Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.10.2011.
19:12
Vestionline A

Druga strana manekenstva

Devojčice koje maštaju da jednog dana postanu manekenke, njihove mame ih podržavaju u tome trebalo bi da preispitaju svoje odluke posle ispovesti australijske manekenke i fotografije koju vidite. Pitanje je koja je cena glamura i džet-set društva u kome se manekenke kreću.

Žuljevi i rane od prstiju do listova, deformisana stopala i sve to radi "lepote"

Rijaliti "Top model Ivana Stanković", koji se prikazivao na TV Prva imao je jednu zanimljivu epizodu kada su manekenki za reviju dali male cipele u koje nije moglo da joj stane stopalo. Ekipa emisije, odnosno žiri joj je prigovorio da nema prava da se buni jer će kao manekenka često biti u situaciji da nosi pogrešan broj cipela. I nekako su joj ugurali stopalo, dok su gledaoci posmatrali njen bolni izraz na licu!

Ta manekenka u pokušaju je samo jednom morala da prođe kroz ovaj košmar, a na prethodnoj fotografiji vidite stopala i članke devojke koja je na jednoj nedelji mode odradila čak 21 reviju.


Australijanka Kristal Kopland (20) jeste imala čast da otvori reviju Luj Vitona, i zadovoljna je svojim profesionalnim životom, ali ne i njegovim nuspojavama. Kristal je nekoliko nimalo prijatnih detalja vezanih za posao kojim se bavi.

Još malo stopala Kristal Kopland

"Izgubila sam pola svoje kose u proteklih nekoliko meseci, jer je frizeri počupaju dok prave frizure za revije. Ali dobro, porašće, moram tako da razmišljam. To je deo mog posla i moram s tim da se nosim", kaže mlada manekenka.

Pre nego je počela da radi revije, dobila je nekoliko saveta od iskusnije koleginice.

Kristal Kopland

"Savetovala me je kako da podnesem teške primedbe i kako da se nosim u situacijama kada te pipka šest ljudi, i svako od njih vrišti na tebe govoreći 'dođi ovde', 'uradi ovo', 'uradi ono', 'idi tamo'. Rekla mi je da moram ostati smirena i da moram prema svima biti ljubazna, jer će se to isplatiti na duže staze".

Svi misle, kaže Kristal, da je posao manekena glamurozan i čaroban, ali zapravo je potpuno drugačije.

"Iza scene svi vrište jedni na druge, što je jako stresno. Ljudi trče okolo kao ludi, ne možete ni u WC da odete dok ne dobijete dozvolu. Dizajneri u Njujorku naročito forsiraju svoje modele. Četrdeset puta dnevno vam govore kako da hodate - brže, brže, ne hodaš dovoljno brzo". 


I pored svega ovoga Kristal ne žali što je odabrala da se bavi manekenstvom, jer je ono, kako kaže, jako uzbudljivo i pored toga što je konstantno iscrpljena.  

Petak 14.10.2011. 20:16
Pamet; u glavu devojke. i razum iznad svega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online