Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.10.2011.
21:11
Večernje novosti A

Serija "Pevaj brate" uskoro na Prvoj

Serija je nastala na talasima uspeha predstave koju je videlo preko 200.000 ljudi, imali smo pregršt pozitivnih kritika, a od serije očekujem još veći uspeh jer imamo i jači medij, rekao je glumac Andrija Milošević.

Glavni protagonisti: Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić
 

Popularna predstava glumačkog trija Andrije Miloševića, Milana Kalinića i Milana Vasića "Pevaj, brate!" koja je prošle dana punila dvorane širom zemlje, od petka 14. oktobra zaživeće i na televiziji i to Prvoj!

- Serija je nastala na talasima uspeha predstave koju je videlo preko 200.000 ljudi, imali smo pregršt pozitivnih kritika, a od serije očekujem još veći uspeh jer imamo i jači medij - kaže Andrija Milošević, kome je ova serija I rediteljski prvenac. - Pravimo "zlu" komediju kroz koju ćemo tretirati razne pojave u društvu, ne samo muzičke, već i političke, sportske, modne.

"Pevaj, brate!" je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno potčinjenoj dominantnom folk modelu. Tu je jedan Marijan, generički pop pevač posvećen emociji i lakim notama, što bi se reklo "pola čovek - pola osmi mart", perspektivni mladi reper iz blokova U-Džejl koji je antiprotivan svemu, ali bez ideje za šta jeste I razočarani metalaci Fajta, vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom.

Svaki od njih, na svoj način, pokušava da uspe u zemlji koja nema ni muzičku scenu, ni muzičku industriju, samo jedno veliko more talenata i antitalenata. Spojio ih je Fajtin studio i - beznađe. Fajti, propalom rokeru, diskutabilno uspešnom muzičkom producentu, i sjajnom toncu je preko potreban novac, što zbog gole egzistencije, što zbog pritiska na koji njega vrši njegova supruga Darka jer želi da rodi bebu. Marijan I U-Džejl pokušavaju da snime kakav-takav "projekat" kod Fajte, i naravno sukobljavaju se oko termina za snimanje. Fajta pokušava da ih pomiri, svestan da mora nekako da im uzme novac jer mu gazdarica stana, Silvana, diše za vratom zbog neplaćene kirije.

Za divno čudo, to mu uspeva. Svađajući se oko termina, muzike i pogleda na svet, U-Džejl i Marijan stvaraju nešto novo, krpeći međusobno svoje problematične talente.

Kombinacija predstavlja neku sumanutu verziju epskog narodnog hip-hopa sa primesama pop refrena, i Fajta u tome vidi moguću zaradu. Ali, i ne samo zaradu. On vidi mogućnost da se, zajedno sa njima, probije na estradu uz nešto sasvim novo. Tako nastaje ideja o projektu "Zelena Grana".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online