Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 17.11.2011.
03:29
Alo! A

Sinu pevačice Šer u Srbiji prave penis!

Čez Bono (42), koji je rođen kao ćerka poznate američke pevačice Šer, operaciju promene pola poveriće našem stručnjaku, urologu Miroslavu Đorđeviću!

Čuvena majka i ćerka koja će uskoro i definitivno da postane sin: Šer i Čez Bono
 

Kako piše beogradski “Alo!“, Čez, rođen kao devojčica Čestiti, već je stupio u kontakt sa doktorom Đorđevićem, koji će tokom šestočasovnog zahvata od njegovog klitorisa da napravi penis!


- Najverovatnije ću otići u Beograd. Tamo postoji jedan lekar koji ovu proceduru obavlja na najbolji mogući način. Najbolje od svih koje sam video! Znate, nakon operacije penis će biti mali, ali s njim možete da piškite stojećki... Za mene bi vrhunac bio kada bih mogao da imam odnos, kao i osećaj prilikom seksa - poverio se američkoj javnosti naslednik megapopularne pevačice Šer i Sonija Bonoa.


Poslednji korak - kod dr Đorđevića

Inače, Bono je sa 18 godina roditeljima priznao da je lezbijka, a onda, pre nekoliko godina, i da se oseća kao muškarac. Godine 2008. započeo je sa radikalnim operacijama ne bi li se transformisao u muško. Za sada, Čezu su uklonjene grudi, prima hormonsku terapiju, a nedavno mu je i sud u Los Anđelesu odobrio zahtev za službenu promenu pola i imena. Ostao je još samo poslednji korak - konstrukcija penisa. Taj komplikovani zahvat, kako stvari stoje, obaviće naš najbolji urolog - doktor Miroslav Đorđević.
 

Mala (mali) Čestiti sa mamom Šer i tatom Sonijem Bonom

- U kontaktu sam sa Čez. Komuniciramo putem imejla. On je izrazio želju da ga pregledam i nadam se da će do toga doći uskoro - rekao je za “Alo!“ Đorđević, koji godišnje obavi od 30 do 35 takvih operacija.


- Dve trećine mojih pacijenata su iz inostranstva. Kod nas jedna takva operacija košta oko 6.000 - 7.000 evra, dok na primer, u Americi košta od 20.000 do 60.000 evra - dodaje on.


- Čez može da bude operisan u Beogradu, ali i u Detroitu, pošto imam dozvolu da operišem i u jednoj klinici u tom američkom gradu. Međutim, za sada nismo pričali o tome - objašnjava naš ugledni lekar.


Kako, šta, gde, kad, od čega?

Pričajući o samoj proceduri, Đorđević napominje da traje i po nekoliko sati, a radi se u opštoj anesteziji.

Kongres u Beogradu?

Godine 2016, zahvaljući doktoru Miroslavu Đorđeviću, u Beogradu bi mogao da bude organizovan svetski kongres transseksualne medicine!
- Za domaćine tog vrlo važnog skupa konkurisali su i San Francisko i Vankuver. Bilo bi od velikog značaja kako za naše lekare, tako i za našu zemlju da dobijemo organizaciju tog skupa. Sama činjenica da se nalazimo u konkurenciji sa tako velikim gradovima je dokaz da neki od najboljih lekara u toj oblasti rade u Srbiji - objašnjava Đorđević, koji je ujedno i član hirurškog tima Beogradskog centra za genitalnu hirurgiju.

- Testisi se rade od silikona, a postoje dva načina na koji se konstruiše penis. Može se uraditi od klitorisa, koji je uvećan od višemesečnog korišćenja hormona. Njegova veličina je od četiri do osam centimetara. Takav penis nije funkcionalan i ne može se ostvariti penetracija, ali je moguće da se urinira stojeći. Oko 70 odsto pacijenata odlučuje se baš za ovu varijantu jer im seks nije toliko važan. Međutim, onima koji žele da ostvare penetraciju uvećava se penis. Koža se uzima sa podlaktice, trbuha ili leđa, nakon čega se ugrađuje proteza koja omogućava erekciju. Međutim, ta procedura obavlja se u više koraka i traje sedam, osam meseci - objašnjava on.


- Proces oporavka je različit, ali pacijenti su uglavnom već posle tri nedelje spremni da se vrate na posao - napominje Đorđević, ističući važnost ovakve procedure za same pacijente.


- Pacijenti se najčešće od najranijeg detinjstva osećaju kao da su zarobljeni u tuđem telu. Za njih, operacija je od suštinskog značaja za očuvanje identiteta i samopouzdanja - zaključuje Đorđević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.11.2011. 10:13
Е шта ГМО храна чини људима.
Četvrtak 17.11.2011. 13:32
U Srbiji uvijek mozes da dobijes kitu.
Četvrtak 17.11.2011. 10:55
e mozda je Srbija siromasna i zaostala u razvoju u odnosu na zapad ali vidi se gde se mogu naci penisi...dzaba vam i para i svega ono sto cini pravu srecu i mir u kuci je dobar penis...ajde ajde svi vi hermafroditi ili prostije receno zarobljeni u pogresnom telu izvolte u Srbiju...zato nemojte da srdite onog sto morate da molite...(Ovo malo sale eto ali svaka cast nasim strucnjacima...za genitalnu hirurgiju)...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online