Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 14.08.2011.
05:12
Alo! A

Ćiro: Trebalo je još da muzu Mitrovića

Proslavljeni hrvatski fudbalski trener Ćiro Blažević izjavio je za “Alo!“ da njegova država nije trebalo da oduzme jahtu Željku Mitroviću, već da je trebalo “još da muze“ vlasnika “Pinka“.

Hrvati trebalo još da muzu Mitrovića: Ćiro Blažević

Ćiro, koji s klupe vodi fudbalsku reprezentaciju Kine, trenutno je na odmoru na hrvatskom primorju, a za beogradski list “Alo!“ priča o fudbalu, Pižonu, Prosinečkom, Kini, Gotovini i aferi u vezi sa jahtom Željka Mitrovića.


Baš uživate u odmoru... Zbog toga vam sigurno zavidi Željko Mitrović, koji ove godine neće videti hrvatski deo Jadrana. Kako vi gledate na sve to?


Znam da će mi sada zameriti moji Hrvati, ali iskreno - napravili su grešku! Trebalo je još da muzu Mitrovića, a ne da mu uzimaju jahtu. Gde ćeš to raditi u jeku sezone?! Nije on jedini koji je napravio taj prekršaj... Ako, sada i treba da minira hrvatski turizam na "Pinku“. Čovek se sveti na svoj način.

I ja bih, kao Severina, da živim u Beogradu!


Poslednjih dana aktuelna je priča da se Severina iz Splita seli u Beograd. Da li će se snaći?


- E moj sine, da i ja sa sobom nosim milione evra kao ona sa svojim dečkom, i ja bih živeo u Beogradu. Lep grad, veliki, više od dva miliona ljudi... Pa ko to ne bi voleo? Snaći će se ta svugde. Sećam se kakva je bila izgubljena kad je došla u Split, a vidi je sada - ponosan je Ćiro na svoju jaranicu.

Koliko vam je ostalo od odmora? Kada se vraćate na posao u Kinu?

- Sine moj, još malo mi je ostalo da uživam, a onda idem u Šangaj, tamo svi rade. (ha-ha-ha) Šta ću, moram i ja. Ali, nema veze, isplati se, a i poštuju me. Živim u ulici koja, brat bratu, ima pet miliona stanovnika. Više nego cela Hrvatska! Ispred moje kuće ti je svaki dan red za potpise, po 200 metara... Vole oni naše trenere. Svi pričaju o Kosanoviću, Santraču, Pižonu...

Kad smo već kod Pižona, mnogi ga kod nas miniraju. Kako vi gledate na to?

- Nije on to zaslužio, velika je legenda! Ali ga je*e što je gospodin, sa svima je dobar... Takozvani pedagog! Ne može tako. Antić je recimo drugačiji... On i ja imamo taj bezobrazluk koji mora da poseduje svaki trener!

Da li još uvek želite da budete selektor Srbije?


- Ma neće mene sada više niko! Ja mislim da sa 74 godine nikada nisam bio bolji trener i da sada ne bih bio samo treći na svetu, nego bih osvojio šampionsku titulu. Teško je to objasniti ljudima koji nisu ovoliko dugo u fudbalu kao ja. Evo, recimo, hteo sam da budem selektor Makedonije, ali onaj njihov predsednik saveza (Haralampije Hadži Pisteski), neće trenera sa ovih prostora?!

Mislite li da bi vas navijači u Srbiji prihvatili, posebno nakon što ste fotografisani na protestu povodom osude hrvatskog generala Ante Gotovine?

- Sine moj, životom ti garantujem, Gotovina nije isprljao svoje ruke u ratu. Znam pouzdano da je kažnjavao svoje vojnike koji su se ponašali kao banda i razbojnici. Ante je normalan čovek, znam ga lično, a samo nenormalni ljudi mogu da muče i ubijaju civile. Ta moja podrška je bila spontana, kao i sve što radim u životu. Ne znam da li je to bio pogrešan potez ili ne, ali i dalje verujem da Ante nije zločinac. Zločina je bilo na svim stranama, ne sporim to...

Moja žena više voli Robija nego mene!


U kakvim ste sada odnosima sa Robertom Prosinečkim, trenerom Zvezde?


- Da dođete kod mene u kuću sada i pitate moju ženu koga više voli, mene ili njega, odgovorila bi da voli više Robija. I ja ga volim... Međutim, ja sam ti takav čovek, moram da kažem ono što mislim. On jeste bio sjajan igrač, ali kao trener mora još da uči, a on se odmah naljuti i samo mi nešto gunđa kad to izjavim. Pa uči, je*o ga ti, šta sam ti loše rekao - u svom stilu će Ćiro.

Sada, kada su uhvaćeni svi koji su osumnjičeni za ratne zločine na prostoru bivše SFRJ, da li mislite da će tenzija biti manja i na sportskim borilištima?

- Verujte mi, još se sećam meča kvalifikacija za EVRO 2000. kada sam sa Hrvatskom gostovao u Beogradu. I nestade struje, bog te... Ali, sećam se da su tada svi igrači vaše reprezentacije zagrlili po jednog našeg i govorili: “Ništa se ne brinite, niko ne sme da vas dirne“. U sportu uvek ima tenzije, a pogotovo će ih uvek biti na mečevima Srbije i Hrvatske. Međutim, sportisti su normalni ljudi, ne žele incidente, tako da ja verujem da se situacija “Jarni i Mirković“ nikada neće ponoviti. To ni tada nije izgledalo toliko strašno, više mi je bilo simpatično.

Kako Ćiro skače salto

Ukoliko do sada niste, obavezno pogledajte snimak na Jutjubu, na kojem Miroslav - Ćiro Blažević, trener svih trenera, u 74. godini bez problema skače na glavu u more i pravi salto tokom odmora u Kraljevici.


- Ha, ha, ha... Gledali ste?! Kad pre?! Videli ste, još sam budala. Šta ću, je*iga, takav sam kakav sam. Lud rođen, lud ću da umrem. Moram malo, sine, da se reklamiram, pa i tako. Šta ću, imam kompleks starog čoveka, pa na sve načine pokušavam da ljudima oko sebe dokažem da još nisam za staro gvožđe - iskren je Blažević, kao i uvek.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 12:56
Да га помузу,али доле!
Ponedeljak 15.08.2011. 00:53
Nije Gotovina "svojeručno" nikog ubio? A ko je od srpskih generala, koji tamnuju u Hagu, to učinio?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online