Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.11.2011.
13:52
Nadlanu.com A

Dejan Petrović srpskim bluzom zatresao Sava centar

Više od tri hiljade ljudi aplauzom i ovacijama ispratilo je sinoć sa bine Sava centra trubača Dejana Petrovića i njegov Big Bend posle prvog solističkog koncerta u Beogradu, koji je trajao oko tri sata.

Umetnik koji nosi slavu sela Duboko kod Užica imao je pre tri meseca urnebesan nastup u cik zore na Beer festu. Strasti nije falilo ni sada ali se, ipak, vodilo računa o prostoru i profilu ljudi, pa je emocija na trenutke bila malo svedenija. Ali nijednog momenta nije iščezla.

Koncert je bio podeljen u nekoliko segmenata, a oni koji su nestrpljivo iščekivali čuvene pop-rok obrade morali su da se strpe skoro dva sata. Za to vreme, Dejan je sa svojom ekipom, posle uvodnog autorskog hita "Vrtlog", prošao kroz splet srpskih kola, a u već poznatoj rege verziji "Stani, stani, Ibar vodo", ugostio je kao i na albumu Sergeja Trifunovića i Skaj Viklera.

Pesma koju je, kako Sergej kaže, mnogo voleo pokojni Branislav Ciga Jerinić, ovoga puta je namenjena još jednom bardu koji nas je napustio nekoliko časova pre koncerta - Petru Kralju.

"Ovaj najlepši srpski bluz, nezvaničnu himnu glumaca, posvećujem čoveku koji je najlepše govorio poeziju. Čoveku koji se rodio kao kralj i otišao kao kralj", biranim rečima se, pre nego što je zapevao, od kolege se oprostio Trifunović.

U publici su bili i funkcioneri SPS-a Ivica Dačić, Milutin Mrkonjić i Branko Ružić, pevačice Vera Matović i Ivana Selakov, njihove kolege Dejan Matić i Topalko. Spisak gostiju su, između ostalih, obogatili i Tijana Dapčević, Boki Milošević, nacionalni ansambl "Kolo", nekadašnja pevačica Dejanovog orkestra Mirjana Aleksić a njene kolege za mikrofonom, Jelena Mitić i Marko Janković, obojili su "cover" deo započet Stingovom "Englishman In New York".

Mešali su se sa uplivima srpskih motiva klasici Deep Purple-a (Smoke On the Water), Elvisa (Jailhouse Rock), grupe Abba (Gimme, Gimme)... Čuli smo i kako uz trube zvuči Moloko (Bring It Back), ZAZ kao i ponešto sa naših prostora - "Mi plešemo" i "Krug" EKV-a koji je uz poznat višeglasni etno uvod digao celu salu na noge. Slika je ostala ista uz "Otpisane" i temu iz "Kose" "Let the Sunshine" a za bis je ostavljen ponovo "Vrtlog".


Dejan Petrović, svetski šampion trube iz Guče, više nego dostojni naslednik prerano preminulog oca Miće, uspešno je položio ispit zvani "Sava centar". Sada ga čekamo ponovo u nekom prostoru gde je publika od početka lišena svih stega i potpuno prepuštena magiji ovog majstora krosovera i njegovog Big Benda.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 16:06
Дејане, цар си, ал мало му га изимпровизова жешће с оном дамом...биће још боље други пут, шта рећи, жао ми што нисам била, пратим твој рад и подржавам, срећно, добри људи, ви својим позитивним вибрацијама уносите светлост у наше домове путем малих екрана и дајете за пример младима како леп и креативан живот може да буде. Свака част на труду.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online