Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.08.2011.
10:55
Press A

Jadranka Stojaković u kolicima, bez stana i primanja

Nekad popularna kantautorka, Jadranka Stojaković, uz čije su nezaboravne balade "Što te nema", "Sve smo mogli mi", odrastale generacije mladih, već više od mesec dana nalazi se na lečenju u banji Slatina kod Laktaša zbog teškog oboljenja moždanog neurona, prouzrokovanog povredom u Japanu prošle godine.

Jadranka Stojaković

"Pre godinu i po dana imala sam koncert u Tojoti na kom sam se slučajno okliznula i pala. Posle toga mesec dana nisam bila u stanju normalno da hodam. Tek kasnije sam saznala da je prilikom pada došlo i do povrede vratnih pršljenova.

Pomoću raznih terapija i vežbi borim se da ponovo stanem na noge. Međutim, pre nekoliko dana doživela sam novi peh kada sam ponovo povredila isto mesto. Sada više nisam u stanju da se oslonim na noge i vezana sam za invalidska kolica", priča proslavljena umetnica.

Jadranka, rođena Sarajka, posle 23 godine života i rada u Japanu odlučila je da se vrati u domovinu. U Japan je otišla 1988. nakon spleta neverovatnih okolnosti.

Među lošim iskustvima iz Japana svakako je i ucena TV producenta koji je početkom rata u bivšoj SFRJ zahtevao od nje da radi i kao politički komentator.

"Veliki šok takođe sam doživela početkom 1992. kad su Japanci tražili da na njihovoj televiziji objašnjavam ko su Milošević, Tuđman i Izetbegović.

Pošto nisam htela, rekli su mi da napustim zemlju! Međutim, pasoš mi je bio potpuno čekiran, tako da tada nisam mogla da odem", priča Jadranka koja je i pored zapažene karijere i mnogih lepih trenutaka u Japanu, rešila da se zauvek vrati u rodni grad.

Međutim, stan u kojem je pre rata živela tamošnje vlasti su još početkom 1992. godine proglasile za napuštenu imovinu, koja je do danas već dva puta menjala vlasnika.


U Japanu sam bila izolovana i nisam znala da je potrebno da predam zahtev za povrat stana. Iako su mi brojni prijatelji još iz predratnih vremena obećali da će učiniti sve ne bih li dobila drugi stan u Sarajevu, bar na privremeno korišćenje, sve je još neizvesno.

U Slatini imam zagarantovan boravak do sredine avgusta, a potom ću videti šta i kako dalje", kaže Stojakovićeva koja u rodnom Sarajevu takođe još nije uspela da reguliše i druga važna pitanja, tako da živi i bez ikakvih novčanih primanja!

Ipak, u najtežim trenucima nisu je zaboravili brojni prijatelji s muzičke scene koji je poslednjih dana zovu i pitaju kako mogu da joj pomognu.

Jadranka Stojaković, u nekim davno minulim srećnijim vremenima

"Nedavno su me zvali Zdravko Čolić i Kornelije Kovač. Mnogi obični ljudi i prijatelji iz mladosti takođe mi se javljaju i pitaju za zdravlje... Od nadležnih iz institucija ove zemlje još niko nije zvanično kontaktirao sa mnom. Ali uvek sam bila veliki borac i verujem da ću i iz ove bitke izaći kao pobednik", poručuje Jadranka Stojaković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.08.2011. 14:52
.....a muslije joj uzele stan....svaka chast....
Ponedeljak 08.08.2011. 16:23
Штета што је живот такав,али много је лепо што се вратила у СВОЈ град а не као карајлићи,кустурице,чолићи...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online