Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 20.11.2011.
10:07
Puls-online A

Poznati u dugovima do guše?

Kriza ili nemar? Bez obzira na to šta je u pitanju, javne ličnosti Srbije dobijaju "čestitke“ od suda zbog neplaćanja dugova. Izgleda da svi oni vole da ćaskaju preko "žice" za džabe , a ni plaćanje komunalija im nije jača strana, pišu beogradski mediji.

Gde ima, tu se i prosipa
 

Prvi na top-listi neplatiša je pevač Aleksandar Vuksanović, alijas Aca Lukas, koji za razgovore preko mobilnog telefona duguje 463.000 dinara. Za petama mu je predstavnik Srbije na "Evroviziji“ Željko Joksimović , koji "Infostanu" duguje 310.000 dinara. I u omalenog Džeja dug veliki. Pevač Ramadanovski za telefonske razgovore duguje "Telekomu" skoro 280.000 dinara, dok ga nepropisno parkiranje košta 8.810 dinara.

Mirković brine o Mariji Šerifović

- Pitao sam moje izvođače da li išta zarađuju ako su im, kao što vi tvrdite, stigli toliki računi.- u šali nam je rekao menadžer Saša Mirković, a onda nas upitao da li imamo nešto i o Mariji Šerifović. Šerifovićeva i njen nekadašnji menadžer posvađali su se posle "Evrosonga" na kojoj je ona pobedila, ali su kasnije zakopali ratne sekire.
A "Alo!" je došao do podataka da pobednica "Evrovizije" treba da iskešira 287.549 dinara za tri tužbe.

Šerifovićeva duguje 146.319 dinara "Delta đenerali" osiguranju, mobilnom operateru VIP 100.000 dinara, a beogradskom "Parking servisu“ 41.230 dinara. Ali Marija je otresito odgovorila novinarima:
- Nemam komentar - rekla nam je najpre, a onda je znatiželjno pitala ko je još od njenih kolega na listi dužnika. Kada su joj novinari rekli da ih ima dosta, ona je u svom stilu rekla:

- Napišite da nemam pojma o tome.

Prema podacima Prvog osnovnog suda, Lukasu preti plenidba imovine zbog neizmirenog duga "Telenoru" od 247.759 dinara i VIP mreži 215.504 dinara. Postupak je u toku, a izvršioci čekaju da im sud dostavi pravu adresu na kojoj pevač živi. U ovom slučaju reči iz Lukasove pesme "Zapišite moj broj, privedite me sutra..." ne važe, ali ako ne plati, mogao bi da ostane bez dela svoje imovine.


- Plaća on sve, njemu novac nije problem. Verovatno nije dobijao tužbe na pravu adresu, ali će on to da plati. Pravi on i veće račune za mobilni, pa ih plaća - kaže za "Alo!" Lukasov menadžer Saša Mirković. Lukas je imao dug od 315.275 dinara "Dajners klubu", ali ga je izmirio prošle godine.

Pesmu "Nije do mene" kao da je spevao za svoj slučaj. Naime, Željko Joksimović duguje "boga oca“, ali za stan u kome živi njegova bivša supruga. Od avgusta 2007. do danas Lane duguje 310.000 dinara.

Za sve to vreme plaćen je samo jedan račun, i to za septembar prošle godine. Da li je kriza udarila na njegova vrata, ne zna se, ali kako izgleda, "Infostan" duže vreme ostaje bez šest i po hiljada dinara mesečno. Ukoliko ne izmiri dug, "Infostan" će podneti još jednu tužbu za ovu godinu.


Džej, kako je rekao, nema pojma da duguje državi oko 285.000 dinara.


- Vi me to zaj...? - iznenađeno je upitao novinare kada su ga pozvali za komentar. Prema dostupnim informacijama, izvršni postupak iz 2010. za pevačev dug "Telekomu" od 247.027 i 30.000 dinara još je u toku, kao i dugovanje "Parking servisu" od 8.000 dinara.


- Kunem se da nikome ništa ne dugujem.- tvrdi Džej, a onda je telefon preuzela njegova prijateljica i u njegovo ime poručila da će on sve platiti.


Na listi neplatiša je i svetski poznat muzičar Goran Bregović. On duguje 10.148 dinara "Infostanu" za kuću u kojoj živi, dok je u 2010. godini sudu stigla tužba za dug od 30.207 dinara.


- Ne znam ništa o tome, ali ako je to tačno, razlog su njegove česte turneje. Trenutno je u Americi i vraća se u decembru. Platiće kad se bude vratio.- obećao je za "Alo!" Raka Marić, Bregovićev menadžer.

Besparica ili nemarnost nisu pokucali samo na vrata pevača. Bivša manekenka Katarina Rebrača, protiv koje se vodi postupak zbog optužbi da je zloupotrebila novac svog fonda za obolele od raka, duguje "Telekomu" oko 27.000 dinara.


- Prvi put čujem za taj dug, nikakve opomene nisam dobijala - rekla je Rebrača iako se izvršni postupak vodi na adresu na kojoj trenutno živi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.11.2011. 11:18
Боли ме уво за њих они ће се снаћи. Шта ће бити са Србима који немају сталан посао, издржавају породицу а у дуговима су до гуше ?
Nedelja 20.11.2011. 10:50
Да је случај са " обичним" грађанима бити би коме могли да телефонирају, били избачени на улицу одавно или већ у затвору. Тако је то у "правној" држави Србији.
Nedelja 20.11.2011. 17:11
Ovaj naslov trebalo bi, kao, da obraduje one koji vole da čuju da komšiji crkava krava, ali o kakvoj guši se ovde radi kada su sve pomenute cifre pičkin dim za estradu?! Šta je za Acu lukaca 2.500 ili 3.000 jevra kad je do sada bacio na kocku milion evra?! Imao je i onu svirku u Areni, dan posle bio u rumsterdamu, tu je sigurno maknuo oko 20 glava! Željko Joksimović opet peva na Evroviziji pa će država njegove dugove sigurno refundirati infostanu,jer vrana vrani oči ne kopa. Brega je odavno stanovnik sveta,šta on mari za tričave srpske hiljade? Uopšte, svi tezgaroši su znalci - paušalci, i ko što Raka lepo reče "Platiće on, evo, čim se vrati!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online