Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 18.11.2011.
03:06
Blic A

Hrvatska manekenka se ubila zbog nemaštine

Ana Grepo (42), poznata hrvatska manekenka koja je pre desetak dana počinila samoubistvo, u oproštajnom pismu navela je siromaštvo kao razlog za ovaj čin, piše hrvatski “Jutarnji list”.

Ostala bez novca, nije znala šta da radi i izabrala najgore rešenje: Ana Grepo
 

"Sramota me je što sam dužna, doslovno gladujem", napisala je Ana Grepo.

- Osećam se nasamarenom, prevarenom, ljutom, a uz ovu moju šokantnu neimaštinu u kakvoj nikada nisam bila, imam i volju i želju da sebi oduzmem život jer sam ionako već psihički slaba i nestabilna - napisala je u poslednjem pismu hrvatska manekenka svom komšiji Zlatku Horvatu nekoliko nedelja pre smrti.

Ona je dodala da to radi jer više nema mogućnost da mu šalje SMS poruke kao što je to do sada činila.

- Pišem vam na papiru jer nemam kuna u mobilnom telefonu. Sramota me je što sam vam dužna, ali duboko patim ne samo zbog vas već i zbog same sebe jer doslovno gladujem. Uzrok tome je moj posao koji je naglo prekinut nakon četiri godine odličnog rada, ali pristići će novac s druge strane - poručila je Ana svom komšiji.

Prva pratilja i Mis Sredozemlja

Osječanka Ana Grepo, rođeno ime Ljiljana, postala je poznata u javnosti kada je 1990. izabrana za prvu pratlju na takmičenju za kraljicu Hrvatske. Godinu dana kasnije osvojila je titulu Mis Sredozemlja nakon čega je počela da se pojavljuje na modnim pistama u svim većim svetskim modnim centrima.


Sredinom devedesetih bila je u vezi sa Draganom Jurilijem, tadašnjim evropskim prvakom u tekvondou, tokom koje je otvorila butik s odećom. Prijatelji preminule manekenke tvrde da je bila “sasvim normalna osoba”.


Ana Grepo, jedna od najprovokativnijih hrvatskih manekenki i modela 90-tih godina, počinila je samoubistvo prošlog petka u majčinom stanu u Osijeku. Tačan uzrok smrti biće poznat kada stignu toksikološki nalazi, ali prema poslednjim informacijama, preminula je zbog gušenja ugljen-monoksidom.

Zlatko Horvat, Zagrepčanin u čiji komšiluk se Ana doselila 2009, rekao je za hrvatski list da je sve bilo u redu prvih nekoliko meseci nakon čega je primetio da manekenka ima probleme.


Povučena i pristojna komšinica

- Živela je veoma povučeno. Bila je pristojna komšinica. Čak je sama prala stepenice za celu zgradu kako bi nam sve bilo čisto, jer nismo imali čistačicu. Jednom prilikom, sasvim slučajno sam je pitao zašto je danima u istoj garderobi, zbog čega se ona rasplakala i rekla kako nema za deterdžent. Nakon toga, počela je često da dolazi na moja vrata i pozajmljuje novac. Nikad to nije bilo mnogo para, nego po 10, 20 ili 50 kuna. Uvek joj je bilo neugodno, ali govorila je da nema od koga da pozajmi jer je bukvalno gladna - priseća se Horvat.

Ana je svom komšiji prestala da se javlja pre nekoliko meseci.

- Pre nekoliko meseci Ana je prestala da se javlja. Poslala je tek pokoju SMS poruku, a poslednje što sam dobio bilo je ovo pismo. Kada smo se poslednji put čuli telefonom rekla mi je kako leži na psihijatriji osječke bolnice jer pati od teške depresije - objasnio je Horvat.

Anine komšije nisu znale čime se manekenka bavi u tom trenutku, pošto im je ona samo rekla da je radila s odećom, ali da je taj posao propao i da je ostala bez novca.

- Jednog dana došla je na moja vrata s potpuno novim aparatom za brijanje. Želela je da ga proda za samo 100 kuna kako bi mogla da plati struju da je ne isključe. Moj prijatelj joj je dao za njega 500 kuna, posle čega se ona rasplakala od sreće. Rekla je da će od toga živeti mesec dana. To je samo jedan od primera kako se snalazila - rekao je Horvat i istakao da se Ana često žalila kako joj se ne javlja niko od njenih prijatelja, niti žele da joj pozajme novac.

Nakon godinu dana zagrebačka manekenka više nije mogla da plaća najam za stan, pa je morala da se preseli kod majke u Osijek, gde je nedugo zatim počinila samoubistvo.

Petak 18.11.2011. 07:42
zalosna prica.dokaz kad ti nestanu pare.nestanu i prijatelji
Petak 18.11.2011. 04:06
steta :(
Petak 18.11.2011. 07:55
Glupi ženski ponos! Ako je ostala zgodna barem približno kao na ovoj slici gore, onda je mogla itekako i da radi i da zaradi. Ja sumnjam da je nju neko smaknuo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online