Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 06.09.2011.
23:43
Opera 17 A

Srpski striper pisao američkoj ambasadorki

Dejan Nestorović najpoznatiji striper art performer na Balkanu, budući pisac i borac za ljudska prava uputio je pismo američkoj ambasadorki Meri Vorlik u Beogradu, zbog kojeg, kako se priča, mnogi političari u Srbiji neće moći da spavaju.

Najpoznatiji striper na Balkanu: Dejan Nestorović
 

U pomenutom pismu otvoreno je podržao hrabru borbu pevačice Jelene Karleuše za poštovanje gej prava LGBT populacije u Srbiji. Za Karleušu kaže kako ima petlju da se suoči sa gorućim problemom, za razliku od pojedinih političara!

Povezan sa srpskom elitom

Kako javljaju bosanski mediji, Nestorović je usko povezan sa samom političkom elitom u Srbiji, poseduje obilje informacija i savršeno je izvorište informacija za Američku ambasadu. Bio je u politici punih trinaest godina, ali iz senke. Dobro je involviran i poznavalac је svih političkih prilika u regionu, te pokazuje da osim bicepsa i ostalih mičića ima i mozak. Završio je dva fakulteta, bio je počasni član italijanske ambasade u Beogradu za vreme viznog režima i sankcija. U pripremi je njegov društveno-socijalni roman "Vreme za skidanje“.

Ističući da Srbiji slede neredi na ulicama i krvoproliće u najavi za vreme održavanja gej parade, a jedini čovek koji može da spreči da se loša slika pošalje u svet je potpredsednik Srpske Napredne Stranke Aleksandar Vučić, koji je iz nacionalističke prešao u evropsku opciju i moli ambasadorku SAD-a da ohrabri Aleksandra Vučića da se loša slika ne pošalje u svet:

"Ukoliko bi Aleksandar Vučić zamenik predsednika SNS, najveće i najjače opozicione stranke pozvao narod Srbije da prihvati različitost i da pojedinci ne prave nerede, ubeđen sam da bi ga narod poslušao, ali on nema hrabrosti za to. U novoj partiji Srpskoj Naprednoj stranci se nalazi i veliki deo proevropskih ljudi, i ako je par pravnih savetnika Aleksandra Vučića gej orjentisano, ili biseksualno, oni nemaju hrabrosti da utiču na odluke po pitanju LGBT populacije! Ćute i mirno gledaju stvari. Niko od njih ne traži da se oni javno deklarišu, već da iznesu svoj Evropski stav o kršenju manjinskih ljudskih prava", piše u pomenutom pismu.

Sva pohvale za Dačića, ipak mu je spasio život

Dejan je jedino pohvalio ministra policije Ivicu Dačića kao najboljeg političara u srpskog istoriji i izuzetnog diplomatu koji mu je jednom prilikom i spasao život, kada su vlasnici nekog objekta u Subotici pokušali da mu iznude novac.

Nestorović je istakao kako je bitno Evropsku klicu tolerancije usaditi u svaku mladu osobu, jer se rat više na ovim prostorima ne sme ponoviti. A zlo koje se nadvija nad Beogradom u oktobru za vreme gay parade trebalo bi zaustaviti autoritetima. Svaka javna ličnost bi trebalo da da doprinos tome, a političari bi trebalo da pokažu kako im Evropske vrednosti nisu samo na ustima, a u srcu moć, bogaćenje i vlast.

Nestorović je upozorio da je Srbija na 78. mestu u svetu po slobodi medija, što je zastrašujuće i da kao takva ne može ići ka evroatlanskim integracijama.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.09.2011. 00:28
Amerska GEJ cinkara
Sreda 07.09.2011. 01:13
Је л' то онај Качавендин?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online