Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.11.2011.
14:23
Blic, Smedia A

Top 10 pesama koje su slavni pevači odbili

Poznato je da muzičari odbijaju pesme koje im se ne učine dovoljno interesantne. Nije retka pojava i da te pesme uz drugog izvođača postanu najveći hitovi. Da li ste znali da je veliki Lejdi Gagin hit "Telephone" bio namenjen Britni Spirs?

Bijonse i Lejdi Gaga su naravile dva velika zajednička muzička hita
 

Muzički magazin "NME" na svojoj internet stranici objavio je listu pesama koje su slavni pevači odbili, a one su kasnije postale neverovatni hitovi, prenose beogradski mediji.

Dejvid Bouvi, "Golden Years"

Dejvid je pesmu napisao daleke 1975. godine i ponudio je Elvisu Prisliju koji ju je odbio. Na kraju je sam Bouvi sam snimio i ona je bila na samom vrhu najslušanijih pesama, i danas je ostala evergrin hit.

Simpl Majnds, "Don't You (Forget About Me)"

Ovu pesmu je odbilo čak nekoliko pevača, uključujući Brajana Ferija i Bilija Ajdola. Na kraju su je "Simple Minds" snimili, a ona se za veoma kratko vreme našla na vrhu svih top lista.

Blondi, "Call Me"

Jedan od tekstopisaca legendarne pesme "Call Me", Đorđo Moroder demo snimak ovog hita dao je Stivi Niks da doda reči i vokale na snimak, i tako je prilagodi za naslovnu numeru filma "Američki žigolo". Stivi je to odbila i priliku je dobila Debi Hari iz grupe "Blondie" koja je od pesme napravila hit.

Majkl Džekson, "Ben"

Pesma je u originalnu bila namenjena Doniju Osmondu, ali je on odbio da je snimi. Priliku je tada dobio mlada nada u usponu, Majkl Džekson, koji je od nje napravio baladu zahvaljujući kojoj je osvojio veliki broj svojih fanova.

Džastin Timberlejk ,"Rock Your Body"

Ova pesma je takođe bila ponuđena Majklu Džeksonu, ali on ju je bez razmišljanja odbio. Mladi i ambiciozni Džastin Timberlejk se pak latio mikrofona, snimio pesmu i dospeo na sam vrh kada je reč o slušanosti.

Britni Spirs, "Baby One More Time"

Verovali ili ne, ova pesma bila je napisana za nekada slavnu žensku grupu "TLC", ali su one su to odbile i Britni Spirs je dobila svoju priliku. Pesmom je "prodrmala" top liste, ali i svoju karijeru.

Olivija Njutn Džon, "Physical"

Pesma je bila napisana za Roda Stjuarta, ali je u studiju ipak završila Olivija Njutn Džon. Još i danas mnogi muzički kritičari komentarišu kako pesma ne bi bila ni upola popularna da je nije snimila mlada i lepa pevačica Olivija, koja je veliku pažnju tada privlačila i spotom koji je snimila za ovu pesmu.

Dajana Ros, "Upside Down"

Pesma je bila napisana za Aretu Frenklin koja je htela da uplovi u disko vode. Međutim, nakon što je pesma već bila napisana ona je imala neke svoje ideje koje se nisu svidele autorima Bernardu Edvardsu i Nilu Rodžersu pa je pesmu dobila Dajana Ros.

Rejčel Stivens, "Sweet Dreams My LA Ex"

Pošto je Džastin Timberlejk otpevao "Cry Me A River" nakon raskida sa Britni Spirs, književnica Kejti Denis napisala je pesmu "Sweet Dreams My LA Ex", ali ju je Britney odbila. Pesma je završila u rukama Rejčel Stivens koja je od nje napravila hit.

Lejdi Gaga i Bijonse, "Telephone"

Verovali ili ne, ova pjesma u originalnu je bila napisana za Britni Spirs kojoj se pesma nije svidela pa ju je uzela Lejdi Gaga koja je preradila aranžman, i nagovorila Bijonse na saradnju, a potom potpuno osvojila publiku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online