Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 26.10.2011.
15:44
Index hr A

Makedonski novinar: Toše nije mrtav, pobegao je od vlasti

Jedan makedonski novinar došao je do fantastičnog zaključka da pevač Toše Proeski nije poginuo. Novinar tvrdi da su Toše i njegova menadžerka bili pod istragom za pranje novca i da bi bili uhapšeni po povratku iz Hrvatske.

Toše u rukama mafije, tvrdi makedonski novinar

"Saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je 'poginuo' Toše Proeski nikad se nije dogodila", izjavio je za hrvatski portal "Index" makedonski novinar Zoran Božinovski, koji je stigao u Zagreb da javno predstavi detalje svog četvorogodišnjeg istraživanja o pogibiji makedonskog pevača.

"Da saobraćajne nesreće ni tela za obdukciju nije bilo, to tvrdim poslednje tri godine. Još u leto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez", navodi Božinovski.

Četiri godine bez Tošeta

 

Pre tačno deset dana obeležena je četvrta godišnjica smrti Tošeta Proeskog. Tog dana u njegovu čast su pevale zvezde iz cele bivše Jugoslavije koje su sa njim sarađivale i cenile njegov rad.

On tvrdi da je od decembra 2006. godine ceo Tošetov menadžersko-produkcijski tim bio pod istragom zbog pranja novca iz Kuvajta. Prema saznanjima Božinovskog, pevač i njegova menadžerka bi bili uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj.

"Cela 'nesreća' kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija", izjavio je Božinovski.

Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, a svoja saznanja prenela Specijalnom tužilaštvu Makedonije.

Zoran Božinovski, novinar koji je tvrdi da je Toše živ

"Tužilac Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji", upozorava Božinovski.

Makedonski novinar već dva puta je pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pevača, a u domovini ga mnogi smatraju neverodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju.

Međutim, on najavljuje da će u knjizi koju sprema raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke, koja je navodno krenula Proeskom da se sveti, jer je pre pet godina odbio da peva u izbornoj kampanji.

"Odmazda je krenula kad je VMRO pobedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministar unutrašnjih poslova", otkriva novinar deo iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pevača.

Knjiga bi trebalo da izađe u martu 2012. godine. 

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2011. 15:51
Resio da pravi karijeru, pa na mrtvog coveka. Beda ljudska.
Sreda 26.10.2011. 17:25
Балкан и земље Балкана су земље чуда тако да и ово чудо по мени може бити исправно.Можда је човек заиста жив!!
Sreda 26.10.2011. 19:05
Od ove teorije zavere, jača je samo ona što govori da je Titi poginuo na Drvaru i da ga je zamenio dvojnik, ali nije mi jasno gde je Tošetov dvojnik?! Hm...takvog neće majka roditi još mnogo, mnogo godina...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online