Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 30.11.2011.
12:13
Vestionline, Mondo A

Novi fosili oduševili beogradsku publiku

Hrvatska pop grupa Novi Fosili, održala je sinoć predivan koncert u Sava centru pred beogradskom publikom. Došli su još jednom da pokažu kako se razvijala domaća pop muzika, da spadaju u grupu sa najdužim estradnim stažom i još jednom obraduju svojim pesmama.

Sa zakašnjenjem od akademskih 15 minuta, taman toliko da se oko 4.000, slobodno rečeno, fanova smesti u veliku dvoranu Centra "Sava" i pogleda na sat, počeli su koncert. U prvom redu su bili i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a i Suzana Mančić koja je stigla nekoliko minuta pre nego što je uvek nasmejana Sanja Doležal izašla na scenu i zapevala "Košulju plavu"...

Publika, koju su većinom činile dame, kako Sanja reče, srednjih godina i po koji muškarac koji je tu bio samo pratnja, horski je pevala, a na velikim bimovima su išli spotovi snimani nekada davno kada još uvek svi nisu imali ni televizore...

Kroz ovaj svojevrsni pop vremeplov Sanja je publiku vodila svojim glasom i muzikom koja je nekada bila mnogo romantičnija, tekstovi nekako "stidljivi", a ljubav je uvek pobeđivala.

"Šta reči nego od srca vam hvala što ste nam došli. Drago mi je videti moju najdražu generaciju. Uvek možemo da sa sobom nosimo srce puno ljubavi koju ćemo da delimo... Neka noćas bude fešta", rekla je Sanja i bila je zabava.

Iako su pojedine gospođe imale i više od 60 godina, rame uz rame su sa snajama, ćerima i unukama plesale i pevušile "Samo šuti, samo šuti, moj dječače plavi..." ili "Nebeske kočije" ili "Da te ne volim"...

A onda u pauzi između pesama Sanja je celu dvoranu iznenadila povikom: "Ajme Suzana (Mančić) što si ljepa", a iz prvog reda se čuo prepoznatljivi smeh najpoznatije "loto devojke" bivše Jugoslavije.

Nakon što je pozdravila poznanicu Sanja je otkrila tajnu uspešnog braka koju ona i njen suprug primenjuju već 20 godina.

"Odmah, na početku braka smo se dogovorili da jedan dan u nedelji posvetimo samo sebi, da se taj dan obučemo najlepše, izađemo u najbolji restoran, pijemo najbolje vino... To evo radimo već dve decenije – on utorkom, ja četvrtkom."

Posle salvi smeha Sanja je izvela baladu "Hoćeš li me nazvati" i bilo je više nego lepo videti nekoliko starijih parova kako se nežno gledaju dok plešu, a onda je "ulje na vatru" dodao autor svih pesama Novih fosila Rajko Dujmić sa "Tonkom".

Stiskavac se ubrzo pretvorio u rokenrol, a i pevačica je crnu haljinu zamenila crvenom i trčkala scenom kao "dobra djevojka" i kao da joj je "bio prvi put", ali ona je "bila za ples" jer je negde sa "Milenom" bio i "Saša"...

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 12:36
Došli su još jednom da pokažu kako se razvijala domaća pop muzika - Ali zasto, zaboga, tako govorite??? Kakva domaca muzika? Srbija je neko vreme bila u sastavu jedne vece, evropske drzave, ali otkud ideja da se muzika, tada stvarana, naziva - domacom? Te smo braca, te su ustase; daj se vise odlucite! Komsije smo, sa veoma gadnim nerazresenim odnosima, a time sto toliki njihovi bendovi ovde i samo poneki nasi izvodjaci tamo gostuju, dokazali smo ko je veci i ko vise oprasta. I tacka. Na koncu konaca, Zagreb je oduvek potenciran kao centar eks Ju pop muzike, a da mu Bg ne bi oduzeo taj primat, bez obzira na poneki pop festival tog vremena, ovde se potencirao folk, sve do turba.
Sreda 30.11.2011. 15:38
Pesme Novih fosila i slicne su muzika mladosti mojih roditelja,a kada sam ja cula prvi put njihove pesme na jednoj kaseti,imala sam desetak godina i bila sam odusevljena,kao i pesmama Srebrnih krila. Naravno i danas slusam te pesme jer su kvalitetne i dobre i sve mogu da se nadju na youtube -u. Ali nesto drugo mi smeta,sto nema veze sa ovom muzikom,kada u sred Srbije imamo voditeljku koja govori ''tjedan,obitelj'' a toga je bilo vise slucajeva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online