da je publika pevala i igrala cela dva sata trajanja koncerta, jedino nam je falio dr Nele. Nadam se da se oporavlja i da ćemo ga uskoro ponovo gledati i slušati. On je za mene legenda koja se teško prevazilazi - primetio je Igor.

Ivana Lazić koja je došla iz Horgena kaže da joj se dopalo - sve.

- Uživala sam u pravom smislu te reči, muzika, atmosfera, ali i društvo sa kojim sam odslušala koncert su doprineli da se vrhunski osećam.
Ne sećam se da sam skoro na nekom koncertu toliko igrala. Prosto ova muzika i sjajni bend nam nisu dali nimalo predah. Bilo je božanstveno - rekla je Ivana. Nakon koncerta razgovarali smo i sa Dragišom Srejićem iz Krijensa koji je na svoj način prokomentarisao nastup.

- Koncert je bio veličanstven, publika jako raspoložena, ali mogao je malo duže da traje. Primetio sam da je veliki broj publike bio iz Evrope (Nemačke, Austrije, Francuske), a pola odavde iz Švajcarske, pa zašto bismo molili Evropu da idemo kod njih, kad ona tako rado dolazi kod nas, što je večeras i potvrđeno.

POVEZANE VESTI

Subota 24.12.2011. 10:47
То Куста,само напред и необазири се на примитивце и ретарде који те мрзе!Свако добро!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online