Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.09.2011.
15:04
E. V. A

Stabilna ljubav uslov za uspeh

Još jedan trijumf Novaka Đokovića (24) ovog puta na grend slem turniru u Njujorku držala je prikovane Srbe uz male ekrane do tri ujutru. Pored roditelja i braće njegov najverniji navijač je i Jelena Ristić, koja ga je i ovog puta bodrila sa tribina emotivno preživljavajući svaki njegov poen. Nije tajna da sređen emotivni život utiče na uspehe sportista, koji što su u stabilnijim vezama ili braku nižu veće uspehe, pa ni Novak nije izuzetak.

Međutim, njegova devojka Jelena ne voli da se eksponira u javnosti, pa se o njoj malo zna. Poznato je da je rođena Beograđanka, da je kao tinejdžerka trenirala tenis i atletiku i da je sa Novakom u višegodišnjoj stabilnoj romansi, koju su poslednjih meseci krunisali zajedničkim životom u Monte Karlu.

Njena majka Vera otkrila je da Jelena vidi Novaka kao normalnog mladića i da je ne interesuje priča vezana za glamur i slavu koju donosi njegov uspeh u svetu.


- Jelena zna kakav je moj posao. Ona je izgrađena ličnost, magistar ekonomije. Sada sprema doktorat, ima svoj posao i njena nesebična podrška mi mnogo znači - rekao je Novak jednom prilikom o svojoj izabranici.

Stabilnost porodičnog okruženja, razumevanje i podrška žene možda se najbolje vidi na primeru Janka Tipsarevića, koji je posle ženidbe sa voditeljkom Biljanom Šešević pokazao novu snagu na teniskom terenu i nedavno, prvi put u karijeri, zaigrao u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

Na nesreću naleteo je na Novaka Đokovića koji je trenutno suvereni vladalac ovog sporta i najbolji teniser sveta, ali to nije obeshrabrilo Tipsarevića koji je uveren da će biti među deset najboljih tenisera na planeti.


- Pored roditelja koji su me bezrezervno podržavali od početka, Biljanin uticaj se najbolje vidi poslednjih godinu i po dana otkako intezivno putuje sa mnom. Rezultati su tu, jer igram sve bolje - iskren je Tipsarević.

Njegov kolega po reketu Viktor Toricki posle skoro godinu dana pauze obnovio je romansu sa manekenkom Sunčicom Travicom. Za prethodnih godinu dana povezivali su ga sa mnogim devojkama, dok su njegovi teniski rezultati bili u drugom planu.

Milorad Čavić je prethodne tri godine nekoliko puta raskidao, pa se mirio, pa ponovo raskidao sa odbojkašicom Ivanom Đerisilo što se neminovno odrazilo na njegove rezultate u bazenu. Posle brojnih medalja koje su zasijale na njegovim grudima sada je u fazi stagnacije.

Hteli sportisti to da priznaju ili ne nema sumnje da turbulentan ljubavni život itekako utiče i na rezultate. Zato i ne čudi što mnogi treneri navijaju da njihovi puleni rano stanu pred matičara ili imaju dugogodišnje stabilne ljubavne veze kako bi mogli da se u potpunosti posvete sportu.
 

Mlade tate fudbaleri

 

Miran porodični život, koji automatski podrazumeva i manje izlazaka pozitivno utiče na sportske rezultate. Ako se pročeprka po medijima nije teško utvrditi da najveći sportski asovi često pominju svoje supruge kao jedan od najvažnijih oslonaca u životu, a posebno u karijeri. Tako je sa fudbalerima, košarkašima, vaterpolistima, odbojkašima...

 

Fudbaleri, recimo, spadaju u kategoriju sportista koji se mladi žene i u proseku imaju po troje i više dece, a po broju naslednika može da im parira tek po neki košarkaš.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online