Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.11.2011.
22:25
Press A

Sandra Meljničenko: Bogatstvo ostavljam muzejima

"Volela bih da svoju kolekciju ostavim muzejima kada umrem. Smatram da je sebično da bilo kakav oblik umetnosti čuvamo samo za sebe", rekla je bivša Modelsica udata za ruskog milijardera Sandra Meljničenko.

Beograđanka Sandra Meljničenko, supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka i najbogatija Srpkinja, otkrila je da će svoje basnoslovno plaćene haljine, umetnička dela i unikatni nameštaj posle smrti ostaviti muzejima. Sandra je otvoreno govorila o svojoj strasti za umetnošću i luksuznoj jahti vrednoj 250 miliona dolara, na kojoj je ugostila ekipu prestižnog američkog magazina "Harpers bazar".

"Volela bih da svoju kolekciju ostavim muzejima kada umrem. Smatram da je sebično da bilo kakav oblik umetnosti čuvamo samo za sebe", rekla je bivša članica grupe "Models", koja je objasnila da njenu kolekciju ne čine samo odevni predmeti, već i vredna umetnička dela, slike i nameštaj uglavnom iz 18. veka.


Sandra je vlasnica jahte "A", duge 118 metara, koju je dizajnirao Filip Stark uz asistenciju prelepe Srpkinje.


"Andrej je imao jasnu ideju da napravi nešto moderno, a Filip je ostvario naš san o savršenom brodu. Pratila sam svaki korak njegovog rada, od makete broda sve do enterijera", rekla je Sandra i dodala da se raduje svakoj žurki koju njen suprug i ona organizuju na jahti, koja je postala stecište svetskog džet-seta i zvezda o kojima je Srpkinja maštala kao devojčica.


"Trudimo se da žurki bude što je više moguće, jer je ova jahta savršena za njih", istakla je ona.

Meljničenkova je otkrila da je prvu firmiranu haljinu obukla sa 18 godina.

"Moja prva skupocena stvar bila je drečavo zelena haljina, koju su mi roditelji kupili za maturu ", rekla je gospođa Meljničenko i otkrila da je kao strastvena kupoholičarka, koja ne propušta nedelje mode, plakala kada je Kristijan Lakroa ugasio svoju robnu marku.

"Najviše haljina imam od Azedina Alaja, koji me smatra svojom ćerkom. Bila sam jedna od prvih klijentkinja Rikarda Tiskija kad je pokrenuo novu liniju 'Živanši' haljina. A obožavala sam kreacije koje je potpisivao Kristijan Lakroa i mnogo sam plakala kad sam čula da gasi svoju marku", iskrena je Sandra.

Ljubav zajednička, računi odvojeni


Andrej Meljničenko sa 8,6 milijardi dolara nalazi se 105. mestu ovogodišnje "Forbsove" liste najbogatijih ljudi na svetu. U javnosti se spekulisalo da su Andrej i Sandra pre stupanja u brak u septembru 2005. godine potpisali predbračni ugovor, u kome navodno postoji stavka da neće imati decu.

 

Njihov brak mediji opisuju kao najlepšu bajku u kojoj Sandra živi kao kraljica i svakodnevno uvećava svoje bogatstvo zahvaljujući galantnom suprugu. Pored jahte, Sandra ima i luksuznu kuću u Londonu, koja je nekada bila u vlasništvu kraljevske porodice sa Bliskog istoka. Na Sandrino ime vodi se i penthaus u Njujorku od 260 kvadrata, vredan 12,2 miliona dolara. Par živi u luksuznom stanu u Moskvi, vrednom 25 miliona dolara.

Utorak 08.11.2011. 23:04
zenska se stvarno bogato udala nema sta...ali zar je zaboravila svoje poreklo...zasto ne pomogne makar deci da li napustenoj ili siromasnoj svejedno...ili nekom bolesnom...da bude malo humana...o tome nista nisam cula da se ikad setila..
Sreda 09.11.2011. 12:47
Ovoj mladoj G-đi ne bi trebalo zamjerati na ovim komentarima. Vjerovatno se nije dosjetila da će to naši novinari pronaći kod nas objaviti i tako joj nenamjerno podvaliti i proizvesti neželjene efekte u našem napaćenom narodu.Bilo bi degutantno da je dala intervju u našim novinama i govorila o svom silnom bogatstvu gdje čitalačka publika živi na rubu egzictencije. Nema sumnje da su njene namjere plemenite i kada govori o donaciji slika izvjesnim muzejima po svijetu,isto tako je sasvim i na vrijeme da pomogne ugroženoj djeci Srbije. Uostalom mi imamo jako bogatu likovnu baštinu koja čami negdje po podruma i svi muzeji su nam pozatvarani, umjesto da ubiramo plodove i uživamo u ljepotama istih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online